Autoblog Uitzending Gemist: Top Gear S20E05

Auteur: , 25 Reacties

De heren gingen weer los gisteravond, tijd voor de nabeschouwing en terugkijklinks!

Top Gear S20E05 recap

Veel te bespreken deze week: in S20E05 rijdt Richard Hammond in de Lamborghini Sesto Elemento en de Aventador zonder dak. James May checkt de Singer Porsche 911 én doet met Jeremy Clarkson een breakdown van caravantrekkende gezinsgebakjes die eindigt in een clash tussen de Volkswagen Tiguan en de Mazda CX-5, u weet wel, de auto met de lichtgewicht hightech bumpers. Jep, caravans in Top Gear, jullie kunnen wel raden hoe dat afloopt gok ik, mocht de foto boven het artikel dat nog niet hebben weggegeven.

Overigens kwam Steven Tyler voorbij in de Reasonably Priced Car deze week. Steven Tyler is een held want hij heeft de wereld Liv Tyler gegeven. En iedereen die niet dankbaar is voor Liv Tyler heeft haar nog nooit een auto zien wassen in de film One night at McCool’s. Just saying.

Online terugkijken kan hier, downloaden kan hier in 720p en hier in 1080i. Nabeschouwen kan hieronder!25 reacties

Ik vond het een ouderwetse leuke aflevering. Vooral met de caravans, heb nog buikpijn van het lachen!
Toch nog maar even gaan kijken dan!
rare aflevering, de interessante stukjes waren eigenlijk te kort en het kinderachtige caravan-bashen duurde me veel te lang en was een tikje voorspelbaar (om me maar eens voorzichtig uit te drukken)

En over die 911 “tribute”: wie gaat er twee ton neerleggen voor een “tribute” als ‘ie voor de helft het echte werk kan krijgen?
@Simpson: Bedoel je de Singer? Dan heb je het verhaal niet begrepen.
@midasracer: dank je voor deze verhelderende uitleg. Als we jou niet hadden en geen kleine aardappeltjes, dan moesten we de grote eten.

Ik snap het wel: Hij is voor de mensen die een nieuwe porsche willen, maar niet zoeentje uit Stuttgart. Maar dan neem je toch gewoon een oude die je naar je wensen laat aanpassen?
Of een boxster? Of een therapeut?
@Simpson: Ja dat doen ze dus met de beste spullen die Porsche ooit in hun 911 serie heeft gezet. Daarnaast een eigen ontwikkelde body uit koolstofvezel en 2000 manuur werk. Die 2 ton is een koopje. Chris Harris heeft zoiets ook een keer gedaan en is er financieel helemaal leeg op gelopen. Er zijn een paar filmpjes van op Youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=J2HjaHS51hk
Als je de bedragen hoort (eerdere filmpjes) word je helemaal misselijk. Alleen al de wielen en de dempers.
@midasracer: ik ben het met je eens. Als ik de muntjes maar had maar dat is natuurlijk met alles zo. gelukkig kost dromen geen geld
@Simpson: Zou ik zo doen als ik het geld over had. Veel leuker dan dezelfde Porsche van de buurman.
Superaflevering weer!
Na de Lamboshow maar verder gegaan met doelloos internetten.
Was een stuk leuker dan de resterende 30 minuten TG.
Het is bijna de moeite niet meer om aan te zetten.
@Forza: Postbus 51 heeft een commercial gemaakt, speciaal voor jou!
http://www.youtube.com/watch?v=38fHrAcPYdU
@theuving: Kijk, daar heb ik wat aan. Bedankt voor het meedenken!
Absoluut weer eens een ouderwetse topaflevering, vooral die caravans aan het einde.
Beste aflevering in herrinering. Ik zal nooit meer hetzelfde naar een tiguan eigenaar kijken.
Wat een droomwagen die Sesto Elemento….
Hopelijk staat die komende weken bij de Lamborghini fabriek…
Het was terug top, heb me echt ziek gelachen!
Die Mazda ziet er nog niet verkeerd uit in dat kleurtje :D
Was erg leuk weer, heb me rot gelachen.
Die Porsche Singer, damn wat een kunstwerk.

Wat een glad gestreken rot kop heeft die tyler toch, onbegrijpelijk dat hij zo’n mooie dochter heeft ;)
Het is natuurlijk erg leuke TV maar ik vraag me vaak af of die kerels geen enkel gewetensprobleem hebben bij al die auto’s die ze afbreken. Ik heb het dan niet over de oude auto’s waar ze iets nieuw mee bouwen, maar wel bijvoorbeeld de Mazda en de VW die ze gisteren de vernieling in reden. Het chassis van die auto’s moet aanzienlijk beschadigd zijn na die Spielerei, en ook de carrosserie zal niet meer “as good as new” geweest zijn. Of ook nog de McLaren, Ferrari en Audi R8 die ze in Spanje over die ongebruikte luchthaven joegen waardoor het hele onderstel aangetast was… Dure grap voor de constructeur of invoerder die die auto’s ter beschikking stelt want ik denk niet dat BBC die auto’s herstelt voor ze teruggaan naar de persdienst… Maar ja, ze zullen dat waarschijnlijk als een marketingkost zien, want miljoenen zien zo hun auto’s in actie….
@Frissegast: Wat kost een Tiguan nu voor Volkswagen? Het levert wel 20 minuten reclame in het best bekeken programma ter wereld op.

Ik vind het persoonlijk ook zonde van de auto’s, maar het is gewoon marketing.
@Frissegast: Ook al zou TopGear zelf voor alle kosten opdraaien, wat dan nog? De show levert miljoenen en miljoenen op, dan zijn die enkele tienduizenden euro ’s aan afschrijving toch gewoon kosten die voor de baat uit gaan?
@ezrider: er is inderdaad zelfs een tijd geweest bij BBC, dat als een fabrikant geen auto uit wilde lenen ze de auto gewoon kochten. Geld speelt daar ondertussen wel een rol.
Was echt geweldig! Met de caravans was geniaal!
Ge-wel-dig! Dit is wat we elke aflevering willen !
Helaas nog maar 1 aflevering dit seizoen… na de eerst paar shows wilde ik dat het zo snel mogelijk gedaan was met het seizoen… nu niet meer !
Tijd weer voor een cheap challenge… Maar deze aflevering was wel weer toppie.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).