Audi R8 ‘V10’ is meest luie badge tuning ooit.

Auteur: , 33 Reacties

Bijna knap om te zien hoe weinig doorzettingsvermogen men tegenwoordig nog heeft.

Iedereen jokt wel een beetje op zijn Tinder-profiel. Volgens dat profiel joggen we juist wat meer en eten we supergezond, leven we erg sportief en zijn we constant sociaal bezig. Tjsa, je hebt nu eenmaal weinig zin in een selfie als je in je onderbroek een drie berenklauwen met satésaus zit weg te bunkeren terwijl je Breaking Bad wéér aan het bingen bent.

Met autoadvertenties is het natuurlijk niets anders. We maken de dingen graag iets mooier dan dat ze zijn. Met name op Marktplaats zien we dit heel erg veel voorbij komen. ‘S-Line’ is vaak gewoon een basis-uitvoering met een imitatie velg van een twee generaties jongere RS6. Of nog mooier: C63 AMG uitgevoerd!!1! Dan heb je te maken met en C200 CDI Classic met Hofele grille, wederom imitatie velgen en vier uitlaten die er onder gefrommeld zijn.

Audi R8 V8

Maar vandaag hebben we de meest luie ‘badgetuner’ gevonden. De auto is een Audi R8 4.2 FSI quattro, een auto waar erg weinig mis mee is, op de verschrikkelijke R-Tronic bak na. Maar desondanks is een V8 ‘te min’ en werd er gekozen voor een heus ‘V10 optik’-pakket. Dat bestond destijds officieel natuurlijk niet. Een van de vorige eigenaren is zelf creatief aan de gang gegaan.

Zo is de grille nu voorzien van de verticale en horizontale spijlen, de V8 heeft een ‘normale’ single frame grille. Ook de velgen zijn afkomstig van de V10, inclusief dezelfde bandenmaat, dus dat lijkt nog te kloppen. Maar er zijn nog meer punten waar de R8 V10 afwijkt ten opzichte van de V8. Denk je dat die zijn aangepakt? Welnee! Het enige wat écht belangrijk is, is vervangen. Via de achteruit kun je de motor zien liggen. Ondanks dat de V8 echt niet iets is waarvoor je je moet schamen, is het V8 plaatje vervangen voor een V10 plaatje.

Audi R8 V8

Om met Tic Tac Toe te spreken: Und warum? Degene die het verschil tussen een V8 en V10 weten, zien het verschil ook aan het blok. Degenen die het verschil niet zien, interesseert het verder ook niet. Het is alsof je op je onderbuik een tattoo hebt staan met de tekst ‘Enorm Grote Hannes’, vergezeld door een pijl wijzend naar beneden. Als er interesse zou zijn, kan je Tinder-date vrij snel concluderen dat het opschrift enigszins misleidend is. Voor de goede orde, de V10 ziet er zo uit:

ffdf66Audi R8 V10

Desalniettemin is de auto nog steeds herkenbaar als V8, want in alle ijver is de eigenaar vergeten de uitlaten aan te passen. De V8 heeft vier ronde pijpen, de V10 twee ovalen eindstukken. Mocht je enkel willen badge-pronken voor 45.900 euro, de advertentie kun je hier bekijken.

Met dank aan Didier voor de tip!33 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Wat in en in triest. Zegt ook genoeg over de huidige eigenaar… vast uitstekend onderhouden en altijd rustig warm gereden.
@screamgt: Als je de wrap ziet weet je toch al genoeg ? Iets met een voormalig pauper o.i.d. ?
@johnhert: dat dacht ik exact hetzelfde. Ook al zou je dit mooi vinden, haal dan in ieder geval de wrap er weer af als je hem wenst te verpatsen.
@silverscope: wellicht is wat eronder zit wel dermate treurniswekkend dat je die wrap beter kan laten zitten.
@screamgt: ik snap het ook echt niet! Een R8 is sowieso niet om te schamen en gewoon een hele gave auto. Maar als je er dan v10 op plakt terwijl het een v8 is dan meteen al het gave eraf. Lijkt niemand meer van dikke R8 maar gaat ding 😂 had niemand gedacht wanneer die gewoon standaard was…
Dit de V10 met V8 uitlaat voor het geroffel
Wat een treurwilg😅
Waarom maken zoveel mensen van die halfbakken foto’s.. zo moeilijk is het niet om gewoon scherpe en overzichtelijke plaatjes te schieten.. Deze heeft overigens nog enigszins zijn best gedaan in vergelijking met sommige particulieren en handelaren op Marktplaats..
@pechweg: In dit geval lijkt het vooropgezet spel. Laten we wel wezen: dit getjoenificeerde hok wil je juist niet scherp laten zien, en als er dan een potentiële koper komt hoop je dat het die dag regent.
30TFSI
Een afgetrapt patserhok. Verkoper wil weer graag een Opel Kadett 1.4 met GSi badge gaan rijden.
Wow…
Gelukkig moet iedereen door z’n knieën om via de achteruit deze zielige pleister te kunnen zien😅
Wat een sneuneus. Alsof je je moet schamen met een V8. Manneke komt thuis zeker te kort? Heeft klein gereedschapje in de broek?
Vragen vragen….
@156v6power: En stiekem heb jij een 156 1.6 🤣
@114i210pk: Hahaha, de 2.5 is alweer enkele jaren de deur uit, moest helaas teveel aan gebeuren.
Heb nu (nog) een V40 uit het jaar 0. Binnenkort een 307 met 140 pk. ;) Lukt niet om mijn naam te veranderen hier.
(Baal nog wel dat ik de 156 niet meer heb, hahaha)
V10 of V8 zolang het in een platgeslagen quattro cockring geplomt is, zal mijn nekspier niet veel belast worden voor een blik.
De enige topper blijft toch de RS6
Dit is sowieso de Dacia onder de “supercars” . Kan het niet serieus nemen, ook al is het waarschijnlijk een top wagen. Het blijft toch “maar” een Audi
@lluq:
wat een kansloze opmerkingen en ik zeg dit als ‘Audi hater’. Een Lamborghini is van 90% de zelfde onderdelen gemaakt. Maar die heeft dan wel het juiste logotje zeker? De enige supercar die mij iets zegt is slechts een Ford, een arbeiders merk dat al sinds de jaren 60 middenvingers naar elitaire autobouwers opsteekt.
@shiva: GT40 is wel ff anders he sheriff. Die heeft Le Mans gewonnen en geheerst voor een periode. Niks mis met een GT40 hoor.
@shiva: ik ben helemaal geen Audi hater vind een uhrquattro echt wel een dikke auto. En van een 1e type RS6 word ik ook hebberig van. Kan dat echt wel waarderen. Nogmaals, helemaal geen Audi hater hoor! Wat is dit voor vrouwen forum insinueren op dingen wat je niet weet. Zeg anders dat het morgen 30c word dan mag je wel correct oordelen van me…
@lluq: Laat mij raden, zelf rij je in een Dacia? Als iets ‘maar’ een audi is, dan zijn alleen merken als Ferrari, pagini etc goed genoeg voor jou?
@nopetrolnofun: nee nee ik rijd een R-serie en heb een C5
@nopetrolnofun: en hoe kan ik nou zelf een Dacia hebben wanneer alleen een Ferrari of Pagani goed genoeg voor me is. Dat is niet hè…. En wat is er mis met een R8 emotieloze kar vinden. Ben jij de voorzitter van de R8 fangroup ofzo? Vind de reacties opmerkelijk, waarom ligt de rest er wakker van… is mij echt niet duidelijk.
Rammelende distributie standaard.
Tattoo met: ‘Enorm Grote Hannes’….. 😂😂😂
De de vier nullen die op meerdere plaatsen op deze auto staan geven niet het automerk weer maar het IQ van de eigenaar…
@tjorque: Ik dacht altijd dat het zo’n boksbeugel moest voorstellen.
@gandini: misschien heeft de eigenaar dan teveel boksbeugels op de verkeerde manier van dichtbij gezien… dat kan ook natuurlijk.
Ook heeft dr V10 andere sideblades dan de V8…
@cavin: kijk ik altijd als eerste naar idd
Und warum?

Nur für den Kick vor dem Augenblick?!

Gaaf nummer…
Zo zie je maar schraalheid komt voor in alle soorten en maten…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).