Audi SQ7 TDI: zoveel betaal je voor 435 pk en 900 Nm

Auteur: , 51 Reacties

Ook deze beul heeft intussen z'n prijskaartje gekregen.

120.950 euro. Da’s het bedrag dat je mag neertellen voor de spirituele opvolger van de Q7 V12 TDI, zo leerde navraag bij een Audi-dealer ons. We stelden de SQ7 TDI onlangs al behoorlijk uitgebreid aan je voor, maar wie een en ander nog eens rustig op zich in laat werken trekt de gordijnen dicht en klikt hier.

Klikschuwe Audifans hoeven niet te treuren, de belangrijkste specs zullen we effe kort meenemen. 4.0 V8 Diesel, 435 pk, 900 Nm, 0-100 km/u in 4,8 seconden, topsnelheid van 250 km/u (begrensd), 7,4 l/100 km, elektrisch aangedreven compressor voor meer low down oempf en eigenlijk in alles beter dan een straaljager.

Dan nog effe een plottwist. In Duitsland betaal je slechts 89.900 euro voor deze automobiele Brontosaurus.51 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Vind het eerlijk gezegd wel meevallen, een 3.0 TDI met een paar pakketten en opties zit ook rond die prijs. En verwacht dat hier standaard nog wel iets meer op zit dan een kale drie liter.
@mikkeloentje: ja, een werkend oliefilteršŸ˜‰
@astondb10: Ja? Een oliefilter is het probleem bij Audi? šŸ˜‰
@mikkeloentje: helemaal waar, gezien de optie lijsten van audi.
Bah..een Diesel.. je had toch gehoopt dat na Dieselgate de VW-Audi-Groep het licht wel had gezien.. en zou beginnen aan de overstap naar (semi-)elektrisch.
@martinus: Dit zijn waarschijnlijk de modellen die al grotendeels ontwikkeld waren voordat het gesjoemel bekend werd. Deze modellen niet introduceren zou geld kosten. Geld dat ze hard nodig hebben.
@berlinetta: Elk bedrijf heeft geld nodig.
Maar met de VW-Audi Groep gaat het zo slecht nog niet.
Ondanks de gigantische impact van Dieselgate op de winst,
Was het eindresultaat voor het eerst verliesgevend afgelopen kwartaal.
Daarbij was het verlies ook bijzonder klein (0,1% van de omzet)

Wie weet dat GM Europa al 17 jaar op rij verliesgevend is, jaar-in jaar-uit met veel grotere verliezen, moet vrezen dat de voorwielaandrijvers vanVW ook nog wel een tijdje zal kunnen blijven bestaan. Als VW geld zoekt, kunnen ze beter een keer inzetten op het efficiƫnter maken van de productie, ze gebruiken nu bijzonder veel personeel per in elkaar geschroefde auto.
@martinus: Maar VAG heeft voorlopig ook nog amper te lijden onder dieselgate. Slechts in de VS en Aziƫ lopen de verkopen iets terug. Mondiaal gezien plussen ze nog steeds. Maar dit is nog zonder de schadevergoedingen die ze wellicht moeten gaan betalen. Als dat daadwerkelijk miljarden gaat bedragen dan kunnen ze het geld toch nog steeds goed gebruiken lijkt me.
@berlinetta: Wat ik begrijp is dat ze op dit moment(en afgelopen kwartalen) al aan het reserveren zijn met ruim 1 miljard per kwartaal voor de komende boetes.

De nieuwe modellen stoten volgens Equa Emissionsanalytics ook in de praktijk uit naar de euro6norm, terwijl dat ruim 97% van de nieuw verkochte auto’s die nieuwe standaard nog niet haalt.

Het komt wel goed met VW. De Dieseluitstoot van concurrenten blijkt in de praktijk net zo giftig, of giftiger. Het wordt tijd dat we in Europa gaan belasten op ook NOx uitstoot en fijnstof in plaats van alleen op CO2.
@martinus: Dat laatste ben ik helemaal met je eens.
@martinus: Dat General Motors in Europa verliesgevend is is puur een boekhoudkundig truukje. Opel doet het zo slecht nog niet, maar door alle kosten bij Opel onder te brengen is General Motors belastingtechnisch beter uit.
@gop1: Euhm.. Wat u nu zegt blijft een rƔƔr verhaal.. wat ik ook wel eens vaker hoor rond-echoƫn op Autoblog.

Maar er lijkt mij een broodje aap.
Wie ‘boekhoudkundig’ belasting wilt ontwijken, doet dat net zo makkelijk vanuit Europa als vanuit de VS of AziĆ«.. Sterker nog, stiekem is belasting ontwijken voor Amerikaanse bedrijven vanuit Europa makkelijker dan vanuit de V.S. Daarom in het totaal onlogisch om ‘vermogen’ uit de Europese bedrijven te onttrekken en naar de VS te brengen, sterker nog wie dat doet betaald gegarandeerd meer belasting dan standaard is voor multinationals.

Ook kun je het naar de aandeelhouders niet maken, door misleidende constructies op te zetten, waardoor lijkt dat de effectieve winst in Europa lager is dan in de realiteit, en is het net zo fout om de winsten van de Amerikaanse tak kunstmatig “op te kloppen” met winst die daadwerkelijk in de V.S. gemaakt wordt.

Wie dat wel doet, kan net als Chrystel(opkloppen verkoopcijfers V.S.) en Volkswagen (Dieselgate) gigantische claims verwachten van zijn/haar aandeelhouders.

Dus nƩƩ, er is niets van waar.
– Het misleiden van aandeelhouders is een dure extreem hobby.
– In de V.S. is het (omdat ze wereldwijde jurisdictie claimen) moeilijker om belasting te ontwijken dan in Europa.
– Winst & Vermogen dat in het Amerikaanse gedeelte van je bedrijf zit, wordt zwaarder belast, dan dat je in constructies hebt zitten daar buiten.

GM-Europa maakt gewoon verlies, ze doen ook een elk jaar kleiner onderdeel van de totale R&D van het totale concern.

VW zal, ook al is het de moedermaatschappij, ook wel tegen een aantal verlieskwartalen kunnen.
@martinus: *vermogen of winst.
@martinus: Nou zeg wat jammer he.. pfoe misschien moet je m nu toch maar niet kopen..
@martinus: De helft van Duitsland rijdt diesel, de andere helft benzine, ze gaan echt niet voor de Nederlanders en de Noren speciaal een hybride SQ7 maken. En De rest vd wereld is nog in afwachting wanneer de lokale regering ze aan de stekker gaat helpen met subsidies….
Lang leve de BPM. Hoezee!
Toch is het niet de V12 meer en dat was nu net zijn charme. Net als de V10 TDi van de oude Touareg.
Vermogen genoeg nu de bocht nog rond kunnen ….
@mrwheely: Wat jank je nou, dat gaat snel genoeg. Maar jij bent natuurlijk alleen maar supercars gewend dat je jankt over alles wat langzamer gaat.
@werf76: ik jank niet zo snel hoor… dat ding loopt als een speer maar er zit geen balans meer in en iedere bocht wil die rechtdoor kijk maar op filmpjes waar in ze hem testen of was het nu de vangreel dat ze testen…
@mrwheely: Hoe hoog denk je dat de snelheid is dan…zo langzaam gaat het niet hoor.
Irriteer me alleen mateloos aan al dat chroom… Zwarte grill had ‘m beter gestaan
@boyerspots: Het is ook mogelijk om dat te bestellen.
vond hem niet mooi, toen ik de eerste keer plaatjes zag, maar in het eggie is het een indrukwekkende auto, zeker in deze uitvoering.
Indrukwekkend blok en het is ook een erg fijne reisauto als ik de rijtesten mag geloven, maar dat uiterlijk. Nee, gewoon nee. Als je al een dikke SUV wil maken, laat hem dan ook maar lekker asociaal uit zien. Dit lijkt net een opgepimpte MPV met overgewicht.
Kan qua prijs goed mee met de X5 50D.
Heb alleen niet vergeleken wat de opties doen, maar die zullen elkaar niet al te veel ontlopen.
Dik hoor, echt een tandje dikker als de normale, en dat was ook echt nodig aangezien die er een beetje iel uit zag. Maar de V12 geniet toch mijn voorkeur.
Zeer mooie auto, maar na het zien van het AB filmpje spaar ik nog even door voor de Bentley..
Tja. De rs4 kostte in duitsland ook maar 70.000 en hier 130.000. Alles om de linkse islam / EU aanbiddende politiek te bekostigen
@prop: Wat is er zo links-Islamtisch aan onze politiek?
@prop: je reactie is verdwaald, kun je hem de weg naar de Facebookpagina van RTL nieuws wijzen?
Je kan in iedergeval al wel die schermen uit de bentley bentayga er bij bestellen
Ik vind dat serieus veel geld voor een Audi!
Deze Q7 is als een dik wijf op het strand in een zwart badpak omdat dat zo lekker afkleed.
Toch een x5m50d
Stel he, stel. Je belt naar de Audi-dealer in Der Heimat en vraagt aan herr Audioberfeldwebel om een SQ7 voor je te leveren, op Duits kenteken zetten en vervolgens importeren naar Nederland. Dan betaal je de 87K + rijklaarmaakkosten aan de dealer, kosten voor import aan de Nederlandse staat, en komt er dan nog iets bij? Moet je dan alsnog BPM afdragen?
@aft0570: natuurlijk, anders haalt iedereen z’n auto wel uit Duitsland. Er gaat wel een leeftijdskorting vanaf zodat je niet bakken BPM betaalt voor je geĆÆmporteerde occasion.
@aft0570: Helaas. Zodra de auto de grens overgaat, word je alsnog van achter genomen door onze overheid. Ik heb gehoord dat ze met verrekijkers en tubes glijmiddel staan te wachten bij de grens om te kijken waar je blijft.
@aft0570: Er zijn natuurlijk wel trucjes voor. Ik woon bijvoorbeeld in TsjechiĆ«. Je kunt hier als je buiten de steden blijft een huis kopen voor 20.000 euro. Hier is TsjechiĆ« betaal je geen BPM, geen wegenbelasting (Vignet 60 euro per jaar) en 19% BTW. Dus zoals je zal verwachten zijn auto’s hier een stuk goedkoper. Vooral dikke Amerikanen kosten hier een habbekrats vergelijken met NL.

Maar goed. Het punt wat ik dus wil maken. Je kunt voor het verschil in BPM hier een huis kopen, de auto op Tsjechische platen zetten en wegenbelasting vrij in Nederland rijden. Natuurlijk mag dat maar 180 dagen per jaar. (wie controleert dat trouwens?) Als jij vervolgens de auto een jaar op je naam heb staan kun je de auto BPM vrij importeren en op Nederlandse platen zetten. Hiervoor hoef je alleen maar aan te tonen dat je de auto al een jaar op je naam heb staan. Dat bespaart een klap BPM, wegenbelasting en BTW. En je houd er nog een stukje vastgoed aan over ook.

Dit is natuurlijk alleen maar interessant met de duurdere auto’s. Maar zoals met deze Audi is het wel de moeite waard.
@kilum: dan moet je wel eerst op papier emigreren naar CZ en na een jaar weer remigreren, beetje omslachtig allemaal.. BPM vrij is ie namelijk na een jaar alleen als verhuisgoed.
@parker: Dat wist ik niet. Ik heb het even opgezocht maar je hebt inderdaad gelijk. Maar goed dan kun je hem nog steeds natuurlijk gewoon op CZ platen laten staan.
Over een jaar of 4 zeker een mogelijke opvolger van mn huidge SUV-diesel. Een diesel met meer dan 300pk is precies wat MB mist.
En ik vraag me af of BMW al bezig is om hun 50d blok up te daten / vervangen.
Dat is maar 750 euro meer dan een X5 M50d, voor dat geld krijg je 2 cilinders, 54 pk en 160 newtonmeter extra. Prima prijsje.
@knipperlichtje: Wat dat betreft lijkt het inderdaad een prima deal, maar wellicht zit er nog een verschil in standaard uitrusting. En ik kan me voorstellen dat BMW haar M50d-blok binnenkort eens een update geeft.
Jeetje wat een geld voor een Skoda met Slagroom
Voor dat geld kun iets veel mooiers kopen
31.000 afstaan aan de fiscus, goed zot
Vind het een verbetering tov het vorige model, zeker ook in deze kleur komt hij er goed uit.
Krijgen de Amerikanen, Russen en Arabieren ook de benzine variant? Dit zijn toch de grootste markten voor dit soort auto’s. In Amerika en UAE rijden er amper diesels en in Rusland heeft diesel, zeker als het een top model betreft, een imago probleem (gierig) ” je gaat toch niet bezuinigen als je het geld hebt voor zo’n auto”.
450+ pk / 900 Nm haal ik ook uit mijn 3.0 bi-tdi :-)
Thanks to JD

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).