Audi S5 Sportback 2017: rijtest en video

Auteur: , 86 Reacties

Een geile koets, een V6 met een turbo en toch nog alle ruimte voor gezinsleden en bagage. Heeft er iemand meer nodig in een auto?

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

Over het uiterlijk van de A5/S5 Sportback valt best een boompje op te zetten. Ja het is duidelijk Audi, maar er zitten duidelijk ook heel wat jaren tussen de eerste en deze tweede generatie A5/S5. Dus het mag best wat verschillen. Vooral het front is anders met de “powerdome” en uitgesproken vouwen in de motorkap.

Audi S5 Sportback

Powerrrr
Onder de motorkap vinden we voor de S5 geen V8 meer (voor de coupé) en ook geen V6 met supercharger (voor de Sportback en Cabriolet), want die moesten beiden het veld ruimen. In lijn met wat BMW en Mercedes doen voor de sportieve motoren in dit formaat auto, heeft de S5 Sportback nu een drie liter grote V6 met een enkele twinscroll turbo. Geheel volgens de laatste trends kreeg de turbo een plekje tussen de cilinderbanken in een Hot-V constructie. Daardoor zijn er kortere gasstromen met minder verlies, een betere emissie en bovendien een compactere bouw van het blok.

Audi S5 Sportback

Mocht je na al het “gedoe” rondom diesels wel klaar zijn met die brandstof, maar nog wel houden van een beetje koppel, kijk dan niet verder. De V6 TFSI levert namelijk 500 Nm koppel en doet dat ook nog eens tussen 1370 en 4500 toeren per minuut. Maximaal levert de V6T ook nog 354 pk en dus zijn de prestaties dan ook dik in orde. De sprint naar de 100 doet de S5 Sportback in 4,7 seconden en uiteraard moet de begrenzer erbij worden gehaald om de acceleratie op 250 km/u te stoppen.

Audi S5 Sportback

Audi dumpte de S-tronic bak met dubbele koppeling en zelf schakelen behoort ook niet meer tot de mogelijkheden, de S5 Sportback komt er alleen nog maar met een achttraps automaat. Die doet zijn werk voortreffelijk en daardoor is de hele aandrijflijn er ééntje die nogal uitnodigt om tempo te maken. Ik betrapte mezelf dat ik (nog) vaker dan normaal als een zwijn af- en opritten nam. Ongetwijfeld is het mogelijk om rustig te rijden in een S5, maar daar zou ik de auto in ieder geval nooit voor kopen.

quattro
Je kunt het saai vinden, maar vierwielaandrijving heeft zo zijn charme. Daarbij wil ik overigens de kanttekening maken dat de meerwaarde in oorden waar nog eens wat sneeuw valt veel groter is dan in ons vooral natte en erg vlakke landje. Op sneeuw en ijs is de S5 ongetwijfeld een speelse metgezel, maar op droog asfalt overheerst vooral dat onoverwinnelijke gevoel dat het nooit mis kan gaan.

Audi S5 Sportback

Gelukkig stuurt Audi nog relatief veel kracht naar de achterwielen en zorgt het optionele sportdifferentieel voor een nog mooiere balans. Het sportdifferentieel is in de nieuwe versie een kilogram lichter geworden en zorgt voor echte torque vectoring, door meer kracht naar het buitenste achterwiel te sturen. Standaard stuurt het quattro systeem 60% van de kracht naar achteren. Indien de omstandigheden erom vragen gaat tot 70% van de power naar achter of tot 85% naar de vooras. Het blijft wel vierwielaandrijving die vooral bedoeld is om gripverlies tegen te gaan, dus geen driftmodus zoals bij de Focus RS of Mercedes-AMG E63 S.

Interieur
Dat is weer prachtig afgewerkt en volgeramd met goodies. Sowieso worden auto’s in deze prijscategorie in een heel ramp tempo steeds meer hightech. Neem alleen de koplampen met 18 LED’s die in 64 stappen gedimd kunnen worden en die het daardoor mogelijk maakt om veel vaker met groot licht te rijden zonder tegenliggers te verblinden. De koplampen gebruiken bovendien de GPS data om te zien of de koplampen voordat het stuurwiel gedraaid wordt alvast de richting van de bocht in moeten schijnen. De tijd dat je al een hele vent was als je mistlampen aan de voorzijde had aangevinkt lijkt steeds verder weg.

Audi S5 Sportback

Binnenin zijn er lekker grote schermen voor navigatie, ook de klassieke klokken voor de bestuurders zijn vervangen. We kennen het al uit diverse andere Audi’s, maar mij verveelt het nog niet. Audi connect komt voortaan met een simkaart die de eerste drie jaar data biedt binnen Europa, dus live verkeersinformatie en de satellietbeelden van Google maps werken direct vanaf de start.

Conclusie
Een S4 Avant, S5 Sportback of iets anders? Die vraag is wellicht beter te beantwoorden als je het laatste brokje informatie ook hebt: de prijs. Ik ga er drie noemen: in Duitsland kost de S5 Sportback 62.500 euro, in Nederland is die er vanaf 80.920 euro en de testauto schopt het tot boven de 111 mille. Gelukkig is er meer aan opties uitgegeven dan dat we extra aan belasting moeten betalen ten opzichte van de Duitsers, maar het blijft pijnlijk om te zien dat iedere scheet CO2 direct bestraft wordt door onze roverheid. Met 19” velgen stijgt de CO2-uitstoot enkele grammen en daarvoor mag direct 1426 euro extra aan BPM worden afgetikt.

Audi S5 Sportback

Directe concurrentie voor de S5 Sportback is er feitelijk niet. Mercedes-AMG heeft geen vierdeurs coupé in dit segment, maar heeft tegenwoordig wel de wat tammere C43 die qua specs erg op de S5 lijkt. BMW’s 4-serie Gran Coupe komt als 440i dicht in de buurt, maar mist het bijzondere van een M-, S- of AMG-model. Audi heeft daarmee het rijk alleen als je perse een vierdeurs coupé met sportieve genen van dit formaat wil. Filmpje!86 reacties

erg nice
Een ding moet je Audi toch wel na geven, ze hebben een onbegrensde fantasie wat prijzen betreft.

Dat dashboard is wel erg jaren 0. Kan echt niet meer.
Kan toch echt niet tippen aan bijvoorbeeld de BMW 4 serie.
Maarja dat is ook een hoger segment…
@persian1: Dashboard jaren 0 en niet tippen aan de BMW? Ik vind juist de klokkenwinkel van de 4-serie sterk gedateerd en niet premium ogen.
@persian1: Zit in dezelfde prijs als de Bmw en Mercedes,dus….. Daarbij komt dat de afwerking binnen en buiten fantastisch is en niet word geevenaard . Bmw hoger segment NOT. Heb zelf een nieuwe Bmw gehad en ben blij dat ik nu Audi rij!
@persian1: Als je het interieur van een 4 beter vindt dan die van de nieuwe A5 zit je VAG-haat zo diep dat je het interieur van de 1 beter vindt dan die van de A8.
@persian1: jongens jongens, hoe oud ben jij eigenlijk? Heb je wel eens een audi of bmw gereden. Ik zal je uit je droom helpen. Audi ligt qua materialen en design echt wel een stapje hoger als bmw.
@mab: Vroeger een Audi A6 gehad, momenteel een BMW 640. Nu jij weer…
@persian1: Ik heb een Audi a6 3.0 tdi 2016 gereden (maandje). Daarna een maandje een bmw 530D 2016. Buiten het feit dat de audi veel sneller was merk je ook echt wel materiaal gebruik van bmw, veel plastic en veel te druk interieur. Dan begin ik nog niet eens over de onoverzichtelijke boordcomputer. Enige voordeel vond ik de geventileerde stoelen die audis bijna nooit hebben.
@mab: ieder zijn mening. BMW interieurs zien er misschien wel minder uit dan die van Audi, maar zeker als je kijkt op blogs of reviews van audi gebruikers dan zie je dat na loop van tijd audi interieurs veel sneller ‘slijten’ dan die van BMW met dezelfde km stand
@max038: nee joh, dat zie je verkeerd, dat slijt niet want het is Audi. De Audirijder zal dat nooit toegeven.
Ik heb beide gehad, een A6 Avant 2.5 Tdi, deze auto was slecht, heel slecht. Nu een 530D Touring Xdrive en dit blijft wel goed en mooi.
In eerste instantie denk je in de Audi: wauw dit ziet er goed uit, na 100.000km gaat het eerste laagje al van de knopjes af.
@rufctr01: Een A6 Avant 2.5 TDI? Kom op man, dat is twintig jaar geleden.

Qua duurzaamheid denk ik dat BMW en Audi gelijk op gaan, alleen Audi gebruikt over het algemeen mooiere materialen dan BMW. Het is maar wat je voorkeur is.
En trouwens: ik ken drie voorbeelden, een A5 Coupé 3.0 TDI uit 2010, een A6 Avant BiTDI uit 2013 en een BMW 520D Touring uit 2011 die allemaal tussen de 198.000 en 230.000 km gelopen hadden, die er alledrie nog zo uitzien van binnen dat je 80.000 km ook zou geloven.
@granlusso: geinig, in 1997 had ik geen A6, volgens jou wel! Deze A6 was uit 2004, voor jouw info….
@rufctr01: Maar diezelfde A6 uit 2004 is wel in de periode rond 1997 ontwikkeld. En dat bedoelde ik er vooral mee, toen speelde de ‘premium’ ervaring in het interieur naar mijn idee nog lang niet zo’n grote rol als tegenwoordig en daardoor vind ik het een slecht vergelijk ;)
@granlusso: zal een andere vergelijking maken, in 2006 een Peugeot 407 Coupé (2006) gekocht, zelfs daar bladerde het interieur niet af….
Maar ja, daarom mag Peugeot waarschijnlijk nu ook de interieurs voor Audi bouwen.
@rufctr01: ahhh ja daar hebben we dat argument weer, Peugeot die interieurs voor Audi maakt.
Je bedoelt Faurecia die trouwens ook interieurs voor o.a. Mercedes en BMW maakt..tja..
@rufctr01: dus je durft een auto die ontwikkeld is in 1995 te vergelijken met een moderne 530d xdrive? Heel slim.
@rufctr01: wat een vergelijking..
@rufctr01:

Hierin moet ik je gelijk geven.
Ooit aan een maat van mij gevraagd of hij last had van olieverbruik bij zijn A5 2.0Tfsi, hij zei van niet.
Achteraf hoorde ik via via dat een keer tussentijds de motor vervangen was, auto natuurlijk buiten de garantie.
Blijft een een vreemde gang van zaken, blijkbaar omdat het een Audi is wordt alles met de mantel der liefde bedekt. Bij eeen Alfa Romeo oid kan ik daar nog wel in mee gaan, maar bij een merk dat pretendeert Voorsprong door techniek te hebben verwacht je toch iets anders.

Kom ik op het volgende, in de review komt tersprake dat deze A5 geen DSG-bak meer heeft ,maar een ZF-bak, dat moet ook al te denken geven natuurlijk…
@max038: Klopt ja. Audi is doorgeslagen in de marketing… Ze kijken naar hoe mooi het interieur eruit ziet bij de verkoop. Prachtig afgewerkt! Maar het valt wel uit elkaar na een paar jaar… Maarja, dan is hij al verkocht. Audi is geen autofabrikant meer maar een marketingbedrijf. De multimedia is geweldig! Want daar ligt nu de nadruk op in testen en in vergelijkingen. Dat je 3 liter olie meekrijgt bij de aflevering ‘voor de eerste paar duizend kilometer’ maakt niet uit… Quattro all wheels drive! Geweldige marketing. In feite in vergelijk met heel veel concurrenten een inferieur verouderd systeem. Ik ben marketeer van beroep, en vind het razendknap! Ik ben echter ook autoliefhebber, en zal niet snel een Audi kopen…
@svenska_aeroplan_ab:

Olieverbruik bij Audi .. oh ja inderdaad man.

Pffrrr .. een jaar of 15 geleden kon je elke 3.000 km nieuwe draagarmen vóór en een waterpomp voor je E46 kopen. Dat betekent dat je nu knettergek bent als je de allernieuwste 5-serie koopt .. niet dan?

Ps. een onlogische teruglopende dubbele tussenas constructie voor X-drive bij BMW of het middendiff quattro systeem ter grote van je vuist die tot 90% naar de achterwielen gooit. Ik ga ook voor de BMW hoor ..
@prop: Er is nog meer dan Audi of BMW…
@svenska_aeroplan_ab:

Absoluut. Maar ik kom nagenoeg enkel telkens in t hypercar segment uit wil ik een technisch soortgelijke doorontwikkelde krachtverdeling als Audi bij de lenge richting motoren toepast. Die jij verouderd noemt?

Of het is een terugloop constructie zoals BMW en MB oa doen (toegegeven, audi deed dit ook bij t vorige model Q7). Of het is Borg Warner die goeie zaken doet met hun Haldex apparaatje voor 90% van de vierwielaangedreven personenauto’s
@max038: moaw ik kijk altijd naar auto’s van een jaar of 5-8 oud die nieuw ruim over de ton hebben gekost en beide zijn ze om te janken. Bmw het plastic op t stuur tussen de knopjes waar de toplaag loslaat en audi bijvoorbeeld rond de draaiknop. Echt erbarmelijk en ben dus weer snel richting Mercedes gegaan.
@persian1: Shit, je hebt me buikpijn van t lachen bezorgt, thx.
@persian1: tsja… jaren met een verouderde pompverstuiver diesel het werk moeten doen en dan als laatste toch maar overstappen op een common-rail diesel of jaren doorgaan met een achterhaalde foutgevoelige aut. versnellingsbak en die nu toch maar vervangen door een ZF die de echt premium merken (MB / BMW) al jaren gebruiken… dat is die hoge prijs natuurlijk wel helemaal waard he? Goeie slogan hebben ze daar in Ingolstad btw
@bisazza: Daar heb je helemaal gelijk in, de multitronic hebben ze ook jaren lang geleverd, om vervolgens te begraven. Voorsprong door techniek die al jaren geleden is ontwikkeld…zeg maar
@bisazza: mijn Audi A8 uit 2003 heeft ook gewoon een ZF versnellingsbak hoor, gebruikt Audi dus ook al jaren.
@persian1: haha mn eten komt m’n neus uit. In al mijn oprecht: zelfs de facelift van de 3 of 4 serie met het zogenaamd verbeterde dashboard is gewoon niet oké. Vooral bij Audi maar ookn Mercedes tegenwoordig vind je bizar mooi afgewerkte details terug. Of het als bullshit wordt ervaren … hoge kwaliteit wil je zien, horen, proeven en ruiken. BMW met zn geprinte afschilfer knopjes heeft daarmee de boot gemist helaas
@persian1: haha grapjas ben je, aan de ergonomie en afwerking van Audi kan BMW een voorbeeld nemen.
Wonderschone auto en de toevoeging van de achttrapsautomaat lijkt een goede stap. Zo’n auto hoeft niet megasportief te zijn. Is dat dan een ZF-bak, net als in de Touareg ligt?
Ben zeker geen audi fan maar vind ze (na veel jaren) eindelijk weer de juiste weg in zijn geslagen betreft het uiterlijk. Al waren voor mij de jaren 80/90 de mooiste…
Jammer geen elektrische aandrijving.
Als ik deze nieuwe auto koop moet ik dus mijen mijn medemens gaan belasten met schadelijke uitlaatgassen. Nee sorry daar pas ik voor daarvoor heb ik mijn longen te lief! En ben geen aso om mijn omgeving te belasten met mijn auto!
@cantuccini: Lekker met de fiets gaan!
@cantuccini: hoop dat je sarcastisch bent.
@mab: In tegendeel. Ik doe mensen een gust om geen schadelijke gassen uit te stoten wanneer dit niet nodig is. Het is niet meer nodig om verbrandingsmotor te rijden, punt uit. De techniek is er het is 2017. Het is asociaal om je omgeving te belasten met jou vieze uitstoot.

Je gooit toch ook niet overal je afval om je heen, je laat je hond toch ook niet kakken op de straat ? Verbrandingsmotor is precies hetzelfde, je bent mensen onnodig tot last = asociaal.

Moeilijk he ?, meegaan met de tijd.
@cantuccini: dikke doei, zoals jij erin staat is de wereld op z’n kop. Elektriciteit groeit nog steeds niet aan bomen…
@blo3to3t: Daar heb je helemaal gelijk in! Het groeit niet van bomen maar komt van de zon, daar groeit die boom ook op trouwens als mede het hele ecosysteem! dikke doei doei!
@cantuccini: gelukkig wel. Maar dan die verrekte accus, die groeien ook niet aan de boom.
@blo3to3t: Ik hoor het al u ademt liever uitstoot gassen, ieder zn ding!
@cantuccini: Ik vind het anders heel erg vervelend als mensen met een elektrische auto rijden. Als je ze hoord is het een K*t geluid en als je ze niet hoord is het ronduit gevaarlijk. Als er iets asociaal is is het de elektrische auto wel!
@mzonneveld: Je ademt liever dieselwalmen dan dat je uit je doppen kijkt oke helder.
@cantuccini: Het is inderdaad 2017, je ruikt geen diesel walmen meer. Waarom hang jij niet gewoon rond op greenpeace.com
@cantuccini: en hoe denk je 2 miljoen electrosche auto’s vol te gaan laden? In elke straat windmolens en een kolencentrale?
@mzonneveld: Totdat je in een elektrische auto rijdt. Koppel vanaf 0 is verslavend.
@max038: ruim 900km op een tankvulling ook.
@cantuccini: Ga inderdaad maar lekker fietsen, externe effecten door de productie van electrische auto’s is anders ook niet mals.
@6speed: @mzonneveld @dijan: openstaan voor andermans mening zit er niet echt in bij jullie he. Ik ben zelf ook geen voorstander van alleen maar elektrisch rijden, aangezien de stroomopwekking eerst fatsoenlijk groen moet worden geregeld, maar iemand meteen wegwuiven die daar anders over denkt vind ik een beetje PVV’achtig.
@granlusso: Ik sta zeker open voor zijn mening, maar gezien het feit dat hij zo tegen uitstoot is lijkt het me slimmer om een alternatief te zoeken voor de auto.
Mag wel gezegd worden hoor dat het sociaal van hem is om te denken aan uitstoot voor de medemens, maar overdrijven is natuurlijk ook een vak.
@cantuccini: lekker kortzichtige opmerking…..wat denk je dat er gebeurt als we morgen allemaal elektrisch gaan rijden ? Dan kom je thuis en is er geen stroom meer om je koelkast en laptop op te starten….

Maar goed, dan moeten we maar meel steenkool verbranden..
Wat een strakke en sexy auto zeg pfoee.. hier kan echt geen 4 gran coupe aantippen.
Voor 111k heb je ook de Alfa Romeo Giulia Q, dát is pas een prachtige, praktische en über sportieve 4 deurs. Ik zou dus geen moment twijfelen en mij onmiddellijk richting Alfa dealer spoeden als ik in het bezit zou zijn van de benodigde centen.
Leuk filmpje! Hulde. Wel vraag ik mij inderdaad af waarom je bij minuut 3:22 achterin uitstapt…. ;-)
Mooie review. En waarom @Wouter bij de mesthoop staat? …
Omdat je dat blauwe/paarse S5 een schijtkleur vind. Denk ik …?
Ruim 30k aan opties? Hoe kaal is zo’n ding joh? En dan heb je nog een pikzwart interieur. Het zal vast prachtig in elkaar steken maar het lijkt wel een rouwkamer. Ik houd het wel bij de eerste S5. Mooie V8 en mooiere koets.
@E34M5Touring: pikzwart interieur heeft toch niks te maken met de prijs. Ik zou ook zeker niet kiezen voor een zwarte interieur maar 111k is natuurlijk ook wel erg veel geld.
@mab: Nou, je hebt standaard geen leer en mag voor een kleurtje gewoon nog 1500,- betalen. Dan heb je buiten grijs en zwart keuze voor rood. Voor alle andere kleuren zit je dus gelijk in Audi Exclusive. Dan ben je er dus nog niet eens met 111k.
@e34m5touring: Vergelijk met Bmw en je zult zien dat de prijzen gelijk liggen . Zelfs bij een Audi A5 4wd en Bmw 4gc 4wd nieuwprijs ongeveer gelijk ,uitvoering ook. Alleen heeft de Bm w zelfs geen xenon. Dus kun je Bmw ,Audi en Mercedes configureren met dezelfde opties voor dezelfde prijs.
@dijan: Een een 440i GC Xdrive met echt alles erop, extra leer, individual spul, tv, premium sound, lampen, performance remmen en onderstel, etc etc etc. Kom ik op 95k. Dan kan ik dus nog 16k (!!!!!) stukslaan bij BMW performance om het vermogen naar S5 niveau te tillen. Nou, dat gaat voor 5k wel lukken, zit ik nog met 11k (!!) prijsverschil. Dat vind ik fors. VW Up! fors.
Front van deze a5 is echt niet mooie..doe mij maar het cleanere design van de vorige modellen
Teveel hoekige delen deze auto. Echt een misbaksel geworden zeg. Vorige model was veel en veel fraaier. -1
“Ouderwetsch” leuke review Wouter! Gave auto ook, helaas wel wat aan de prijs.
Wat mij betreft wordt een S-model niet in het rijtje genoemd met M & AMG. Dat recht is toebehoren aan de RS-modellen.
De S-modellen zitten daar onder, vergelijkbaar met de Mxxxi en 43 AMG modellen. En ook gewoon met de 440i. Prestaties schelen niet veel.

Ik zit even in de configurator, bizar wat je aan opties moet aanvinken.
@sjaakjwt: Dat vroeg ik mij inderdaad ook af. Als een reguliere 440i je niet sportief is neem je gewoon een M-pakket met sportonderstel, een velgmaatje groter en de M-remmen. Me dunkt dat je dan precies de tegenhanger van de S5 hebt.
Hey, een Ford Mondeo, leuk!
Het gevoel dat het niet mis kan gaan door het Quattro systeem, dat is een heel gevaarlijk gevoel.
Als het gaat dan ben je weg en valt er niks meer te corrigeren.
Daarom vliegen al die plofkrakende Marokkaantjes met bondkraagjes ook massaal uit de bocht. Over de grenzen van het systeem gaan.
Leuke auto en mooie kleur, alleen die prijs. Even ter vergelijking: voor dat geld heb je in de US een geen-kale RS7.
Toch weer een prachtige gezinsauto van Audi. Knap.
Waarom laten jullie het geluid niet horen? Valt het zo tegen? En wat een bak geld zeg!
Zou Audi er eindelijk een mechanische differentieel in hebben gedaan of is dat teveel gevraagd?
En heeft die de test zonder pech uitgereden?
@deboes: Nee, halverwege moest de olie worden bijgevuld. Nou goed…
Zo, dit is me even een partij mooier dan de RS5!
Ordinair ding geworden met 4 uitlaten en die Zilveren lijn rondom. Velgen vind ik persoonlijk ook overdone. Verder best mooie auto.
@sracert: eigenlijk zijn dat juist de meest consequente stijlkenmerken die al om en nabij de 12 jaar worden toegepast. Vind het wel oke
@ Wouter, je gaat dus binnenkort een 5 serie kopen begrijp ik?
@wouter @cla220 @rachid Ga je misschien verhuizen Wouter? Ik zie niet in waarom dat relevant is. Een combinatie van platteland > Audi > VAG > Lamborghini > traktoren kun je leggen, maar dat zal het ook niet zijn.

Mijn gok is dat veel boeren capaciteit moeten inleveren door te hoge CO2 boetes die mest-gerelateerd zijn. Wouter benoemde vrij straf de CO2 boete op de drie gram extra CO2 bij dit model auto… De exacte link zal iets meer uitzoekwerk vergen, maar dat mag iemand anders doen :-)

Ik moet toegeven dat het achterin uitstappen mij niet eens was opgevallen. Hoewel het een ouderwets leuke rijtest was! Mooie shots tussendoor @martijngizmo, het keek lekker weg :-)
Erg fraaie video zeg! En ik moet mijn mening bijschaven, toch wel een fraaie auto. Al kan hij wat mij betreft niet tippen aan de C coupé, maar ja die mist een paar deuren..
Mooie bak zeker in dit kleurtje. Snap alleen niet waarom de S-tronic bak er niet meer in ligt. Zou zelf voor dat geld bij Alfa gaan shoppen.
Mooi kleurtje, veel beter dan grijs. Alleen die velgen passen wat mij betreft niet helemaal
Leuk zo’n marketing term “premium”..
Wat is een Aston, Rolls Royce of Bentley, om er maar een paar te noemen, dan tegenwoordig?
Persoonlijk geef ik niks om het woord premium. Ik kijk naar hoe iets rijd. Op droog wegdek is meestal de BMW de betere, kijken we naar nat sneeuw enz dan is de Audi waarschijnlijk de betere en Mercedes die zit er een beetje tussen dus dat is misschien dan wel de beste keuze..
Gelukkig hebben we ook nog de Ford RS. Misschien geen “premium” interieur maar momenteel laat het de premiums qua lol, fun en het meest belangrijke prijs allemaal achter zich.. kom maar op met de comments
Premium lovers..
Even inhakend over het interieur Audi vs Bmw/mercedes: heb met beide ervaring, en beide zijn goed. Gaat vooral om voorkeur. Wat mij bij audi erg tegenstaat zijn de knopjes universeel gebruikt worden. De raambediening doet me denken aan de passat van 15 jaar terug.
Onderbelicht, veel te zwaar vignet… Totale wansmaak deze foto’s.
Geweldige wagen, ik kijk al echt uit naar de nieuwe A7, die stiekem toch nog wel mijn favoriet is…

Ps: Toevallig iemand die weet hoe het nummer heet? :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).