Audi strikt Felix Baumgartner voor 24 u Nürburgring

Auteur: , 14 Reacties

De Oostenrijker Felix Baumgartner kan niet alleen uit heel hoge capsules springen, hij is ook niet onverdienstelijk achter het stuur. Audi Motorsport zag zijn PR-kans schoon, en hengelde Baumgartner binnen. Dit jaar rijdt hij de 24-uursrace op de Ring in een R8.

Baumgartner deed al eerder een rondje in een Porsche 911 GT3 Cup, maar echt serieuze aspiraties had hij nooit. Hier komt nu verandering in: de komende maanden gaat hij zijn racelicentie halen, om uiteindelijk in het weekend van 21/22 juni de uitputtingsslag aan te gaan in een 570 pk sterke Audi R8 LMS ultra GT3-racer.

Audi verzamelt een team met klinkende namen om hem heen: Frank Biela (D, 5 Le Mans-overwinningen), Marco Werner (D, 3 Le Mans-overwinningen) en Pierre Kaffer (D), evenmin een onbekende naam in de racerij.

Uiteraard heeft deze zet vooral PR-waarde, maar geef Audi eens ongelijk. De vergelijking met Patrick Dempsey komt wellicht bij velen opborrelen, maar het verschil met is dat Dempsey een privateer is, en Baumgartner in een fabrieksteam meeracet. In 2012 schreef een R8 LMS nog de eindoverwinning op zijn naam in de Eifel.

Ook voor Nederland is er goed nieuws: onze landgenoot Christiaan Frankenhout zal voor het eerst als coureur aan de Audi race experience toegevoegd worden.14 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Pierre Kaffer was in 2009 GT2 winnaar op Le Mans.

Ik denk dat de bekende Oostenrijks/Thaise suikerdrankjesboer er wel iets mee te maken heeft dat Felix in een Audi mee gaat rijden.
Met zo een sjaaltje pas je natuurlijk perfect bij Audi.
Als je op 39 Km hoogte uit een luchtballon springt kan je zoveel sjaaltjes dragen als je wilt.
RB zal ook wel een stukje betalen; waarschijnlijk een mooie reclame campagne en een leuke filmpje erbij / omheen.
Als ze het echt serieus zouden nemen en PR wilden hebben, hadden bijv Dempsey in die auto moeten zetten: zou nog zomaar sneller kunnen zijn ook.
Zouden oudgedieden Biela en Werner hier nou nog steeds een smak geld voor krijgen? Of is het meer een professionele versie van ene jongensclub en een veredelde testsessie voor de klanten die wel vors voor een R8 LMS betalen?
@gregorius: en ja. Natuurlijk ben ik fucking jaloers. Of ik eerst mn leven zou wagen om vanaf 30km (of zo) naar beneden te springen, weet ik zo net nog niet.
hopen voor hem dat hij dit beter kan dan een boek schrijven dat was namelijk niet zo veel
Het is wel weer duidelijk: echte helden rijden Audi!
@audifreak: echt waar? Soms, heel soms kan de mens wel eens wat nuance gebruiken.Of in ieder geval een wat breder kijk op het leven in al zijn glorie.Die hele audifetish van je begint wel wat ouderwets te worden.
Begrijp me niet verkeerd, twee vrienden van verkopen Audi’s
Een verkoopt Porsche’s en een ander verkoopt BMW’s
Mijn broer is vestigingmanager voor het bedrijf waar ik ook voor werk, wat tevens een multimerkdealer is.
Zet die blinddoek af en zie dat er meerdere merken zijn die mooie,leuke,en soms spannende auto’s produceren.
Laat het los, je automotive leven zal er alleen maar leuker van worden.
Ik heb van alles meegenomen naar huis van 458’s tot Abarth 500(C) maar ook een Kia Soul of een Mazda 6.
Als je van auto’s houdt, hou dan van elke auto.
@sydney: amen!
@sydney: Big AMEN to that…. bekrompen gedoe en merkengeilheid getuigt van kinderachtig gedrag, onkunde of je bent gewoon dom!
Ik zou de lijn door kunnen trekken naar voetbal maar ach laat maar ;-)
Openstaan voor alternatieven blijft mooi!
@sydney: Dat heet loyaliteit. Ik heb in de loop van de jaren naast Audi in allerlei auto’s gereden.. Alfa, Volvo, Peugeot, Ford, Mercedes en ja, zelfs BMW. De meeste van deze waren echt niet slecht, en voor sommige valt in bepaalde opzichten zeker wat te zeggen, maar niets haalt het wat mij betreft in z’n totaliteit bij Audi. Daar mag je het van mij uiteraard mee oneens zijn, maar waarom mag ik geen uitgesproken voorkeur hebben? Als je van auto’s houdt, houd je zeker niet van elke auto. Integendeel, nuanceren betekent nuance aanbrengen = onderscheid aanbrengen. Wie daadwerkelijk van auto’s houdt kan onderscheid maken tussen auto’s die wel, of absoluut niet de moeite waard zijn. (Ik ga geen voorbeelden geven, want dan krijgen we weer dat soort discussies..)
@audifreak:
Je laatste zin klopt als een bus, daarom zijn mensen zoals ik en @Sidney liefhebbers en jij een fanboy…..
@audifreak: helemaal mee eens
Ik heb ook alles gereden maar geef me toch maar Audi! Nooit meer iets anders
Ik.heb gister vrijgevraagd voor de 24H. Dus ik.ga hem zien. Erg nice

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).