“Audi-monteur pleegt zelfmoord na getreiter collega’s”

Auteur: , 77 Reacties

Een bizar verhaal vanuit het Verenigd Koninkrijk.

De 18-jarige George Cheese was zo blij als een kind. Aanvankelijk werkte de jongeman als monteur in het leger, maar om medische redenen moest hij daarmee stoppen. Gelukkig mocht hij als leerling-monteur aan de slag bij de lokale Audi-garage. De jubelstemming sloeg echter al gauw om.

Het zal niet veel verbazing wekken dat in de meeste garages een zekere mannencultuur heerst en daar moet je tegen een geintje kunnen. De collega’s van Cheese gingen echter véél te ver in hun pesterijen. Zo werd de jonge monteur opgesloten in een kooi, waarna z’n kleren werden overgoten met remolie en in brand gestoken.

De ouders van George zagen ook dat hun zoon steeds vaker thuiskwam met kneuzingen en brandgaten in z’n kleding. de dag voordat Cheese zichzelf van het leven beroofde probeerde hij een gesprek aan te gaan met z’n pa, maar die was op dat moment verdiept in een potje golf op televisie. Het zal je niet verbazen dat de man zichzelf niet kan vergeven dat hij (te) weinig heeft gedaan om z’n zoon te ondersteunen.

Bovendien had Cheese al vaker aangegeven dat hij doodsbang was om naar z’n werk te gaan. Helaas reageerden de ouders van George met de belofte dat het allemaal goed zou komen. Bovendien had de jongen al een keer een overdosis medicatie ingenomen. Het verhaal wordt echter nog gekker.

Op een kwade dag arriveerde George op het werk, waarop z’n manager reageerde met “oh, so you are alive after all”. Klachten over het gedrag van de rest van het personeel wuifde de leidinggevende weg met “those naughty boys, I have told them about this”. Diezelfde manager was aanwezig toen Cheese in de kooi werd opgesloten, waarop de baas naar verluidt lachend wegliep.

Na de dood van Cheese heeft de manager maatregelen getroffen om te voorkomen dat dergelijke praktijken ooit nog voorkomen in de garage. Fijn voor hem, maar wat ons betreft is het belachelijk dat er zoveel voor nodig was om het sociale klimaat eens grondig te herzien. (via: The Telegraph)77 reacties

Ergens anders gaan werken leek me een betere optie.
@alcantara: hoor eens, hoezo makkelijk lullen.
@bmwfreak038: pleeg jij ook zelfmoord als jouw snoep wordt afgepakt zeker?
@nederland1994: er zit nogal een verschil tussen snoep jatten van iemand en iemands kleren in brand steken …
@koekwaus: ook tussen zelfmoord plegen en een ander baantje zoeken toch?
@alcantara: makkelijk lullen man
@alcantara:jij bent precies het type dat de Bully is in dit verhaal. Zelf onzeker zijn en ten koste van een zwakkere de leuke popie Jopie uithangen bij de collega’s.
@vierpuntnul: de spijker op de kop als je het mij vraagt! dit heeft een leven gekost en nog zeggen mensen; aaah valt wel mee joh, het komt wel goed. Mijn maag draait.. ik ga even naar het toilet. Wat een wereld!
Hier moet Audi GB groots toeslaan. Niet weg vegen. Een geintje moet kunnen. Maar dit ging echt te ver.
@arjontje: Als ze ballen hebben sluiten ze die tent en klagen ze het personeel aan. Enkeltje plantsoendienst.
@silverarrow:

Waarom zouden monteurs voor straf moeten tuinieren ??
Moeten loodgieters voor straf brood bakken dan ofzo ..
@lincoln: je hebt natuurlijk helemaal gelijk. Voor straf alleen nog maar lpg tanks in oude amerikaanse rammelbakken sleutelen, da’s voor een monteur veel erger.
@silverarrow:

Werken is geen straf (behalve voor ambtenaren steuntrekkers kansenparels) ..
@lincoln: ah, de opportunistische moreelridder.
@silverarrow:
Ah, de luie ambtenaar.
@desjonnies: je weet wat ze zeggen over aannames?
@silverarrow: Ambtenaren, geen aannemers.
@silverarrow:
Volgens mijn bescheiden mening begin je zelf met een aanname te posten.
’t is overigens moraaridder.
@lincoln: om ze elke dag aan hun gedrag te laten herinneren.
@lincoln: beter schroeven ze voortaan rolstoelen in elkaar.
@arjontje: Yep. Hier wil je als merk niet mee geassocieerd worden. Direct het dealerschap afnemen.
@donvincenzo:
De Britse Sytner Group.
140 vestigingen.
Deze groep heeft Audi bij de ballen, niet andersom.
Dealerships van alle hier zo geliefde primijum shit behalve Mercedes
Manager van deze vestiging staat nog netjes op de site met zijn postzegel.
Hebben ook een primijum wachthok.
Gaat helemaal niets veranderen, dit is 2017, ZE moeten er iets aan doen.
ZE moeten de hele voorraad die buiten staat als statement met verf uit blik onderkladden.
ZE moeten uit protest met een hele groep ZE’s op zaterdag naar binnen gaan en in iedere auto in de showroom gaan zitten schijten.
Alleen weet niemand wie ZE zijn, ’t is 2017, geen 1983, toen ZE nog bestonden en tegen alles actie voerden. Neutronenbommen, staatshoofden, apartheid, afrikanen, gele koplampen, kroningen.
Nu staan ZE jankerig kaarsjes te branden, imagine te zingen en lopen ZE mee in stille tochten en zeggen ZE dat je vooral tolerant moet zijn en dat deze groep monteurs niet representatief zijn voor alle Audi monteurs, want de meeste Audi monteurs zijn vredelievende mensen die bij ZE horen.
In 1983 had ZE ervoor gezorgd dat er nu nog wat rokende wrakken in het uitgefikte dealership hadden gelegen en was de brandweer van Reading bezig met nablussen.
@desjonnies: als jij denkt dat een dealer een fabrikant bij de ballen heeft, dan heb je er werkelijk weinig van begrepen.
@silverarrow: Niet een fabrikant, maar wel de importeur.

Geloof me dat Stern bijv. echt wel een vinger in de pap heeft bij Mercedes-Benz Nederland, zij het indirect.
Logisch principe wel, Albert Heijn en McDonald’s bijvoorbeeld, zij hebben ook last van de macht van grote franchisehouders (ondernemers met meerdere vestigingen).
@silverarrow:
Wat begrijp je niet van de opmerking “140 vestigingen “
@desjonnies: 140 vestigingen die gebouwd op een solide basis van miljarden leningen. Omdat die dealer dat zo wilde?
@silverarrow: durf te stellen dat dit niet zo is bij Sytner, die zijn vanaf in ieder geval halverwege de jaren 70 al bezig.
Die hebben echt geen miljarden leningen meer nodig. Voorraad wordt vast wel gedeeltelijk door de importeur gefinancierd maar noem mij een dealer in nieuw spul die dat niet doet.

Over de cultuur van het bedrijf laat ik me dan maar niet uit.
@desjonnies: Haha ik bespeur een lichtelijk maatschappelijke ondertoon in je betoog. Weet niet of ik je gelijk moet geven of Artikel 1 moet bellen;-)
Doen ze in GB ook aan “keihard aanpakken” ..
Of heeft dit wel gevolgen voor zo een bedrijf ??
Te triest.
Vind het erger dat er niet een iemand binnen dat bedrijf ingreep, een geintje okee, maar als dat soort capriolen uit haal wordt het bedrijf uitgetrapt zonder dat er een deur open gaat.
@moondustfocus:

Safety first ..
als personeel dat al niet meer serieus nemen is het einde zoek ..

Klinkt als een dooddoener maar is essentiël voor de hele mindset ..
@moondustfocus: wat een knappe zin zeg.
( voor en achtergebleven kind van 3)
@hplh: iets met een pot en een ketel…
Bizar verhaal.
Dealerschap afnemen per direct. Hier wil je toch als merk niet mee worden geassocieerd?
Wil je je bedrijf snel naar de kleauten helpen?
Neem Engels management.
Kijken niet verder dan drie maanden vooruit en hebben een accountant die iedereen op het randje laat lopen.
Hebben slechts één visie en doel: Winst !
Dragen belabberd slechte grauwe kostuuns en rijden vaak Audi. Van de zaak uiteraard . En altijd veel te dik voor een boekhouwer.
@desjonnies: Nederlandse bedrijven zijn zeker nog veel beter, met de kassencontracten… mensen boven de 19 krijgen moeilijk een bijbaantje. en buiten dat is het er lastig om een vaste contract te krijgen. en dan wil ik het niet eens hebben over de gang van zeken in de horeca…
@bmwm6f12:
Moet je bij Lodewijk Ascher zijn die een zieke werknemer twee jaar lang op de rug van een werkgever legt.
Moet je in De Haach zijn waar men vlijt en werklust door middel van extra hoge belastingen op overwerk bij werknemers weghaalt.
De meeste onderneners willen dolgraag vaste mensen in dienst, de overheid heeft het spel echter zo veranderd dat het risico bij ziekte veel te groot is, overwerk te veel wordt belast en men steevast ieder initiatief uit de mensen probeert te persen, om Afrika en Brussel te sponseren (beiden lijken overigens sprekend op elkaar qua corruptie)
Dus ga ergens anders janken, je krijgt als antwoord steevast : maar we hebben het hier zo goed!
@desjonnies: psst… overwerk is het resultaat van een slechte planning. Dat zou dus extra belast moeten worden, maar wordt het helemaal niet. Dat buitengewoon tarief wordt bij de jaaropgave gewoon verrekend. Ondernemers die zulke dingen niet snappen, tja dat wordt het nooit wat mee.
@mashell: … komt ook vaak door klanten die te laat komen. Kan het maandag af? Tuurlijk joh wij gaan zaterdag wel door

@mashell:
Ik werk in de scheepvaart gekkie, leg uit hoe we service moeten doen op een containerschip dat vanmorgen binnen is gelopen en er vannacht om 23.00 weer uit gaat?
@desjonnies: mashell wil het liefst maar 1 werkgever en dat is de staat, weg met het kapitalisme :’)
@bmwm6f12: ligt er aan welk vakgebied. In de werktuigbouw kan je kiezen.
Hoe is het nou mogelijk dat een groep VOLWASSEN mannen beslist om een 18 jarige JONGEN op te sluiten in een kooi om vervolgens zijn kleren te verbranden? Wat een fantastische diersoort zijn wij toch…
@kapiteinaudi: dieptriest inderdaad dat er zulke mensen bestaan, ik kan er echt niet bij met m’n verstand. Ik word intens verdrietig van dit bericht. Ik hoop dat alle mensen die aan de pesterijen meededen worden ontslagen en een flinke straf krijgen.
Laat me raden, de maatregelen om dit in de toekomst te voorkomen bestonden niet uit het ontslaan van de mensen die hieraan hebben meegedaan…
@donvincenzo:
Tuurlijk niet gekkie, die zgn manager zit op die positie omdat’ie zo populair is, niet omdat’ie zo goed is.
Als je dit namelijk tolereert heb je geen gezag en probeert het voetvolk steeds een stapje verder te gaan. Soort van opvoeden van kinderen.
@desjonnies: op dat nivo zijn het altijd kleuters. De mensen met de grootste bek hebben thuis niks te vertellen. Dat is overal zo.
allemaal aanklagen voor dood door schuld en laat ze hun onschuld maar bewijzen
@schuimbekje3:

Huh .. zelfmoord bijv ..
@lincoln: 2 berichten nog?
Ongelofelijk triest verhaal… Bizar hoe ver mensen kunnen gaan…
Ongelofelijk triest. Ik hoop dat Audi GB hier iets aan gaat doen. Zo’n bedrijf heeft het recht niet om te bestaan.
Maar, ik denk dat het kwaad al is geschiedt, klanten gaan echt wel wegblijven.
Ik zou er iig geen stap meer over de drempel zetten.
Eerst maar die manager ontslaan! Begin daar maar eens!
Allemaal opsluiten, die fijne collega’s, in een kooi.
Daarna de kleren verbranden.
En daarna medeplichtig aan zelfmoord of aan zetten tot zelfmoord.
Wat ben je dan een mongool als manager zeg. En diep trieste collega’s
Walgelijk, gewoon walgelijk.
Hopen dat Audi Deutschland de licenties intrekt van deze Audi-garage.
Schandalig, stelletje hufters! Verplicht een foto van deze jongen op het nachtkastje zodat men voor en na het slapen gaan even stilstaat bij wie hij was…
Wat is het adres, telefoonnummer en website van het desbetreffende bedrijf?
@dadutchdude:

Heb je een computer ??
@dadutchdude: Audi in de stad Reading. De rest kan je zelf!
@dadutchdude: want je gaat hen bedreigen, stalken en daarna klop geven?
Gewoon een pussy…. Mij Hebben Ze ook op een spuit bok vast gebonden in de spuitcabine gezet. En toen de cabine op 60 graden gezet…. Zijn geintjes horen erbij…..
@braapp: schei toch uit man je bent niet goed wijs.
@braapp: kijk! Met zo’n reactie krijgt iemand tenminste inzicht hoe dit soort zwakzinnigheid ontstaat!
Kleine tip; als iemand overlijdt is het “geintje” geen geintje meer hoor…
@braapp: Sow jij bent stoer. Ik wou dat ik jou was.
@braapp: dit moet de domste reactie zijn die ik tot nu toe in 2017 op Autoblog heb gezien.

Ik ben zelf monteur en weet je wat geintjes zijn? Een stageloper (of collega, werkt ook) in de vuilcontainer gooien, of in de pauze in een auto laten zitten met de brug omhoog. Een stageloper wegsturen om bougievonkjes te gaan halen of een opdonder geven met een stroomkabeltje.

Er zijn genoeg manieren om collega’s en stagelopers een beetje te jennen, en dat hoort er gewoon bij. Er is echter wel een ZEER duidelijke grens waar je NIET overheen gaat. Iets waar deze hersenloze randdebielen duidelijk geen boodschap aan hadden. Walgelijke lui en als dit echt jouw mening is dan ben jij wat mij betreft weinig beter.
@ej20g: nou moet ik eerlijk zeggen dat ze me dat niet hadden moeten flikken mij in een container drukken
@bmwfreak038: @ej20g: Ik vind die voorbeelden ook wat ver gaan haha. Voor iemand die stevig in z’n schoenen staat kan het misschien nog, maar met zo’n onzekere 18-jarige jongen moet je gewoon voorzichtig zijn. Mensen zijn kwetsbaar zeg maar…
@braapp:

Klopt .. geintjes horen er gewoon bij ..
Dan hebben een hoop lui lol omdat jij een beetje ongemak hebt ..

Als je daar zelf niet hysterisch over doet is het zo weer afgelopen ..
Inhoudsloos artikel.
Anno 2017, typisch weer. Lekker wegwuiven en mee weg laten komen.
Je zou als Audi VK het bedrijf toch dicht doen….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).