Audi TT & TTS: rijtest en video

Auteur: , 65 Reacties

Een innovatief dashboard concept, een lichtgewicht aluminium space frame en moderne turbo-motoren. Alle ingredienten zijn aanwezig, maar maakt dat de TT ook tot een goede of leuke auto? Er is maar één manier om daar achter te komen.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

De sensationeel gestileerde TT die Audi in 1998 introduceerde heeft het merk bepaald geen windeieren gelegd. Van de tweede generatie TT was de TTS zelfs het best verkochte S-model, en dat terwijl Audi daar toch een ruim aanbod heeft. Het zal een belangrijke reden geweest zijn om vanaf de start van de derde generatie TT direct een TTS in het aanbod op te nemen.

Audi TT

Minder is meer.
Dat was het uitgangspunt bij de ontwikkeling van de Audi virtual cockpit. Voordat je je er een teiltje bij pakt, deze keer gaat de gebakken lucht in de vorm van een paar woorden wel ergens over. Het instrumentenpaneel is volledig digitaal, op zich niets nieuws, maar wel hoe ver Audi daarin gaat. Het scherm vervangt de traditionele tellers. Doordat het scherm zo uitgebreid is, komt het navigatiescherm te vervallen. Gelukkig is het TFT-display met 12,3 inch net zo groot als dat van een compacte laptop en valt er nog genoeg te zien. Er zijn twee weergavemogelijkheden. Bij de klassieke weergave ziet de bestuurder de snelheidsmeter en de toerenteller op de voorgrond. In de Infotainment-modus worden deze instrumenten kleiner weergeven en wordt bijvoorbeeld de kaart van het navigatiesysteem groter weergegeven. Een volledige uitleg door een vriendelijke Duitser vind je in DEZE VIDEO.

Audi TT generaties

Het blijkt in de praktijk direct goed te werken. Na de eerste meters glijden je ogen voor de navigatie-info al niet meer naar het midden van het dashboard. Missie geslaagd dus, zeker in een sportievere en compactere auto als de TT. Het levert een lekker clean dashboard op, ook al omdat Audi iets nieuws verzon voor de bediening en de displays van de airconditioning. Die zitten namelijk geïntegreerd in de grote ronde uitstroomopeningen van de ventilatie, die weer een subtiele verwijzing vormen naar de oer-TT uit 1998. Het zijn elegante oplossingen, net zoals Apple die verzint voor hun apparaten en dat mag Audi best als een compliment zien.

Audi TTS

Van 184 tot 310 pk
Voorlopig is de TT alleen verkrijgbaar met viercilinder motoren, natuurlijk wel allemaal met turbo. Potentieel interessant voor de leaserijder die het aandurft, is de TT TDI. De 2.0 TDI is zo zuinig (4,2 l/100 km) dat deze het label Ultra meekrijgt en 20% bijtelling heeft. De 184 pk sterke zelfontbrander sleurt de TT in 7,2 seconden naar de 100 en stoomt door tot maximaal 235 km/u.

Audi TT

Voor de liefhebbers van benzinemotoren komen twee varianten beschikbaar: de TT 2.0 TFSI en de TT-S. Beiden hebben een 2.0 TFSI viercilinder in het vooronder. Met het uit de Golf GTI bekende 230 pk en 370 Nm sterke sprint de handgeschakelde TT in zes seconden rond naar de 100 en moet Audi een begrenzer van stal halen om de topsnelheid op 250 km/u te limiteren.

Met quattro en S-tronic bak (met dubbele koppeling en launch control) knalt de basis-benzinemotor zelfs in 5.3 seconden naar de 100. Das best rap, maar de TT-S doet het nog een beetje sneller.

Audi TT

De TTS krijgt zoals van oudsher een blok dat Audi ook in de S3 gebruikt. Maximaal is er in de TTS nu een gezonde 310 pk aan vermogen en 380 Nm koppel beschikbaar en de TTS komt lekker van zijn plek. De 0-100 doet de TTS in 4,7 seconden. Dat is: impressive.

Audi TT

Quattro-weer
Vertrekkend vanuit een zonnig Nederland voelden we ons toch een beetje bekocht met het weer in Zuid-Spanje. De ochtendmist verdween snel, maar die maakte plaats voor verfrissend buiig weer. Fijn voor de bezitters van tuinen in de buurt van Malaga, minder fijn voor de Nederlanders die net drie uur opgevouwen in het vliegtuig zaten. Het terras is toch fijner met een lekker zonnetje erbij, maar de regen bracht wel het voordeel dat we veel beter met de TT konden stoeien dan bij typische Spaans weer. Op droog asfalt liggen de limieten van moderne vierwielaandrijvers zo ver weg dat je enig speels karakter (mits aanwezig) niet snel zult ontdekken, tenzij je bereid bent lijf, leden, rijbewijs, medeweggebruikers en het straatmeubilair te riskeren.

Audi TT

Op natgeregend Spaans asfalt waanden we ons Bambi op ijs, zelfs lopend was het er het glad. De TT sloeg er zich goed doorheen, maar liet ook een venijnige kant zien. Initieel is er onderstuur, wat redelijk goed wordt gecommuniceerd door het stuurwiel, maar nog beter te horen was door de naar grip vechtende Hankook banden. In de Quattro versies is het onderstuur zeer effectief op te heffen door op het gas te gaan en dat kan dankzij de vierwielaandrijving vroeger dan je denkt. De achterkant komt dan mooi bij en heft het onderstuur op. Doe je het allemaal wat ruiger door (zeker heuvelaf) de bochten in te remmen en de kont zet een heuse slide in. Als je lef genoeg hebt, ga je dan nog steeds op het gas en katapulteert de TT de bocht uit.

Audi TT

Zelfs met het ESP in de sportstand wil de TT die stap opzij zetten en dat zal dan ook de reden zijn dat Audi het onmogelijk had gemaakt het ESP helemaal uit te zetten. Het was licht teleurstellend om te merken dat ze niet genoeg vertrouwen in ons hadden, zeker omdat de TT tot vierwieldrifts was te verleiden (als het ESP besloot niet in te grijpen). Op de bochtige bergweggetjes rondom Ascari was het nooit rustig, breed en overzichtelijk genoeg om het in de reguliere TT (waar van Audi het ESP wel helemaal uit mocht) te reproduceren.

Audi TT

Concurrentie
Echt heel druk is het niet in dit segment, hoewel dat ook een beetje afhangt van wat je zoekt in een sportieve coupe. De Z4, SLK en Boxster hebben allemaal geen achterbank en dat is voor sommigen (steekt vinger op) een no-go. Op de achterbank van de TT vervoer je alleen vrienden als je ruzie met ze hebt, maar een kleine achterbank is nog altijd flexibeler dan helemaal geen achterbank. Kinderen, dwergen en kleine huisdieren kunnen er immers prima een plekje vinden en bij nood kan een opgevouwen volwassenen ook nog mee.

Toyota’s GT86 en Peugeots RCZ (die binnenkort uit de prijslijst verdwijnt) schurken ook nog tegen de TT aan, maar de Japanner is in de praktijk een veel minder snelle auto (door het atmosferische blok) en levert niet genoeg punch om op droog het meeste te maken van de achterwielaandrijving. Qua rijden doet de TT niet veel onder voor de Z4, maar moet nog een meerdere erkennen in de Boxster/Cayman. De Nederlandse prijzen beginnen bij € 45.800 voor de handgeschakelde en voorwielaangedreven 2.0 TFSI met 230 pk. De 184 pk sterke (handbak, FWD) kost € 46.700 en heeft 20% bijtelling. Voor de TTS is nog geen prijs afgegeven, de TT Coupé 2.0 TFSI quattro met S tronic kost € 52.600. Filmpje!65 reacties

Moet zeggen dat alle genoemde concurrenten beter gelijnd zijn…De TT is een mooie catwalk model met een stick-figure. De rest, het mooie buurmeisje om de hoek met curves en zo.
De GT86 mag dan minder snel zijn maar is wel veel vermakelijker om te rijden dan deze Golf in een joggingpak.
Aangezien de voorwiel aangedreven versie al 5K duurder is dan de GT86 is de keuze voor mij makkelijk, of ik wacht nog even tot ik de nieuwe MX5 heb kunnen rijden..
Haha een reclame van Mercedes bij een Audi artikel. Scherp hoor
De SLK en de Z4 vallen bij voorbaat al gelijk af voor mij

Blijven over de Audi TT en de Porsche Boxster, allebei lekker smoelende auto’s.
Wordt moeilijk aangezien ik fan ben van beiden. Lekker fun en rijplezier.
@jmcclane: een audi biedt geen rijplezier, audi’s zijn over het algemeen voor mensen met moderne brillen en een blokkendoos als huis
@ettie: jaja , heb je ooit een r8 gereden? ZEVERAAR
Dat verhaal van “geen rijplezier” horen we al langer hoor.
En kom nu niet met “ik heb een rs gereden , een r8 gereden” want dat is zever.
Anderzijds zou je hier niet lullen.
@pureturkish1: Geen aandacht besteden aan zulke figuren, haters gonna hate.

Zulke mensen praten alleen maar journalisten na hebben zelf geen mening.
@jmcclane: Audi heeft t anders flink getroffen met de pers.. Maar helaas voor Audi is die werking verleden tijd.. Fc Twente werd kampioen maar de traditionele top 3 verdwijnd nooit! Bij duitse luxe autos zijn het er maar 2 Mercedes en BMW, kun je kiezen voor comfort of luxe. VWAudi is maar een verzamelproduct dat snel scoren wilt
@pureturkish1: zoals een bekende blonde man uit de tweede kamer ooit zei; lezen voordat u wat zegt. Er staat over het algemeen, dit betekend dat er een uitzondering is en dat is de R8. Daarbij is de r8 niet te vergelijken met andere audi’s omdat het hele concept anders is met de middenmotor tenopzichte van een motor die ze zo ver mogelijk voorin proppen om binnenruimte te creëren. En nee nooit in een rs of een r8 gezeten maar ik kan ook niet zeggen dat ik dat graag zou willen.
@ettie: “een audi biedt geen rijplezier, audi’s zijn over het algemeen voor mensen met moderne brillen en een blokkendoos als huis” , letterlijk wat u heeft gezegd…
@ettie: Moet hij beter lezen of moet jij beter en duidelijker typen.

Ga jij bepalen welke merken wel en welke geen rijplezier bezorgen. Je formuleert het als een feit terwijl het jou mening is.

Maar goed ik ga er verder niet op in, zulke reacties tonen juist aan dat Audi goed op weg is.
@pureturkish1: R8 is ook geen fun want quattro, neem liever z’n concurrent de sls, rwb veel beter geluid, mooier en je kan er gewoon overal mee aan komen.
@henkhupelschoten: en u rijd?
@trident: Mercedes 280 se 4.5 v8 (de Amerikaanse)
@henkhupelschoten: een oude schillenbak dus, end an ga je hier vertellen da tje beter een als kan rijden> bitch please
@trident: een wagen met super klasse en een lomp grote motor met geweldig geluid, maar wat rijdt u? Suzuki Swift ?
@ettie: Of zakenmannen zonder leven…..
via Android app
Leuk ding vind ik. Het uiterlijk is niet extreem gewijzigd, maar het agressievere front staat ‘m goed. Het display en de klimaatbediening vind ik echt leuk bedacht. En dan is er ook nog genoeg power en een leuk rijgedrag. Alleen zo jammer dat er voor dit geld ook een motorisch vergelijkbare A5 sportback voor de deur staat.
@knipperlichtje:
..of een serieuze sportwagen die wel de hoek om wil i.p.v. een kappersauto….
-Edit: nutteloze bijdrage-
Zeg Wouter, wanneer komt die test van de Twingo, lijkt mij een stuk leuker sturen dan dit….
Ziet er goed uit!

Maar ik ga niet toegeven dat ie er beter uit ziet dan de concurrentie. Als ik zo’n type auto ga kopen dan is het de Porsche. Die zit er in mijn mening beter uit. De mercedes vind ik de grootste vrouwenauto van allemaal, de BMW is voor mannen die niet weten wat ze met hun leven moeten doen en de Audi is gewoon een Audi. Dat zegt genoeg voor mij….
Het zou lollig zijn als er echt een Tegra III in zit. Ik zit net mijn fors gedateerde Asus Transformer Tegra III op te schonen in de hoop dat ik straks weer reactie krijg op de input op het scherm. Zodat ik de commando’s niet 3 keer geef voor ze uitgevoerd worden.
Maar ja – ik snap ook wel dat als er maar 1 programma op hoeft te draaien het ruim voldoende moet zijn.
@mout: Dat probleem zat veel meer in het aanraak scherm en het OS dan aan de Tegra. Die is echt rap zat. Je moet em alleen goed benutten.
@mout: Sluit me bij fijnkonijn aan, mijn nexus 7 works like a charm. Is dan wel een kale android met nog volledige ondersteuning van Google, doen ze goed!
Ik moet zeggen dat ik deze TT een hele verbetering vind qua uiterlijk. De SLK vind ik nogal raar vormgegeven, de Z4 is te zwaar en de Cayman/Boxter zijn na een paar opties flink aan de prijs.

Maar het zou toch altijd blijven knagen: zo’n TT met 230pk kost ongeveer evenveel als een S3 met 300pk. En de TT is nog altijd voor een groot deel gebasseerd op een Golf.

Toch de Boxster, mag een vrouwenauto zijn, maar is toch wel de perfecte aanbieding in dit segment.
@gtwillem: hoe vaak zie jij een vrouw in een porsche boxster? Ik wordt een beetje moe van de termen vrouwenauto (ik dacht altijd dat dat de boodschappenautootjes waren) en kappersautos.
@ptothem: Je maakt een grapje? Kom eens koffie doen in Amsterdam Oud-Zuid…
Toen ik het artikel zag dacht ik eerst dat het een occasion aankoopadvies zou zijn maar het is dus de nieuwe…oeps
Mooooooooooooooooi :) Voorkant is wel effe wennen, maar het interieur is weer fantastisch! Dat dashboard lijkt mij ook wel wat, benieuwd of dat snel naar andere modellen komt ook. Gave velgen onder die TTS ook!

Wat nou, z**ken dat het regent? Met een quattro in de regen spelen is het leukste wat er is, zeker op bochtige wegen, goed insturen en dan als een speer de bocht door en uit, heeeeeeeeeeeerlijk.

Weer top van Audi, mooi mooi moooooooooooooi!!!
Apple en verzinnen in één zin? Die kopen alleen alles op van anderen, en met de nieuwe iPhone kopiëren ze de laatste HTC…

Ontopic: die bediening midden in de ventilatie is echt strak! En niet meer zo’n kappersauto uiterlijk (buiten de achterzijde en het silhouet dan).
@frietjemet: En HTC heeft hun smartphone gekopieerd vannnnnnn… Jep, van Apple.

(maar dat vergeten de Android fangirls liever…)
@fijnkonijn: de iPhone 1 en de HTC touch kwamen ongeveer tegelijk uit. Dit waren de eerste telefoons die 100% op het touchscreen vertrouwden voor de bediening. HTC maakte in 2000 al touchapparaten voor HP/compaq. Apple was niet de 1e, Apple zorgde ervoor dat het concept omarmd werd.
@knipperlichtje: Touchscreen zijn veel ouder als Smartphones. De moderne smartphone, zoals we die nu kennen, was een innovatie van Apple. De iPhone 1 was de eerste van zijn soort.
De bediening was zo revolutionair dat ze door een heel breed publiek omarmd werd (zoals je zegt). De “anderen” zoals Android en moderne versies van Windows Phones zijn kopieën van het gedachtengoed van Apples iPhone 1. Ik hoop dat we het daarover eens kunnen zijn.

En nu terug naar Auto’s ;-)
@fijnkonijn: Je zit er nog steeds naast, het was de nokia 7710 welke de eerste was met een concept zoals we dat nu gewend zijn. Jammer genoeg kunnen we het daar dus niet over eens zijn. Maar Apple fangirls menen wel vaker dat Apple de trendsetter is, zoals met de iPod. Werkelijkheid is dat Apple voor de eerste iPod meerder concepten heeft opgekocht, om de bekendste er maar even uit te pakken (was wel echt geniaal btw): het menu. Dat kwam van creative, die het zelf op een onooglijk apparaat hadden geïnstalleerd.

Die hele hype om Apple is gestart met die magnifieke iPod, maar argumentatie rondom Apple bestaat alleen uit mythen en luchtkastelen. Behalve iOS dan, dat krijg je natuurlijk niet op andere smartphones :) OSX kun je makkelijk op een hackintosh draaien.
@frietjemet: sorry patatje maar de GUI van een Nokia 7710 is echt stenen tijdperk in vergelijk met een iPhone 1.
Het was niet meer dan een GUI voor een Stylus dat je met je vingers kon bedienen. Erg priegelig en bijna niet te doen. Ik vind dat definitief niet een voorloper van de iPhone.

Waarom denk je dat de iPhone als een zotte verkocht en de 7710 slechts een handvol (in verhouding) ?

Ps. ik ben geen Apple fanboy or girl or trannie overigens. Ik waardeer hun producten wel.
@knipperlichtje en @fijnkonijn: Hallo samen. Niet alleen hoort deze discussie op Apparata thuis, maar bovendien kan ik er héél moe van worden. Een Treo 180g was al in 2002 een volledig touch-screen gestuurde smartphone. Daarmee waren ze dus ook 2 jaar eerder dan de Nokia 7710 – maar dat terzijde. Belangrijke verschillen: kleur, resolutie en capacitief scherm ipv resistief. Maar ja, dat mag in 6 jaar ontwikkeling ook wel.
De iPhone user interface lijkt verbluffend sterk op de good old PalmPilot van 1996: icoontjes op een touchscreen, volledig programeerbaar met een rijk aanbod aan apps.
@fijnkonijn: Hahaha, niet dus… Eerste telefoon met dat concept is vannnnnnn nokia en wel een model uit: Jep, 2004. Ik zou het graag opzoeken ter onderbouwing, maar aangezien je maar wat roept laat ik dat achterwege.
@frietjemet: Ongerelateerd maar nu die discussie toch aangesneden is…ik had een iPhone. Toen kocht ik een HTC One (m7). En al vrij snel verlangde ik terug naar de iPhone.

Op zich een mooi ding zo’n HTC one, maar qua gebruiksgemak en betrouwbaar opereren haalt ‘ie het niet bij de iPhone, IMHO. Alleen als je zelf tweaken leuk vind kan ik me voorstellen dat je android fijner vind maar als je een ding wilt dat recht uit de doos intuïtief werkt zonder nodeloos gedoe –> iPhone.
Mooie auto. En dat “dashboard” is de eerste sinds de Tesla Model S dat zo opgebouwd is. In een Model S wordt ook een nVidia Tegra CPU gebruikt. Die bediening via de ventilator-openingen is ook errug mooi gedaan.

Ik zou zeggen “Audi, Vorsprung durch Technik”
(eindelijk durven we dat weer een keertje zeggen, ik was namelijk bijna ingeslapen…)
Mwa.
Het dash ziet er, net als het interieur weer erg fraai uit.
Verder doet het me weinig. Weer die over-engineering met de plofjes en het onvermijdelijke onderstuur.
De veilige keuze uit het segment dus het zal wel verkopen.
Dat tft-display lijkt mij niet erg fijn in het donker, zo’n bak licht voor je snufferd. Het zal te dimmen zijn maar alsnog…
@ettie: In m’n Model S is het geen probleem. Zal in deze Audi ook geen issue zijn.
Best een leuke auto, maar dat zijn een 4c en Boxster ook. Keus snel gemaakt lijkt me.
-edit: nutteloze bijdrage-
tegra III.. nou, die Nvidia’s smolten al weg bij normaal gebruik, laat staat in een auto die een uurtje of 8 in de brandende zon gestaan heeft met 35+ graden celcius en dus +/- 70 graden in het dashboard.
@schuimbekje3: Ja precies. En de autofabrikanten hebben daar totaaaal geen rekening mee gehouden he…
@schuimbekje3: Heb twee apparaten met een tegra III, heb deze klachten nooit gehad. Met de responsiviteit zit het ook snor :)
voorkant heeft wel wat van een Sirocco en met a7 lampen
Tsja het blijft een auto voor dameskappers…

…Maarreh, wouter hoe bevalt die gen II van je eigenlijk als daily driver ;)

*cough*

Nou ja vooruit dan ik zal toegeven dat ‘ie er op deze beelden IMO toch een stuk scherper uitziet dan de vorige gen en ik vind dat minimalistische interieur ook top maar door dat Golf platform zal het nooit mijn pakkie aan worden; het rijden wordt nooit echt leuk en naar mijn persoonlijke mening ziet het zijaanzicht er niet uit met die te lange frontoverhang, te korte wielbasis en korte kont. Voor 35K zou ik misschien nog dat conpromis kunnen accepteren, voor 46K en meer is er heel wat leukers te koop. Kortom er had een VW badge op moeten zitten en hij had scirocco moeten heten, voor dat segment was het een ok aanbod geweest.
@jaapiyo: Volgens mij snap jij het nog steeds niet, het is geen platform! het enige wat altijd het zelfde is bij alle mqb auto’s is de afstand tussen het schutbord en de vooras. voor de rest is alles dus modulair, breedte/ lengte en wielbasis enz. Dus dat van dat golf platform klopt van geen kant.
@passie: tuurlijk delen ze wel veel joh…Simpele logica; de hele raison d’être van dat MQB platform is kostenbesparing door delen van techniek dus hoe meer er gedeeld wordt hoe meer er bespaard wordt. Dat gegoochel met wat nou precies een platform is en wat chassis of wat dan ook doet er wat mij betreft verder niet zo toe want dat is meer een woordenspelletje om te ontsnappen aan de realiteit van de gedeelde tech tussen Audi en Veedub. Ook alleen VAG komt ermee weg om dat kostenbesparen nog een soort positieve PR draai te geven alsof de consument er baat bij heeft; stel je voor dat Peug een 508 op het 308 ‘platform’ zet of Alfa een 159 opvolger op FIAT bravo platform…de pers zou er hard lachen om de klaarblijkelijke onmacht van die fabrikanten om met een serieus platform te komen voor die klasse, maar bij de Passat is het gar kein Problem.

En dit: “het enige wat altijd het zelfde is bij alle mqb auto’s is de afstand tussen het schutbord en de vooras.”

Laat dat nou net de reden zijn voor de grootste nadelen van de TT; grote frontoverhang/zware neus, slechte gewichtsverdeling en FWD.
Met mijn moeder achter het stuur is elke auto een limo. Dus dat zal bij deze ook wel zo wezen haha
wat een flauwekul, dat zeg je alleen maar omdat het een vag product is. En dat gezanik over onderstuur slaat ook nergens op. Dat heeft dan toch elke FWD auto met de motor voorin. de motor hangt boven de vooras naar achteren gekanteld. niet voor de vooras als een a4 a6 enz. maar ja eens een vag hater,,
@passie:
Rare logica, als je er geen fan van bent ben je meteen een hater?
Je stelling klopt trouwens niet, een Toyota IQ heeft zijn motor achter de vooras en is weldegelijk voorwiel aangedreven.
Hetzelfde gold vroeger voor diverse Renault’s en Citroën’s.
Tis een gave auto en zeker de dashbord en het interieur ,audihaters ik krijg daar de schijtte van hou jullie mond ne keer nooit in een audi gereden o zo lullen lullebekken. Als je ene keer een audi rijd wil je ECHT geen andere merk niemeer. En ook zeker een beetje KENNiS hebben van auto’s
@tyso44quattro: Kennis van auto’s heb ik zeker. Daarom hoef ik na het rijden van een paar gevoelloze Audi’s echt geen Audi.
Eens een Benz, altijd een Benz geldt helaas niet bij Audi..
@homer55: gevoelloos in de jaren 90 mss wel de diesels,maar tegenwoordig rijd een benz een beetje gevoelloos en na’apers maar de meerderheid geeft toch meer gevoel dan wa dat gij denkt(verkoopaantallen) na 2005 benz de laatste in de drie premieums zo zien we ene keer benz dan een audi(jonge audi blijft beste geloof mij) maar iedere zijn smaak respect
@tyso44quattro: Verkoopaantallen maakt een auto echt niet beter hoor. De VW Polo wordt ook veel verkocht maar wat maakt hem beter dan de Opel Corsa?
Gevoelloze Audi’s in de jaren 90 of nu maakt niks uit. Heb ze van ’96, ’03 en ’13 gereden (TDI/TFSI/a3,a4,a6), allemaal afstandelijk. De oudere modellen weliswaar wat minder… Audi’s zijn mooie auto’s maar op gebied van rijgedrag vind ik ze nergens in uitblinken. Gewoon FWD als elke citroen/ford maar dan met wat meer luxe en power..
@Homer55: ja dat zijn gedachten ik heb ook met en benz gereden e klasse van 2010 250cdi zit er ook niet veel in, en ook een nieuwe opel astra gtc 2008 en dan in 2011 audi a5 3.0tdi er is wel dag en nacht verschil tussen de opel en de audi geloof mij ok mercedes was goed maar was mijn smaak niet reed goed ma de interieur NOPE saai, dus audi overwint mij maar ik zeg het nog keer dat zijn smaken?!?!! En tegenwoordig de circuit baas is ook de audi (24uur le mans, 24uur spa, dtm int algemeen, dus vrij sterke auto’s, krachtig, zuinig, luxe en inderdaar powerrr en de QUATTRO)))
Ik ga wel naar de concurrent…
@wouter: @jrk68: BMW E82 en de huidige M235i vallen toch ook in dit segment? Waarom worden die niet als concurrent benoemd?
@e1000bmw523i:
Geen idee, ik zou wel voor de 235i kiezen, meer heeft dit mens echt niet nodig.
@tupperware: ik zou toch de M135i kiezen ondanks z’n neus. Iets praktischer…
Hebben!!!!!!! Echt een geweldige auto! En wel een quattro dan, want de voorwiel aangedreven versies van het huidige model rijden ook niet geweldig. Dat dashboard is ook echt gaaf!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).