Audi Select: drie Audi’s in één jaar + een Ducati

Auteur: , 26 Reacties

Zie jij jezelf ook wel elke vier maanden in een andere Audi rollen?

Audi Select

Dan is een verhuizing naar Duitsland vooralsnog een noodzakelijkheid. Daar biedt Audi onder de noemer Audi Select een dienst aan die doet denken aan wat Cadillac onlangs presenteerde. Voor een vast bedrag per jaar heb je de keuze uit twee of drie Audi’s per jaar.

Zeker de twee optie is natuurlijk machtig interessant. In de wintermaanden een SQ7 voor de deur, het voorjaar en de zomer genieten van een R8 Spyder en een Ducati 1299 Panigale en het najaar draaglijk maken met een RS6. Het kan, zolang je betaalt en de auto’s beschikbaar zijn in de occasionpoule van Audi. Dat is dan meteen ook het grootste nadeel: je krijgt geen kakelverse auto’s onder je kont, maar je bent afhankelijk van het occasionaanbod van Audi.

En dan de prijzen, want daar zijn jullie natuurlijk razend benieuwd naar. Voor een jaartje dat je aftrapt met een S8 Plus, vervolgt met een R8 Spyder en een Ducati 1299 Panigale en eindigt met een SQ7 komt het maandbedrag op een luttele drie mille. Kun je je inhouden en opteer je voor een A4 Allroad, S3 Cabrio en een Q2 (en dus geen Ducati) dan ben je al voor 1125 euro per maand onderweg. Het gaat feitelijk om short lease-contracten, maar in tegenstelling tot het afzonderlijk short leasen van de auto’s, betaal je gedurende het hele jaar hetzelfde bedrag.

Ideaal voor mensen die graag een dubbelleven leiden, aldus Audi Duitsland. Met de slogan ‘Nicht zu fassen’ (wat zowel ‘niet te bevatten’ als ook ‘affaire’ kan betekenen) én een dikke commercial proberen ze het concept aan de man te krijgen. Navraag bij de Nederlandse importeur leerde ons dat men hier niet op de hoogte is van deze Duitse dienst en we derhalve op korte termijn geen Nederlandse variant hoeven te verwachten.

Audi Commercial

UPDATE: Audi laat weten dat de “Select” service op dit moment alleen geldig is in Duitsland en Denemarken.26 reacties

Opzich… een jaartje leuke auto’s rijden voor €36.000… best aan de prijs! Kan je misschien beter een RS6 C6 ofzo kopen, dan mag je m tenminste aan het eind van het jaar houden :)
@jobberns: Als je hem verzekerd tegen diefstal krijg je in ieder geval je geld terug…
@jobberns: wat is dat nou voor vergelijk? Je betaalt hier duidelijk voor een dienst en niet voor een auto specifiek. Appeltjes en peren.
Wel een slecht verhaal, dat de poule van auto’s dus niet gegarandeerd is. Dan ga je toch niet snel zo’n dienst afnemen?
Sowieso wil bijna iedereen de R8 in de zomer. En meer van dat soort problematiek.

Wel mooi die 3 mille per maand, dat moet de afschrijving wel aardig dekken.
@fanboy: Ik zou denken dat de R8 spder meer voor het voorjaar is. In de zomer is het te heet en wil je de ruime stationwagen R6 of zo’n rijdende stacaravan Q7 om mee op vakantie te gaan.
@mashell: een R6 is een Yamaha, het gaat hier om Ducati en daar draagt de sportfiets de naam: 1299 Panigale!
@kalslasie: Psst. Dit is Autoblog, niet motorblog, dus als iemand in een artikel over Audi “ruimte stationwagen R6” tikt dan wordt er natuurlijk een RS6 bedoeld en geen Yahama motorfiets.
@fanboy: ik denk dat ze hopen dat je na een paar maanden eventueel ook een van die occasies aanschaft. en de volgende leasebak erbij hebt. soort langetermijn proefrijden tegen vergoeding.
Als je zakken goed gevuld zijn maar je hebt niet de behoefte om zo’n dure auto te kopen, dan is het best leuk om voor 36k een jaartje te rijden in een aantal snelle auto’s.
Wat een geld zeg! Ik koop mijn eigen auto en motor wel. Bijkomend voordeel is dat je dan niet in een Audi hoeft te rijden ;). En voor zowel de 2 als vierwieler in Italië kan shoppen. Sterker nog, dat heb ik nu al.
@trustmeiamanengineer: dat is lekker dat jij dat hebt man!
Sorry Audi, te veel geld voor te weinig garanties. Next!

En als ik die video zo zie, zie ik ook gelijk waar dat geld heen is gegaan!
@gregorius: Wat verwacht je dan? 1 supercar, 1 RS6 en een SQ7 aftrappen en inleveren zonder omkijken. Tuurlijk betaal je dan de hoofdprijs. Plus afschrijving en kosten wat Audi eraan heeft is dit niet heel gek.. alleen je moet een hele dikke portemonnee hebben.
3k per maand…. kan het niet gewoon 1 malig een maand R8 rijden en dan klaar? Stuk goedkoper dan n supercar huren voor een dag.
@dutchdriftking: één maandje R8 spyder voor 3k, dan staan wie hier in NL in een lange rij daarvoor :-)
@punicaoase: mag het gerust de oude met V8 zijn.
Het is een slimme stunt alleen wel heel erg duur. Vraag mij ook af hoe het met het gebruik zit. Ik kan met een RS6 in 4 maanden heel wat setjes banden er doorheen trappen. Ga je reparaties zelf betalen of moet je gaan bewijzen dat het door een fout van de fabrikant komt? In Nederland wens ik je veel succes met Pon, die wijzen alles bij voorbaat van de hand. Ja, ik weet dat deze constructie niet in NL is.
3k per maand voor een R8 spyder rijden valt me erg mee… Ik zou op een hoger bedrag uitkomen als ik hem aanschaf en dan qua afschrijving, onderhoud, verzekering etc. naar per maand omreken… Maar ja in Duitsland kost een R8 waarschijnlijk ook geen +250k.
: @punicaoase: het zijn geen nieuwe auto’s he, scheelt al een groot stuk in de afschrijving. Verzekering en onderhoud gaat via audi zelf tegen kostprijs. Daar kan je als particulier inderdaad niet mee vergelijken!
Het is wel een leuk idee, door het jaar heen andere modellen rijden. Zo blijft het wel interessant. Alleen moet de uitwerking ook een beetje uitnodigen voor de grote groep.
Eerste zin alinea 3 loopt niet lekker..

Anyway, ik zou nooit privat leasen. Dan maar geen dikke auto, maar het blijft in feite stoer doen in iets dat niet van jou is en het ook nooit zal zijn, tenzij je het gewoon koopt.
@ghost: Hoe zo stoer doen? Als je graag elke x jaar een nieuwe auto rijdt is leasen regelmatig goedkoper, en dus vooral slim als je niet hecht aan iets per se moeten hebben…
Die reclame is echt super stijlvol, doet me denken aan mijn levensstijl van een paar jaar terug……toen er nog geen baby in de wieg lag …..
Toch maar naar duitsland verhuizen kun je lekker met deze auto’s op de autobahn rijden!
Rs6, r8 en rs3 plus een diavel graag!
Leuk idee, goed dat ze Ducati erbij betrekken

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).