Stop de persen: Aston Martin maakt winst!

Auteur: , 15 Reacties

Zijn ze helemaal gek geworden in Gaydon?

Stop de persen: Aston Martin maakt winst!

Onlangs schreven we al dat Aston Martin een beursgang overweegt. Dat doet een bedrijf natuurlijk niet als het bar en boos gesteld is en wat blijkt: het gevleugelde merkt maakt voor het eerst in lange tijd weer eens winst! Grote verantwoordelijke is uiteraard de DB11, waarvan je onze rijtest HIER kunt bekijken.

De winst voor belastingen bedroeg in Q1 2017 maar liefst 5,9 miljoen GBP op een omzet van 188,3 miljoen GBP, waar in dezelfde periode vorig jaar nog een verlies van 29,7 miljoen GBP werd geboekt. Bovendien is dit de eerste periode sinds 2007 waarin het merk zwarte in plaats van rode cijfers schrijft!

Bovendien zijn de vooruitzichten gunstig. AM heeft de DBX nog in de planning staan, een kekke crossover waar volgens verwachting een hoop geld mee verdiend kan worden. Daarnaast zit de elektrische versie van de Rapide (rijtest) eraan te komen en wil men elke negen maanden een nieuw of opgefrist model presenteren.

Interessante ontwikkelingen dus rondom het huismerk van James Bond! Och ja, en van Max en Daniel natuurlijk.15 reacties

Zonde voor het merk ..

Weet zeker dat ze zonder Brexit nog zouden bestaan ..
@lincoln: Zonde voor autoblog, lincoln bestaat nog…
@jasperd: Ach makke schapen hebben we hier al meer dan genoeg.
@jasperd: FLSHSHSLSFLFLSHSH *spoelt mond*
Cash is real, profit is an opinion.
Aston Martin blijft bestaan, maar Roger is no Moore….
@pomoek: zou fout over een jeugdheld van velen .
Maar een plusje omdat hij goed gevonden is
@bohica: ho! Roger is ook absoluut een jeugdheld van mij! Niets dan goeds over die man ( hoewel, Moonraker?). Ik stel enkel iets vast!
@bohica: en een man met de nodige hoeveelheid zelfspot. In de Cannonball run speelde hij een man die zich voordoet als Roger Moore. Geniaal. https://youtu.be/xiTUKJrlYUA
@pomoek: in boat trip speelt ie een homoseksuele ex-spion, ook met de nodige zelfspot.
Vreemd eigenlijk, dat Max Aston Martin rijdt, gesponsord en wel. Een Renault Talisman zou toch meer op zijn plaats zijn!
Toch bijzonder, zo vlak na de ontwikkeling van een nieuw model, iets wat ongetwijfeld veel geld heeft gekost (al deelt de DB11 wel nog een en ander met de DB9 geloof ik).
Overigens zijn ze nog steeds volop bezig, aangezien de nieuwe Vantage komt en de DB11 Volante.
29,7 miljoen verlies tegenover 5,9 winst. Ik weet niet hoe de aan de andere kwartalen er uit zagen, maar onderaan de streep staan gewoon nog rode cijfers natuurlijk.
Als het goed is hebben ze dan 34,2 miljoen verdiend he
gek eigenlijk. Dat ze daar nooit winst maakten. Jaar op jaar uitgeroepen worden tot meest cool automerk, dan lijkt het mij dat je wel wat petjes en sleutelhangers kunt verkopen. Misschien ff op stage in Maranello?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).