Audi schetst crossover Concept, voorproefje nieuwe TT?

Auteur: , 15 Reacties

Audi's designstudio heeft een tweedeurs crossover neergepend, en bekend gemaakt deze in januari op de Detroit Motor Show (NAIAS) te onthullen.

Het concept is 4,20 meter lang, en doet denken aan een evolutie van het Shooting Brake Concept uit 2005 (Tokyo), waaruit zeer duidelijk de huidige generatie Audi TT kwam rollen. Later in 2014 wordt de opvolger hiervan verwacht, dus de speculatie dat Audi het truukje herhaalt en we hier dus in feite naar de nieuwe Audi TT zitten te kijken lijkt niet helemaal uit de lucht gegrepen. Qua lengte zou het in ieder geval kloppen.

Volgens de Amerikaanse mediaas heet de auto Allroad Shooting Brake concept, maar officieel is dit nog niet. Audi noemt het zelf ‘a car for all roads and tracks, for everyday driving and sporty recreational use’, en stuurde een aantal schetsen de wereld in. Kort na de Nanuk en de Crosslane hebben we dus wéér een Audi op hoge poten.

De iets plattere single-frame grille, die een beetje tussen die van de huidige productie-exemplaren en de extreem platte versie op de Nanuk zit, alsook de rest van het design lijkt een voorzichtige evolutie van de designtaal, zoals we deze ook op het recente Sport Quattro-concept zagen. De auto heeft korte overhangen en 19 inch wielen.

Als je nu alle Allroad-frutsels er af denkt en de auto wat lager op de poten zet, heb je dan de volgende Audi TT te pakken? We zullen het zien, eerst komt het concept naar Detroit, ongetwijfeld als e-tron. Want dat is hip.15 reacties

Wat dachten jullie van een soort Q1 concept?
Nee, ik denk gewoon de Audi Allroad
Ik denk dat het weer een zoveelste saaie Audi wordt. Next!
Lijkt me eigenlijk ook eerder een voorbode van de Q1. Maar dat de TT hierop gaat lijken, dat zak geen verrassing zijn.
De Q1 komt in 2016, en lijkt me ook een stukje korter te worden dan 4,20. Ik denk dat ze daar eind volgend jaar, begin 2015 (Geneve ofzo) wel eens een conceptje van maken.
@sir_smokalot:
Dus de TT wordt een geplette A3??

Spannend hoor.
Dat zijn wel heel erg oversize wielen. Ik denk dat het gewoon een concept is die weer in de kas verdwijnt.
@stephano: wielen op designschetsen zijn altijd oversized. Dat is ofwel volgens 1 of andere obscure wet verplicht of het is het resultaat van een genetisch defect dat er voor zorgt dan mannen die designer worden totaal geen gevoel hebben voor proporties. Maak je geen zorgen, de ingenieurs zullen dit wel weer netjes in proportie terug brengen.
Q1 zou zeker kunnen. Of een soort A3 allroad coupé. Bij dergelijke tekeningen moet je wel altijd die oversize hotwheel wielen wegdenken.

Een nieuwe TT zie ik er niet in.
??

Je neemt een concept van 12 terug en maakt er een tekening van met 2013 grille en lampen en dat is de toekomst? Ik wordt erg oud geloof ik.
De nieuwe tt, a1-, 4, 5, 6 en 7. De q3, q5 en q7. En de volgende generaties a3- en a8. Want t verschil zit m toch in de lengte en bij sommige modellen de daklijn..
Voorbode van de TT? Van alle toekomstige audi’s dus..
Het is een beetje het Audi “Steppenwolf – TT Mk1” verhaal.
Mooi strak en simplistisch design, geen overbodige kromme lijnen. Overdaad schaadt in veel gevallen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).