Autoblog-Advies: boodschappenwagen met automaat

Auteur: , 82 Reacties

Lucas en zijn vrouw willen graag een tweede auto, voor de boodschappen, incidenteel woon-werkverkeer en transport van twee kleine koters. Veel eisen heeft Lucas niet, maar een automaat is wel een pré. We gaans shoppen met 6 mille en komen thuis met vijf kekke gebakjes.

Smart ForFour

Bij voorkeur verontschuldigt onze lezer zich alvast voor deze wat saaie vraag, maar soms is een auto ook gewoon een praktische aanschaf. Daarnaast kun je ook enigszins rationeel nog iets rijden wat een beetje boven het maaiveld uitsteekt. Maar voordat het zover is, eerst even het bekende lijstje.

Huidige /vorige auto'sVW Golf Variant (die blijft)
Koop / lease:Koop
Zakelijk / privéPrivé
Budget:6.000 euro
Jaarkilometrage:ca. 10.000 km
Brandstofvoorkeur:Benzine
Reden aanschaf andere auto:Tweede auto voor boodschappen, kinderen
Gezinssamenstelling:Twee volwassenen, twee kinderen
Voorkeursmerken /modellen:Licht (weinig MRB), liest automaat, betrouwbaar en niet te duur in onderhoud
No-go modellen / merken:Ben geen fan van Franse piep- en kraakauto's

We hebben vijf uiteenlopende boodschappenauto’s gevonden, maar het aanbod is natuurlijk gigantisch. Zeker gezien de niet al te concrete eisen, kun je werkelijk alle kanten op. Daarom hebben zijn wij uitgegaan van tenminste een automaat als harde eis en hebben we ook de wat grotere C- en D-segmenters links laten liggen. Het is natuurlijk veilig en praktisch, zo’n Volvo V70, maar niet erg goedkoop in MRB of onderhoud. Wat zouden jullie Lucas adviseren?

Fiat Panda

Iedereen uitlachen(?): Fiat Panda
Bij een klein boodschappenwagentje denk je al snel aan auto’s uit het A-Segment. De drieling C1/Aygo/107 zijn betrouwbare auto’s, maar voor de boodschappen minder geschikt omdat de bagageruimte zelfs te krap is om een standaard boodschappenkratje in kwijt te kunnen. Een Fiat Panda (occasion-aankoopadvies) biedt net wat meer ruimte. Minpuntje, heel erg goed kwam de Panda niet uit de botsproef en sowieso zijn de kleine wagentjes uit het A-segment wat minder veilig door het weinige blik om je heen. Een iets grotere auto is met een bestuurster die volgens onze lezer bepaald geen coureur is, misschien niet onverstandig.

Renault Clio III

Een onsje meer: Renault Clio
Als er één merk prat gaat op veiligheid, dan is het Renault wel. De derde generatie Clio (vanaf 2005) haalde dan ook de maximale vijf sterren bij de EuroNCAP. Verder is het sowieso ook meer auto dan de bovengenoemde A-segmenters. Binnen het budget komen we een aantal interessante occasions tegen, waaronder diverse 1.6 zestienkleppers met automaten. Vaak goed uitgerust, we spotten zelfs een Initiale! Frans is de Clio absoluut, maar een piep- of kraakauto is deze Clio doorgaans niet. Check het occasion-aankoopadvies maar eens, het lijstje aandachtspunten is behoorlijk kort.

Suzuki Swift

Sportief kleintje: Suzuki Swift
Een van de leukste Japanse B-segmenters van het vorige decennium is deze Suzuki Swift en aangezien het nieuwe model visueel amper is veranderd, rij je er nog steeds bijtijds bij. Werd zowel geleverd met een 1.3 als 1.5 in combinatie met een automaat en is er zowel als drie- als vijfdeurs. Kom goed beslagen ten ijs en check voor je gaat proefrijden even ons occasion-aankoopadvies.

Smart ForFour

Opvallen: Smart ForFour
De vrouw van Lucas geeft niets om auto’s en hijzelf hoeft er niet in te rijden. Maar dat wil natuurlijk nog niet zeggen dat je dan maar tegen een saai stuk blik op de oprit wil aankijken. Saai is de Smart ForFour in ieder geval niet. Zeldzaam wel, want de nieuwprijs van deze in Nederland gebouwde Smart op Mitsubishi Colt-basis was vrij fors, met tegenvallende verkopen als gevolg. Tweedehandsjes zijn dan ook niet dik gezaaid, al helemaal niet met automaat, maar ze zijn er wel!

Mercedes A-Klasse

Op stand: Mercedes A-Klasse
Nog een auto uit de stal van Daimler, maar dan wel een stukje groter (en zwaarder) dan de Smart. Overigens is de A-Klasse voor de hoeveelheid binnenruimte die je krijgt, nog altijd behoorlijk compact van afmetingen, waardoor je de auto makkelijk kunt maneuvreren op drukke en krappe supermarktparkeerplaatsen Binnen het budget komen de eerste A-Klasses van de tweede generatie binnen bereik.

Wil jij ook advies over je volgende auto? Mail dan naar tips-apenstaart-autoblog-punt.nl met het onderwerp Autoblog-Advies. Voorzie ons dan van de gegevens in de tabel en eventuele andere zaken die relevant zijn! Wie weet vinden wij jouw volgende droom-auto!82 reacties

ik zou de suzuki doen
@ginger: autoseksueel?
@jochempie: wel bij bepaalde autos mr ni dees😂
Doe dan maar de Swift of de Clio, de rest vind k dus echt afval
Waar je wel ff op moet letten, Is dat kleine autootjes (ook de Panda) meestel maar 4 formele zitplaatsen en gordels hebben. Toch wat lastig uitleggen aan de moeder van het vriendje dat zojuist bij jou tussen de voorstoelen door in het dashboard terecht kwam nadat je opeens heel hard moest remmen…..
@roppp: quatsch. De panda heeft drie gordels en drie hoofdsteunen op de achterbank…
@coffeecup: plaatje bij het praatje http://media.autoweek.nl/m/m1fy2n4bmgq4.jpg
@coffeecup: Als ik me niet vergis is dat de huidige generatie panda.
@siebren: de oude 169 panda had ook de optie 3 zitplaatsen achterin. Alleen de 100hp niet
@paddo: zelfs de “grande” punto had maar twee gordels achter.
@siebren: verhip. De eerste generatie heeft inderdaad maar vier zitplaatsen. Wat karig zeg.
Maar, met 6mille komt een 2e gen. ook net binnen budget.
@coffeecup: klopt maar meer als 2 kinderen kan je er echt niet kwijt.
@dutchdriftking: er kunnen wel 4 kleinere kinderen op de achterbank van de Panda die hierboven is afgebeeld
@coffeecup: dat was destijds een optie
Als er één merk prat gaat op veiligheid, dan is het Renault wel.

Heb jij die zin effectief uitgebraakt op je toetsenbord?

’t Begint met een V en ’t eindigt op olvo.
@poeperman: Misschien wordt er gedoeld op veiligheid van de auto’s waar de lezer advies om vraagt? Dus een budget van 6K, klein autootje met automaat. Dan is Renault goed qua veiligheid.
@poeperman: De echt veilige Volvo’s die ook echt goed zijn zitten waarschijnlijk boven het budget, plus de enige Volvo die qua omvang geschikt is is de C30. Alleen daar weet ik precies niks van.
Renault is één van de eerste merken die in de goedkopere modellen het veiligste resultaat heeft gehaald.
@mercedesclk350: C30 past helemaal niets in. Kofferklep is onhandig smal. Ze hebben ook lange deuren en daarmee zijn ze superonhandig om kinderen achterin vast te maken. Heb een tijd geleden er paar jaar eentje gehad, toen er nog geen kinderen waren. Verder hele fijne auto, vind ik.
@mercedesclk350: De Volvo past eigenlijk net niet binnen het budget. En zoals al gezegd ze zijn niet heel praktisch. Daar komt bij dat ze ook nog eens best zwaar zijn, het begint bij 1180kg oplopend tot in de 1300.
@poeperman:

https://www.youtube.com/watch?v=emtLLvXrrFs

Crashtest 740 tegen een renault modus
@desjonnies: dat had ik niet gedacht!
@poeperman: het was Renault dat met de Laguna II voor het eerst vijf sterren haalde bij de NCAP en dat was geen toeval. Vele modellen volgden, waaronder deze Clio. Volvo was begin deze eeuw een stuk minder innovatief op dat vlak, daar komt bij dat een zeecontainer veilig maken makkelijker is dan hetzelfde doen bij een koekblik.
@dizono: kijk het filmpje van desjonnies hierboven even en lees dan je eigen bijdrage nog eens… (Hint: het bejaarden-Renaultje rijdt die Volvo zeecontainer helemaal aan diggels, wahaa!)
Uit dit rijtje zou ik voor de swift of forfour gaan, toch de leuksten. Yolo? Mini cooper/one.
Audi A2 is een top optie. Top bauwkwaliteit, goed rijgedrag zuinig, licht, behoorlijk ruim en hebbn zon beetje geen afschrijving meer. In Duitsland maar ook in Nederland zijn er prima exemplaren te vinden voor 6k het aanbod in Duitsland is alleen veel groter. Ze zijn er met benzine en diesel en handbak maar ook veel automaatjes. Als je een goedkope specialist vind is het onderhoud ook zeker niet te duur (en die zijn er zat. Ik ken er wel een paar). Perfecte auto voor deze eisen dus.
@ko3n: en hij is ook behoorlijk veilig en als dit allen niet mooi geboeg is rijd je iets bijzonders. Ik persoonlijk vind het design prachtig echter verschillen de meningen hier over
@ko3n: denk er wel ff aan dat de A2 zowel als 4 en 5 zittert is geleverd dus als je die 5de zit plaats nodig hebt moet je even goed kijken
@ko3n: De Audi A2 was voor zijn tijd zeker weten een knappe kar, maar als je voor hetzelfde geld ook een vijf jaar jongere Panda, Clio of Swift kunt rijden wordt de keuze vrij gemakkelijk, denk ik.
@dikdraak: daar heb je een punt maar de A2 is toch wel op een aantal punten een stuk aantrekkelijker. De dieseltjes zeker (benzines heb ik niet zo’n verstand van) kunnen met het juiste onderhoud makkelijk 5 a 6 ton lopen dus ze zijn zeker betrouwbaar. Ze zijn spotgoedkoop om te rijden mrb is zeer laag door het ASF en de afschrijving is zo goed als 0. Ik ken iemand die een nette 1.6 FSI uit duitsland heeft geimporteerd en toen ze hem wilde verkopen hebben ze hem in Nederland binnen een week voor de vraagprijs met winst kunnen verkopen. Dat zal zeker niet lukken met een swift of een panda van 5 jaar oud. Voor 6k kan je echt een heel net exemplaar vinden
@ko3n: ik vind de A2 echt een mooie auto. De smart Forfour interieurkwaliteit kan ook niet tippen aan die van de A2. Heb verschillende smarts gehad en zelfs nog eens naar een Forfour gekeken, maar de A2 wint het voor mij.
@ko3n: goeie optie inderdaad! Storingsvrij zijn ze echter niet; de elektronica (comfortmodule) en de versnellingsbak zijn minder sterke punten. De algehele bouwkwaliteit is echter van 2 klasses hoger en dankzij het aluminium spaceframe kost hij nauwelijks iets in wegenbelasting en verbruik. Aanradertje! Vermijd echter de Duitse importexemplaren.
@autoblaag: elektronica valt reuze mee hoor de versnellings bak is inderdaad wel een zwak punt. Het meiden van Duitse import exemplaren is niet nodig want heet overgrote deel van het aanbod is import ook is het aanbod in Duitsland een stuk groter gewoon je verstand gebruiken en goed naar de staat van alles kijken. De kans dat de auto is terug gedraaid is zeker aanwezig want dit is helaas vrij veel gebeurd bij de A2’tjes (vij de diesels kan je de echte km stand zien als je de computer uitleest) ik heb bijvoorbeeld een keer een auto gezien met 2,5 ton op de klok die 3 ton was terug gedraaid. Jenzal dus als je er een vind moeten kijken naar de dingen die door gebruik slijten. Voelt een A2 niet goed dan moet je niet hem toch maar nemen maar gewoon verder gaan want er is zat aanbod. Dat alles geld natuurlijk ook voor origineel nederlandse auto’s gewoon opletten dus. Maar als je een nette vind is hij ideaal
De panda zal inderdaad ze meest verstandige keuze zijn. Maar echt aantrekkelijk is hij niet. Dus die Swift is toch wel een erg leuk autootje in dit geval.
@clarkson: Was al verbaast dat autoblog iemand een Panda durft voor te schotelen! Een Panda is dé auto voor iemand die het werkelijk geen ene fuck uitmaakt wat hij rijd, als het maar rijd! :P
@stephano: maar dat is toch ook wat er gevraagd wordt? Dan kan de vrouw van de koper in kwestie het krijgen ook…
De Suzuki of de forfour, want Japanse techniek onder de kap.
Weer een dergelijk topic. De frequentie hiervan gaat me iets te snel omhoog.

Als je nou iets unieks zoekt snap ik best dat het wat lastiger is maar dit kan iedereen wel zelf uitzoeken toch. Zo moeilijk is een boodschappen auto met automaat nou ook weer niet te vinden.
@Donstil: alles is makkelijker als een ánder het voor je doet…….ik noem dat lui
Alfa 147!
@agera: We hebben het over 6000 aanschaf hè, niet 6000 onderhoud ik de eerste drie jaar.
@agera: nogal duur in mrb in vergelijking tot andere.
@agera: als alfa-fan zou ik in dit geval niet een automaat adviseren, want ik lees veel te veel storingsverhalen over de selespeed. Verder is de 147 een goede keus, heb er zelf twee jarenlang probleemloos gereden.
Uit de opties die team Autoblog opgeeft zou ik gaan, ook al is het no-go, voor de Clio. Erg leuke auto en kwalitatief goed.

Ook kan je kijken voor de Opel Corsa. Nog steeds een leuke auto en kan nog wel even mee in de tijd. Ik vond dit exemplaar, iets boven je budget maar met een beetje handelen moet het lukken. http://www.autoscout24.nl/Details.aspx?id=280267258

De Peugeot 107, Citroën C1 en de Toyota Aygo. Alle drie staan nagenoeg op hetzelfde platform en ze zijn er in overvloed. Zijn onwijs goedkoop in onderhoud, zuinig in gebruik en hele ideale stadsauto’s. Wegen ook geen drol.
http://www.autoscout24.nl/Details.aspx?id=281335281

En dit is nog steeds een van de mooiste en leukste hatchbacks. De FIAT Punto. Net even iets meer auto dan een 107, C1 of een Aygo. Prima auto om meerdere kilometers te maken en ook iets meer ruimte. Ik zou het wel weten.
http://www.autoscout24.nl/Details.aspx?id=280109018

Verder zijn er genoeg auto’s te vinden, succes met de zoektocht en laat ons weten wat het geworden is.
Lucas was een tijdje geleden toch ook al op zoek naar een nieuwe auto? :)

Hij zegt geen Frans, maar voor veiligheid binnen het budget zou ik Renault zeker niet vermijden.
Tip: Daihatsu Sirion of een Toyota Yaris
Sirion/Justy
Yaris
Colt
Mazda2
Of heel misschien een oudere Jazz?

Uit het lijstje zeg ik Swift.
Ik ben aan het werk, dus even een kort advies tijdens mij ‘ik leg een natte drol’ pauze. De beste keuze in dit segment is verreweg de Honda Jazz. Voor 6 mille heb je een late versie met weinig kilometers van de eerste generatie.

De Toyota Yaris is zeker een aanrader, maar voor 6 mille heb he Mk2 met veel kilometers.

Het meeste waar voor je geld krijg je absoluut bij de Daihatsu Sirion II. Smoelt goed, rijdt verrassend leuk en voor 6k heb je een hele mooie automaat met airco en weinig km’s op de klok.

Andere optie is de Hyundai i20: niet sexy maar gewoon een goede auto. Wil je niet posters zou ik de Fiat Grande Punto (nog altijd een mooie auto) aanraden of de Opel Corsa (gewoon een prima aanbieding).

Yolo advies: Mazda RX-8. Met 10k per jaar vallen de olie en benzinemotoren heel erg mooi, je hebt plaats voor 4 mensen.
@gtwillem: en bedankt. Ik zit alweer op autoscout naar een mooie rx8 te zoeken….. 😅😅
@gtwillem: zelfs op de pot een prima advies geven 😅
@gtwillem: De Honda Jazz is idd de beste keuze! Helemaal met je eens!
Mazda 2/ford fiesta zou mijn keuze zijn.
Vind persoonlijk de Colt mooier dan de Smart, dus zou daar eerder voor gaan.

De vorige Opel Corsa automaat hadden we bij een vorige werkgever als vlootauto. Veel mee gereden, was een prima auto. En eigenlijk nooit problemen.
Die piepende en krakende Renault. Ziet er nog fris uit ook.
@Rob: loop je alleen piepend naar buiten bij de dealer als er weer wat kapot is gegaan…
Zelf rij ik al een aantal jaar in een smart forfour 1.3 handbak.

We hebben de auto al sinds 2007 in het gezin en mn broers hebben er ook veel plezier van gehad. In die 8 jaar heeft ze nog nooit groot/onverwacht onderhoud gehad. ondanks de 165.000 km die nu op de teller staan.

Ook is hij verassend ruim. Ik rij wekelijks met mijn hockeyteam (4 lange gasten + keeperstas) naar een of andere club, en de meeste komen er niet al te verfomfaaid uit.

Ook is de smart best wel “customizable”en kan je bij elk smart centre nog leuke gadgets vinden. (armsteun/ speedo klokjes/ raamblinds).

Degelijke wagen.

Dus als je voor de smart gaat (hij heet forfour, maar heeft toch echt 5 zitplaatsen en gordels) neem dan iig de 1.3 versie.

De auto is qua regulier onderhoud erg betaalpaar en huidige tweedehands aanschafprijs is ongeveer 3 a 4000 euro. Dan steek je dus toch al lekker 2k in je zak. :)
*’Bij voorbaat’, en niet ‘bij voorkeur’ zoals in het artikel.
Praktisch? Daihatsu YRV. 5 deurs, hoge zit positie, achterbank naar behoefte af te stellen naar voren en achteren voor ruime beenruimte of kofferbak. Alleen jammer dat ie zowel qua interieur en exterieur niet helemaal van deze tijd is.
@mmot05: dan de turbo versie nemen, was ook automaat :)
Die A-klasse is een prima auto. Heb er zelf ook eentje. Maar een klein goedkoop boodschappen wagentje is het niet. Dat gekke ding zit meer ruimte in dan in een golf.

Ik zou als autootje voor erbij een hyundai i10 gaan. Best fijne wagentjes en ik vind het een heel stuk beter rijden dan de panda.
Mijn zus heeft een suzuki alto 1.1 automaat te koop! Nog geen 40.000 km gelopen en rijd super!
Ik zou voor de gezusters Daimler gaan of de fiat, helemaal geen misselijke wagen! Heel betrouwbaar en zien er niet verkeerd uit!
-edit: we doen ons best-
Swift. Heb er 2. 1.5. Geweldige automaat. Redelijk zuinig, vijf gordels en zeer sportifief te rijden. Gaat 90 graden de bocht om. Betrouwbaar. Goedkoop. Heerlijk.
@mobieler: altijd gedacht dat de weg 90 graden draait… :p
@e39540itouring: ja maar dan keihard de hoek om jongûh
@mobieler: de kofferbak is wel erg klein. Zelfs van het laatste model swift is het maar krap. Daar staat tegenover dat de ruimte op de achterbank natuurlijk prima is
Een Panda is gewoon geweldig. Zelfs m’n zus krijgt dat ding niet stuk. Super zuinig nooit wat mee. Maar het is wel een seksloos ding natuurlijk.
1. Mitusbishi Colt
http://www.marktplaats.nl/a/auto-s/mitsubishi/m992344873-mitsubishi-colt-1-3-cz5-invite-automaat.html?utm_source=autoblog&utm_medium=referral&utm_campaign=CA____autoblog_promotie_site_autoblog&utm_content=82613

Maar 83 K gelopen en voldoet aan alle eisen. Redelijk saai maar probleemloos autorijden/weinig onderhoud en licht. (2007) (zeer goede automaat met 6 versnellingen) ZF volgens mij.

2.Skoda Fabia
http://www.marktplaats.nl/a/auto-s/skoda/m1000353953-skoda-fabia-1-4-16v-comfort-automaat-airco-5drs-bj-2004.html?utm_source=autoblog&utm_medium=referral&utm_campaign=CA____autoblog_promotie_site_autoblog&utm_content=82613

Redelijk standaard Skoda met geen spannende motor, iets zwaarder dan de Colt (1070 kg) maar minder gelopen (47k) weliswaar wel 3 jaar ouder. Dat vertaald zich ook in de prijs 5330 euro.

3. Honda Jazz
http://www.marktplaats.nl/a/auto-s/honda/m990870061-honda-jazz-1-4-ls.html?utm_source=autoblog&utm_medium=referral&utm_campaign=CA____autoblog_promotie_site_autoblog&utm_content=82613

Zoals @gtwillem het al zij: de best van allemaal maar ze houden hun waarde goed vast ten opzichte van de colt. Want de auto is duurder heeft iets minder km gelopen maar is wel 4 jaar ouder. Onderhoud is iets duurder dan bijvoorbeeld een nissan of mitsubishi.

4. Nissan Micra
http://www.marktplaats.nl/a/auto-s/nissan/m993751893-nissan-micra-1-2-visia-aut-airco-60dkm-1e-eigenaar.html?utm_source=autoblog&utm_medium=referral&utm_campaign=CA____autoblog_promotie_site_autoblog&utm_content=82613

Uit 2007 met maar 60k. Als je kan leven met het uiterlijk een top auto.

5. YOLO Mercedes ML 430
http://www.marktplaats.nl/a/auto-s/mercedes-benz/m992003191-mercedes-benz-ml-430-automaat.html?utm_source=autoblog&utm_medium=referral&utm_campaign=CA____autoblog_promotie_site_autoblog&utm_content=82613

Aangezien het maar 10.000 km per jaar is en het veilig moet zijn kan een ML ook. Is redelijk oud (15 jaar) maar is geen verkeerde auto. Veel opties zoals Leer/automaat etc etc. Veiliger dan deze tank gaat het niet worden.
Hier passen mijn boodschappen niet in hoor, k heb echt een grote station nodig
Ik zou voor de swift gaan ziet er het vlotst uit van de 5
Als vergeten alternatief voor die Panda: Fiat Idea. Voldoet aan alle eisen en is veel meer auto.
@menaz: doe dan de Lancia Musa variant. Hypersjiek en helemaal een modeaccessoire voor de moderne vrouw. Wilde mijn vriendin er ook wel in hebben, maar is weer een C3 geworden. Niet de Corvette, de Citroën.
Qua betrouwbaarheid zou ik voor de Mercedes A klasse gaan. Maar met het oog op onderhoudskosten zou ik kiezen tussen de Clio of de Swift. Allebei volwaardige wagens waarmee vrouwtjelief verder dan de AH kan.
Laatst zag ik een Daihatsu Materia,

In Amerika destijds verkocht als Toyota Scion, en als ik me niet vergis best wel populair onder jongeren. Toen de Materia net uitkwam vond ik het een spuuglelijk ding. Maar nu, jaren later, moet ik toegeven dat het best een gaaf wagentje is met zijn stompe stoere neus en voorkomen dat aan een kleine Amerikaanse ‘van’ doet denken.

Wellicht een leuke kandidaat. Naast de Fiat Panda, dat is ook een leuke kleine auto die erg praktisch is.
Als klein compact, zuinig en goedkoop in onderhoud en wegenbelasting. De C1, 107 of Aygo zou wellicht ook kandidaat zijn.
Waarom niet een Mini 1e gen? Moet wel lukken voor 6k toch?
@frederik: MINI wel eens voor onderhoud weggebracht? Da’s namelijk schrikken.
Andere potentiëlen met maximaal 80.00km op de teller.

Seat Ibiza / Skoda Fabia (6L) 1.4-16V 2006/2007 – Met automaat net onder de €6000 te vinden
Pluspunten: Vaak met 5 deuren en dat is handig met kinderen. Daarnaast een ruime kofferbak.
Minpunt: Onderhoud. Zeker als ze iets op leeftijd geraken. Als automaat net iets zwaarder dan een handbak, dus MRB ligt iets hoger.

Daihatsu Cuore 1.0 VVT: 2009/2010 – Met automaat net onder de €5500
Pluspunt: Vijdeurs. Very cheap rijden. Onderhoud en MRB liggen erg laag voor deze auto.
Minpunt: Ruimte kofferbak kan net wel / net niet voldoende zijn.

Kia Picanto 1.1 2007/2008
Pluspunt: Vijfdeurs. Kost weinig. Aanschaf, MRB, verzekering.
Minpunt: Ziet er van alle kanten ook zo uit. Kofferbak krapjes.

Ford Fiesta / Fusion 1.4-16V 2005/2006
Pluspunt: Ruime wagen, stevig in elkaar geschroefd (behalve de raamstijlen…). In leuke uitvoeringen verkrijgbaar. Als Fusion lekker ruim voor z’n klasse.
Minpunt: Als Fusion wellicht een ouwelullen uitstraling? Wel handig als je in een de hardrijders in je straat vaart wil laten minderen, ze zijn regelmatig als flitsauto ingezet ;-)
Getuige Lucas’ huidige auto is hij zelf ook niet echt een autoliefhebber… Ik zou voor de Renault of Smart gaan. Laatst genoemde is tenminste nog een beetje origineel.
@thomasbol: Zeer zeker wel Thomas, groot liefhebber zelfs. Voor het beschikbare budget, de (beperkte) merkenkeus bij mijn werkgever, en de praktische eisen van mijn gezin, is mijn Golf Variant de beste keus. Beter dan een Megane Estate, Focus Wagon, of Auris TS hybrid, die ook tot de mogelijkheden behoorden. Bovendien is de Golf full-option, dus ik vind hem er wel knap bij staan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).