Auto’s met een waarde van bijna 2 mln ontdekt in kasteel

Auteur: , 32 Reacties

Komen sprookjes dan toch uit?

Dit verhaal lijkt op een Disney-sprookje voor volwassenen. Veilinghuis Bonhams gaat binnenkort 12 klassiekers veilen die zijn aangetroffen in een kasteel in Zwitserland. De auto’s stonden allemaal bij elkaar en zijn totaal goed voor een waarde van bijna twee miljoen euro.

Onder andere een Rolls-Royce Silver Ghost Double Phaëton, een Mercedes 300SL Roadster en een Lamborghini Espada (rijtest) werden aangetroffen. De Roller en de Mercedes zullen volgens Bonhams het meeste gaan opbrengen. Beide klassiekers zijn volgens het veilinghuis goed voor een waarde tussen de 600.000 en de 800.000 euro per stuk.

De klassiekers zullen tijdens de Bonhams Spa Classic-veiling van de hand worden gedaan. De veiling zal op 21 mei plaatsvinden op het legendarische Franchorchamps-circuit in België. Hoe de auto’s ooit in de vergetelheid zijn geraakt is niet bekendgemaakt. Er bevinden zich ook betaalbare klassiekers in de verzameling. Een Mercedes 500 SLC Coupé uit 1981 zal naar verwachting maximaal 30.000 euro gaan opleveren en een Ford Mustang uit 1973 maximaal 15.000 euro. De klassiekers die zullen worden geveild kun je één voor één bezichtigen in de gallery.32 reacties

Is dat nou een Aston Martin? De enige in dit lijstje waar ik echt warm van word.
@lekbak: V8 Vantage Volante. Prachtige auto. Heb ooit eens in een coupe mogen rijden. Beul van een wagen.
@E34M5Touring: dat het een V8 was dat wist ik, de rest niet. Bedankt daarvoor.

Het schijnen niet de beste auto’s te zijn maar wat zijn ze gaaf. Ik vind de coupé eigenlijk ook mooier. Gaaf dat je er één hebt gereden, ze staan bij mij nog altijd hoog op het lijstje maar ik zou niet weten hoe ik er een tegen zou moeten komen.
@lekbak: Oh deze series zijn best ok hoor. English electrics maar verder best goed. Die motor is echt sterk. M’n pa’s beste vriend heeft een flinke collectie. Die heeft een manual coupe. Hard werken maar echt gaaf om een keer te mogen rijden. Maar goed, heb dankzij hem een halve bucketlist kunnen rijden dus wat dat betreft sowieso wel geluk met die vent. Alles rijdt en hij doet nergens moeilijk over. Alles mag zo uit de schuur.
@E34M5Touring: gaaf om zo’n kennis te hebben.
@rufctr01: Zeker! Bedoeling is er deze zomer nog heen te rijden met de DB7. En dan de laatste toevoegingen even proberen.
@e34m5touring: Ik ben jaloers op je, oprecht jaloers.
@viezefreddyw: eens ff kijken of deze reply je reactie op mij (waar ik wel netjes een notificatie van krijg) tevoorschijn tovert.
@e34m5touring: Dit is absoluut geen vantage, maar gewoon een standaard weber model en waarschijnlijk zelfs nog één met de lage compressie motor voor amerikaanse markt. Te zien aan o.a. de standaard GKN wielen en de standaard voorspoiler, en uitlaten.
Zo te zien is er ook nog eens geen kenner mee bezig geweest, aangezien de over-riders op de bumper verkeerd om gemonteerd zitten, waarschijnlijk ter vervanging van de amerikaanse 5mph bumpers.
@lekbak: Die sprong er bij mij ook direct uit. Prachtig ding.
@lekbak: Huh? Jij als Mercedesman wordt niet warm van een 300SL?
@viezefreddyw: blijkbaar werkt dat trucje ;-).

De enige sl die ik te pruimen vind zijn de r129 en de r230. De rest doet me niks. Zelfs de Gullwing doet me weinig. De slc daarentegen vind ik wel weer geinig, terwijl dat bijna een sl met hardtop is. Maar er zijn meer oudere Mercedessen die me weinig doen, waaronder de befaamde w126. Terwijl de c126 (sec) weer helemaal te gek is. Ach ja, iedere gek z’n gebrek toch?
@lekbak: Iedere gek zijn gebrek inderdaad. Ik had het niet verwacht dat je die auto’s niks zou vinden. Ik vind de 300SL schitterend, een 190SL minstens zo mooi. Een W126 vind ik een prachtig ding. Een jaar of vijf terug vond ik dat nog helemaal niks maar het is gaan groeien ofzo.
@viezefreddyw: je wordt volwassen en kijkt meer naar klasse
Die Maserati’s!!!!! Ergens in NL valt @Rob: nu van z’n stoel :) Prachtige collectie!
@e34m5touring:
Tis een mooie collectie inderdaad ;-)
Die Espada is ook helemaal goed, net als de Rolls Royce Phantom. Mooi zo in de lichte kleur en simpele koetswerk. Moet slechts 80k opbrengen… En dan heb je wat mij betreft de allermooiste periode van Rolls Royce te pakken!
https://www.bonhams.com/auctions/24132/preview_lot/5055336/?category=list
Ik heb trouwens nog nooit zulke kleine ronde deurtjes op een Phantom gezien. Erg on-Rolls Royce. Iemand enig idee welke type dit exact is?
Ontdekt, aangetroffen. Ik vraag me bij dit soort dingen altijd af welke halve tamme dit soort dingen vergeet. Dat er mensen dat kasteel inlopen en opeens voor 2 miljoen aan klassiekers ontdekken… Zoiets vergeet je of de familie van de eigenaar toch niet als je dat nog ergens hebt staan?
@str8six: is denk ik ook gewoon een investerings object van iemand met toekomst visie.
@dutchdriftking: maar dan is het dus niet “ontdekt”
@str8six:

Verhaal is gewoon verzonnen natuurlijk ..
Kans is groot dat die auto’s voor het eerst dat kasteel zien ..
Waarschijnlijk hebben die 12 auto’s 12 verschillende eigenaren ..
Barnfind 2.0!
Iets meer info over het sprookjesgehalte van de ‘vondst’?
Wauw! Doe die Espada en Quattroporte maar!
Wow, castlefind? Nieuwe trend?
Volgens mij is die AM V8 geen Vantage want ik mis het typische voorfront met dichte grill en extra koplampen in de neus.
Het kan een POW zijn maar die staat op andere velgen (Ronal) en heeft iets breder uitgeklopte wielkasten.
Ik word ook wel warm van de E-types.
@rufctr01: die racing groene met beige interieur – perfectie!
Damn, die 300SL roadster ! Wat een beauty is het (nog steeds)
Beetje vreemd verhaal, hoezo vergetelheid ?? de eigenaar heeft het heus geweten, kijk ook even naar de staat.
Gewoon een goede investering . in het geval van de Mercedes en de Lambo.
Espada,Ghibli en Quatroporte,mooi spul staan daar. Samen zijn ze veel meer waard dan 2 miljoen als ik ervan uitga dat een Ghibli zo’n 4 ton doet.
Alleen die sl is toch al 2 miljoen
Mooie E-types. Aston en Maserati’s, maar die mercedes 300 SL heb ik nooit mooi gevonden, beetje lelijke en raar gevormde carrosserie, eigenlijk alleen dankzij die vleugeldeuren is hij speciaal, ik zou liever een huidige SLS AMG hebben, die is veel mooier.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).