Audi S3 Cabrio is recht door zee

Auteur: , 24 Reacties

Voor de performancerijder die het liefst met de wind in de haren rijdt presenteerde Audi geheel volgens verwachting zijn S3 Cabrio. Hate it or love it.

Een kleine knipoog naar de wereldhit van The Game en Fifty Cent is hier wel op zijn plaats. Want uit de comments onder ons eerdere artikel blijkt wel dat de meningen Audi-wise behoorlijk van links naar rechts gaan. De een vindt het een hele verbetering, de ander houdt niet van vier uitlaatjes en weer een ander vindt Audi per definitie lelijk. Of vindt hem te rechtlijnig.

Prima, maar ondertussen staat op Genève een knalblauwe S3 Cabrio koning te zijn op vier maal chroom. 2.0 TFSI met 300 pk en 380 Nm incluis. De kracht wordt via het welbekende quattro-systeem aan vier wielen gevoerd, zoals altijd als het om een S-variant gaat.

Hij trekt langzamer weg dan een S3 Sportback, maar is met zijn 0-100 sprint van 5,4 seconden nog steeds bepaald geen mietje te noemen.

Binnen achttien seconden klapt het dak, dat in drie kleuren leverbaar is, in. Een stuk langzamer dan bijvoorbeeld de nieuwe Mustang Convertible, die er minder dan tien seconden voor nodig heeft. Levering start komende zomer, Duitsers betalen als basisprijs 48,5k euro.24 reacties

whahaha, die velgen zijn echt een no go!
@thomcarspotter: ik vind de VELGEN en de kleur er goed bij passen.
@bmw1: Ja de velgen zijn inderdaad vrij ordinair en dat past wel bij de auto.
@jaapiyo: wat heb je tegen de auto als ik vragen mag
@bmw1: ach de auto zal zo ok zijn als te verwachten valt van een dikke MQB variant maar wat me bij Audi altijd een beetje tegen de borst stuit is de marketing eromheen die niet strookt met de realiteit. Je kan geen voorsprong hebben door techniek als je diezelfde techniek deelt met een prima doch doorsnee massaproduct). Kortom ik vind het een beetje een nepmerk met marketing pretenties die ze qua product objectief noch qua techniek noch qua rijeigenschappen noch qua betrouwbaarheid waar kunnen maken…

En ok…de fanB0iZ die desondanks beweren dat het allemaal beter is dan BMW en Mercedes helpen mijn mening ook niet de positieve kant op.
@jaapiyo: Ga er maar inzitten. Een veel mooier dashboard, fijnere stoelen en veel hoogwaardigere navi in zo’n S3 dan in de 2-serie cabrio. Bij BMW betaal je voor items die je toch nooit gebruikt.
@thomcarspotter: Een laagje mat titanium over de velgen zodat het mooi bij de grille past en dat is ook weer opgelost. Ik vind de vorm van de velgen namelijk wel erg geslaagd!
mooi bakkie, zal ondanks de verbetering net als de tt nog een beetje kappersauto blijven.
Chrome velgen staat deze auto echt totaal gewoon niet.
Vergeleken met de vorige A3 Cabriolet is dit een lust voor het oog! Maar wel de velgen vervangen idd..
Op de persfoto’s vond ik het nog een best mooie auto, maar op deze foto’s is het net een rijdende badkuip…. Helaas
Hopelijk maakt de BMW 2-serie cabrio wel mijn torenhoge verwachtingen waar ;-)
ik ben benieuwd hoe mensen het nog voor elkaar gaan krijgen om dit saai te noemen
@meneer: vrij simpel; vergelijk ‘m met een paar alternatieven die je voor 48,5 K rond de 70 K kan krijgen, zoals een Lotus Elise of een Alfa 4C…Dan is dit uiteindelijk toch een snelle open Golf met een wat strakker interieur, oftewel relatief saai.

Ik zag echter dat ons aller Wouter er alweer stond bij te kwijlen en Pon smeekte om er eentje te mogen lenen voor langere tijd deze zomer en ik denk dan ook dat hij binnekort een transfer maakt naar AutoWeek.
@jaapiyo: code faal…

Faal…
@jaapiyo: ik ben blij dat je jezelf corrigeert. dat zijn toch geen concurrenten …
@meneer:
Klopt, dat zijn auto’s die de echte performancerijder aanspreken.
In het stukje wordt gesuggereerd dat deze A4cabrio facelift dat ook zou doen. Dus ik begrijp zijn reactie wel.
@jaapiyo: Ik wist niet dat jij zo’n ongelooflijke online zuurpruim was!!! Echt bizar!!! Zelfs die alcoholverslaafde smart-swaffelaar uit Rotterdam is er niets bij ;-).
@willeme: jrk68 was stiekem een second account van me…don’t tell…
Hadden best zes uitlaten onder gepast…
“Audi S3 Cabrio is recht door zee”

Je bedoelt dat als je op een bergweggetje enthousiast de bocht om probeert te gaan dat ‘ie dan onderstuurd rechtdoor de zee in kieperd?
@jaapiyo: Wegligging is best aardig van zo’n apparaat. Stuurt vrij lang heel neutraal.
Valt me niets tegen, zeker in dit kleurtje..
Ik vind de Audi S’en altijd net niet versies… Je blijft toch altijd verlangen naar een RS? Mèt 2 simpele uitlaatpijpen er onder en een echt lekker aangezette body.
S-line aka slaap-line
haha, die chromen velgen zijn echt hilarisch. Maar als je een paar gouden kettingen en een foute oorbel hebt kan je het wel hebben waarschijnlijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).