Audi RS5 crasht en fikt af in Utrecht

Auteur: , 42 Reacties

Denken jullie wat wij denken?

Audi RS5 crasht en fikt af in Utrecht

Utrecht komt hoofdzakelijk om twee redenen voorbij op Autoblog: de milieuzone of de plofkrakende Audibende. Je zou bijna denken dat de Domstad helemaal geen prettige plek is om te komen, maar dat mag ieder voor zich bepalen. Vandaag kwam de stad in het nieuws vanwege een gecrashte en uitgebrande Audi RS5, dus het ligt voor de hand dat de reeds genoemde bende er iets mee te maken heeft.

De rappe coupé crashte op de Kanaalstraat in de wijk Lombok rond half twee ’s nachts. De RS5 botste op een lantaarnpaal waar (toevallig?) een bewakingscamera aan hangt hing. De auto vloog in de fik en de politie hield mensen uit de omgeving op afstand. Even bestond namelijk het vermoeden dat de RS5 zou kunnen ontploffen.

Rond drie uur vannacht werd het wrak meegenomen door een bergingsbedrijf en kon de weg straat weer worden vrijgegeven. Voor zover bekend hebben politie en brandweer geen explosieven in de auto aangetroffen. Van de inzittenden ontbreekt vooralsnog elk spoor.

UPDATE: het zou om deze auto gaan (kenteken JZ-327-H).42 reacties

Het is jammer dat die mannetjes van die Audi-bende die ongelukken altijd overleven. Je zou toch hopen dat ze zichzelf opruimen, maar dat is helaas niet het geval.
@berlinetta: er zijn toch paar gevalletjes waar ze niet meer van weggelopen zijn. Blijkt nogal grote groep tuig te zijn, dus ben het met je eens dat het tempo wel omhoog moet willen ze zichzelf opruimen!
@audir8v10: Het wordt tijd dat Audi voor de grap eens RWD-RS’en gaat bouwen met flink wat meer power onder de kap. Dan wordt die bende in een paar weken tijd minstens gehalveerd.
@berlinetta: inderdaad, gewoon preventief ruimen dit soort volk…
@berlinetta: Ik blijf heilig geloven in Darwin. Ooit. Ooit tikt zo’n piemel een keertje net te hard zo’n paal en eindigt die op schoot bij Allah/onze lieve heer/de maagd Maria (doorhalen wat niet van toepassing is).
Misschien kan de rechtmatige eigenaar nog een salontafeltje maken van 1 van de velgen…
@aikon1694: Puik idee, maar ik denk niet dat een verzekeringsmaatschappij (inmiddels hoogstwaarschijnlijk de rechtmatige eigenaar van deze hoop oud ijzer) veel interesse heeft in dergelijk kantoormeubilair…
@benzinehoofd: Whaha ik denk niet dat die nog iets met de auto te maken willen hebben, rechtmatige eigenaar is een kennis van me
@jorangoossens: Zo zie je maar weer: never assume! Ik was ervan uitgegaan dat de auto zonder toestemming van de eigenaar uit rijden was…
Vraag me af waarom dit niet in het Wilhelminapark gebeurt.
@kruimel: Daar woont een heel ander slag criminelen.
Niet de meest praktische getaway car, gezien de kofferruimte en lastige instap achterin.. denk dat de RS4’tje aan het opraken zijn 😬
Onderstuur?
In de Kanaalstraat wordt altijd hard gereden, met name door de types die ook veel in opsporing verzocht aan bod komen. Deze jongens rijden altijd in VAG producten, de succesvollere in dit soort Audi’s. Zal wel drugsgeld zijn.
@tvklarenbosch: bedoel je niet de Amsterdamse straatweg? Je verhaal klopt verder hoor, maar de kanaalstraat ligt vol drempels
@aquila2003: nee bedoel de Kanaalstraat. Mijn broertje heeft lang in een zijstraat gewoond dus ik kwam er regelmatig. Er gebeuren regelmatig van dit soort ongelukken, meestal met Golfjes. Overigens rijden ze op de straatweg ook als gekken inderdaad.
@tvklarenbosch: de straatweg.

Heel 030 weet welke straat je bedoeld. 👍
@tvklarenbosch: ik woon in zijstraat van de straatweg, en als ik heel eerlijk ben… Daar zit zo’n spoortunneltje…. 😍😍
@aquila2003: dat is/was een racebaan. Vriend van me woonde daar om de hoek 15-20 jaar geleden. Echt bizar hoe hard daar ’s nachts gereden werd.
Ik heb meelij met de rechtmatige eigenaren van de (R)S4, -5 en -6’en in dit land. Je betaalt je de blubber aan de autoverzekering en daar bovenop rij je nog steeds rond in een auto die relatief gezien het vaakst gestolen wordt.
@rrrobert: Verzekering valt nog wel mee, de bpm is pas belachelijk.
Dat stelende en rovende zandbakvolk ook…

Prutsmocro’s, als je gentechnisch gebouwd bent om op ezels te rijden is een auto ook wat veel hè!
@amersfoorter: ja, de gemiddelde home grown NL’er is ‘gentechnisch’ veel beter aangelegd… not
@amersfoorter: humor veel
@amersfoorter: Als ze gentechnisch aanleg hebben voor ezels zou ik toch echt een betere voertuigbeheersing verwachten. In beide gevallen stuur je het de bocht om, om vervolgens stug rechtdoor te gaan.
@amersfoorter: ’t klinkt wellicht grappig, maar dat is het niet. Gewoon niet doen, kom je mogelijk verstandiger over. Ben geen moraalridder maar denk wel dat autoblog moet bedenken dat dit soort comments ook autobloggers kan kwetsen en dus dit soort comments niet moet wensen. Just my 2 cents.
@probono: Eens.
@probono: maar wat nu als het helemaal niet grappig bedoeld is? Je mag je hoofd in het zand steken, maar hoeveel autodieven die dit soort auto’s stelen heten er Jan, Piet of Klaas?
@kareljansen: ik snap wat je bedoelt.. Maar lees de reactie eens goed door waar ik initieel op reageer. Op internet kan erg veel ineens gezegd worden, maar real life krijgt een weldenkend mens dit normaal gesproken niet uit z’n strot, zeker niet als er een medereaguurder naast hem zou staan die zich weleens zwaar beledigd kan voelen. En als je dat volkomen normale uitlatingen vind die geen enkele onderbouwing anders dan aannames hebben….. Dan zegt dat best wat over diegene. Het verbaast mij ook nogal dat Autoblog dit willens en wetens accepteert en laat staan op hun blog/website. Is dat normaal? Mag je feitelijk discrimineren en schelden zo veel als je wilt?
@probono: Welkom op het internet
@batavus: welkom bij probono….
@kareljansen: dus dan mogen we Marrokanen discrimineren en Audi’s stigmatiseren? Als het maar grappig verwoord is dan mag het begrijp ik uit jouw betoog.
@probono: nou diegene die het betreft weten over wie het gaat hoor

En de rest snapt de opmerking prima en schaamt zich voor de medegekleurden

Kortom jouw opmerking is pvda betutteling eerste klas
@ff40: aha, wijze woorden. I rest my case.
Ik snap niet waarom dit volk altijd in snelle Audi’s rijdt…ook de overval op Brinks destijds en andere grote overvallen zijn de gebruikte wagens standaard Fast Audi’s… is een dikke M of AMG zo moeilijk te pakken?
@4wheels: 4 wiel aandrijving? Plus een van die gasten Was gespecialiseerd in Audi stelen. Was overigens een nederlander. Die heeft het de rest geleerd vermoed ik. Kwam uit Maarssen .
Is de 3.0 TDI niet een betere optie voor deze bende? Valt minder op nog steeds bloedsnel. Daarnaast sta je niet zo snel zonder benzine als de politie je toch een keer achterna komt.
@kilum: Iets zegt me dat de politie een goede dag zal hebben als deze vluchtauto met een volle tank benzine klaar staat ;)
Zo zonde ik ken de eigenaar! Ik heb 27 december, de dag dat de auto gestolen werd en de dagen erna overal de aandacht gezocht om mensen uit te laten kijken naar de auto! En het bericht op de Facebook van de eigenaar was ook 5k keer gedeeld! Helaas mocht het niet baten is waar we zo bang voor waren toch gebeurd! Heel erg zonde! En jammer dat dat schorem niet beter nadenkt over wat ze de mensen voor verdriet aandoen!
@jorangoossens: grootste probleem van deze tijd is het gebrek aan empathie
Wat is er moet die motorkap gebeurd, zou de brandweer dit gedaan hebben om te blussen?
Er zat zeker een rieten stoel in die Audi …

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).