Audi komt met een speciale R8 V10 Plus, plus extra badges

Auteur: , 18 Reacties

Ter ere van de overwinning die men vorig jaar met de nieuwe R8 haalde in de 24 uur van de Nürburgring, komt Audi met een speciale editie van de R8 V10 Plus.

Ondanks dat Porsche ze vorig jaar de loef afstak op Le Mans besteedt Audi nog steeds veel aandacht aan de endurance-racerij. Niet alleen bij de prototypes willen ze winnen, maar ook met de R8. Vorig jaar debuteerde de nieuwe R8 in de 24 uur van de ‘Ring en wist de auto die race meteen te winnen. Met de nieuwe grote 24-uurs races aanstaande, vindt Audi het nu tijd voor een actie-modelletje om dit feit luister bij te zetten.

De sportwagen heeft de naam ‘selection 24h’ meegekregen en is qua uiterlijk herkenbaar aan carbon details en een speciaal ‘triclore’ kleurenschema bestaande uit een combinatie van ‘Suzuka gray’, ‘Mythos black’ en ‘Misano red’. Dit schema doet denken aan de livery’s van de race-Audi’s. Het interieur is verfraaid met onder andere glanzende zwarte details en een zwarte alcantara headliner. Ook zijn er extra badges aanwezig.

De specs van de motor zijn ongewijzigd ten opzichte van de normale R8 V10 Plus. Dat wil zeggen dat je 610 pk krijgt, waarmee je in 3,2 seconden naar de honderd kan boenderen een door kan blazen tot 330 kilometer per uur.

In Duitsland kost dit alles je 229.000 Euro. Ga jij voor deze snelle Audi, wacht je even op de volgende speciale editie van de Huracan met dezelfde techniek, of ga je toch liever voor iets compleet anders?18 reacties

Heb hem al een paar keer live gezien en het blijft een imposant ding om te zien. Eerst kon ik er niet aan wennen maar nu kan ik hem wel waarderen.
Extra logo’s, want we hadden er nog niet genoeg! Maar ik moet zeggen dat de rode lijntjes ‘m niet slecht staan..
Ik heb wel eens een mooiere R8 gezien….
Meh
autos voor mensen die zich vervelen.
Wil er best eens eentje rijden. Maar als ik een R8 zie, moet ik altijd eerst 2 keer kijken of ik een TT zie waar men aan heeft geklust. Dan stel ik vast dat het een R8 is; denk ik ‘mooi’ en ga ik door met mijn leven.
Zie ik een Huracan staan, ga ik toch altijd even van dichtbij kijken. Moest ik kiezen, nam ik dus de Huracan.
@gregorius:
je wil dus voornamelijk opvallen.
@super: BAM
Wit met zwart en rode accentjes is ondertussen wel een beetje passé of ligt dat aan mij? Bovendien is er maar één auto die daarmee echt cool was en dat was de Zonda Cinque.
@berlinetta: http://www.supercarfrance.com/Geneve-2010/Part-6/16-Pagani_Zonda_Cinque_Roadster.JPG

De Pagani Zonda Cinque is magistraal mooi, misschien wel een van de mooiste supercars ooit gemaakt (vind ik)
@michaelcorleone: Ik deel die mening met je.
@michaelcorleone: niet misschien, wat mij betreft zeker. Mijn ultieme droom auto is dat gewoon… Alsnik 10juni nou even win, dan is nl een cinque rijker…
@berlinetta: ze moeten wel, wit met een beetje rood en zwart is al sinds jaar en dag de kleurstelling van Audi in de motorsport. Zie hier de LMS waar hij op gebaseerd is: http://www.autoblog.nl/gallery/Audi/R8_LMS_2015/audi-r8-lms-2015-01.jpg
Blijft een mooie auto
Wit, zwart met rode accenten zou ik alleen doen op een Pagani Zonda Cinque of een Koenigsegg Agera R.
Hmm. Dus als je ‘m in ontvangst neemt, is de 2017 editie voorbij? Wat een tempo
Als het nou een diesel was geweest was ik verkocht
Verdomme mooi blok man, trekt iig nog mooi linear door zonder turbo.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).