Autoblogger signing off

Auteur: , 97 Reacties

We zwaaien Autoblogger uit.

audi-combo-autoblogger

Je kunt het je nu bijna niet voorstellen, maar er is een tijd geweest dat we door het leven moesten zonder Autoblog. 1 Man zag dat dit zo niet langer kon. Nederland moest simpelweg dagelijks online zijn portie autosnacks uit de muur kunnen trekken. Een hangplek voor autoliefhebbers, waar het nieuws over auto’s en de rijke cultuur die om de vierwieler hangt gevierd mocht worden, maar waar ook plek was voor een kritische noot. En waarom niet zelf dan maar gelijk de beste Usernamer claimen. Autoblog, maar ook Autoblogger was geboren.

In november 2019 zal dat precies 15 jaar geleden zijn en in de aanloop daar naar toe groeit deze site nog steeds. Het record van ruim 1.4 miljoen unieke bezoekers in maart 2019 is dan ook een voorlopig hoogtepunt in de geschiedenis van Autoblog. Op je hoogtepunt, moet je dan niet stoppen? Wij vinden van niet, Autoblogger vond dat wel! Daarom heeft hij ook begin april het stokje overgedragen aan de nieuwe hoofdredacteur. Aan ons als Autoblog redactie de taak om zonder Autoblogger de groei van Autoblog voort te zetten. Dat gaat lukken maar er zullen momenten komen dat zijn creativiteit en scherpe blik gemist worden.

Bij zo’n lange carrière horen naast hoogtepunten natuurlijk ook dieptepunten. Bij een aardig afscheid hoort voornamelijk aandacht voor de pieken hè, zoals ons vijfjarig jubileum. Dit is hoe Autoblogger het herinnerde: “ een onvergetelijke ervaring met magnum flessen wijn.” Wij herinneren ons vooral dat een lijkbleke hoofdredacteur, raar gezien de hoeveelheid RODE wijn, plotsklaps een taxi nam naar het hotel. De volgende ochtend bij het ontbijt zat hij er dan wel weer gewoon, de Spaanse autoriteiten hebben we niet hoeven waarschuwen.

Het bedenken, ontwerpen en bouwen van Autojunk.nl was zeker ook een hoogtepunt. Je voelt het al wel aankomen: wie verzon die naam dan? Classy is die niet, maar Autobloggers vervoer is dat gelukkig altijd wel geweest. Naast een kort uitstapje naar een fraaie Audi Coupé die niet zijn ding was, sierden zo’n beetje alleen maar Audi S-modellen de oprit: een zwarte S8, rode S4 en een zwarte S6 kwamen voorbij.  Of de Audi’s blijven is een grote vraag, want Autoblogger etaleerde een voorliefde (of beter wellicht: fetish) voor de CX-modellen van Mazda of ze nou leverbaar waren in Nederland of niet. Of er dan nu na zijn afscheid ook meteen een caravan komt, is op de redactie nog niet bekend.

Een interessant project wat Autoblogger samen met Dennis deed, was de realisatie van Trendr. Op trendr.nl wordt continu een overzichtslijst met 50 nieuwsartikelen uit de Nederlandse media getoond. Deze artikelen worden verzameld door constant de belangrijkste nieuwsbronnen te analyseren en daar de populairste items uit te filteren. Vervolgens wordt op basis van social media-activiteit een ranking opgesteld, waarbij de meest besproken items bovenaan eindigen. Hij maakte dit overigens voornamelijk voor eigen gebruik, want Trendr loopt zo ver voor de muziek uit, dat hij zelf één van de schaarse dagelijks gebruikers is.

Succesvollere initiatieven zijn de Autoblog Auto van het Jaar verkiezing en de Junkyardrace, die leidde tot oprichting van onze eigen raceteam. Over de Autoblog Auto van het Jaar schijnt Autoblogger verzucht te hebben dat als de Alpine A110 zou winnen, het voor hem wellicht tijd zou zijn om afscheid te nemen. En zo geschiedde….
Autoblogger, Vincent, het ga je goed en bedankt voor je inzet voor Autoblog.

Het Autoblog Team97 reacties

Het ga je goed Vincent. Bedankt voor dit prachtige platform! Mijn onbetwiste meest bezochte site op internet. Al een jaar of 14-15 (bijna) dagelijkse bezoeker. Veel succes in alles wat je nog gaat doen!
@str8six: en jij ook bedankt, net zoals alle andere reaguurders! Klik op de link in het artikel voor m’n volledige verhaal;)
http://www.zesser.com/blog/2019/05/autoblogger-zegt-dag.html
@autoblogger: Leuk stuk om te lezen! Erg interessant en persoonlijk!
@autoblogger: Vrolijk geschreven, en indrukwekkend dat een zolderkamerblogje van een Veluwse nerd tot zoiets moois kan uitgroeien ;-)
@perry_snijders: haha, thanks!
@str8six: op xhamster na dan ;)
Stoppen op je hoogtepunt ..
Dat begrijpen alleen de hoogst opgeleide kenniseconomen ..
@jaapiyo: Stoppen voor het hoogtepunt begrijpen alleen katholieken ..
@jaapiyo: gaat dit nou die ene keer zijn dat ik je moet betrappen op het feit dat je de grap van @lincoln jat?
Pull out game strong. 👌

Adieu!
Veel succes in je verdere plannen!
Vincent bedankt! En ik neem aan dat @wouter zorgt voor de nodige Magnum flessen om er een goed afscheidsfeestje van te maken!
Proficiat! Wat ga je nu doen?
@mark997gt3: dat weet geen mens..
@autoblogger: een alpaca-farm in Noorwegen opzetten?
Dank voor de mooie woorden @Wouter
@autoblogger: blijf je reageren onder de autoblogger account of komt er nu een vincent account
@bpc: sterker nog, er is al een @vincent account:)
Succes mens!
Autoblogger (voor mij geen Vincent) bedankt!

Nu ik zo zit te kijken.. mijn liefde voor AB begon in 2007, al 12 jaar trouwe volger. Mijn eerste foto’s van unieke spots op AJ plaatsen en de gave video’s die ik had gedownload van Kazaa/Limewire delen op AJ. Nog steeds volg ik AB elke dag, even het portie genotsnieuws lezen met een flauw tintje. Keep on going guys!!
Wat mij betreft het enige echte hoogtepunt van Autoblogger:
https://www.autoblog.nl/jaarboek
@sacha: Ik lees em nog elke dag!
@sacha: Jaaa, of de DVD die de top 10 reaguurders cadeau kreeg, ook jaaaaaren terug… Ook mooi, persoonlijk en gewoon een leuke DVD.
Thanks voor de mooie bijdragen Vincent! Sinds volgens mij 2007 of 8 bezoek ik jullie pagina bijna dagelijks en het blijft een mooi platform. Take care en succes met eventuele vervolginitiatieven!
Het ga je goed @autoblogger! Dank voor al je inzet en mooie werk.
@autoblogger; jij ook bedankt dat je het internet elke dag een stukje leuker maakte !
PS; neem aan dat de gouden handdruk die je bedongen hebt genoeg is om een complete droom garage samen te stellen?
@gertjan2012: dream big! Al zijn auto’s vaak een slechte investering
@autoblogger: Alpaca’s in Oostenrijk? :)
thanks voor de content en succes, blijf je nog wel reaguren hoop ik :)
Vincent, bedankt voor het platform waar we allemaal dagelijks van genieten! En ook bedankt voor de samenwerking om wat mooie artistieke impressies te tonen! Veel succes in je nieuwe uitdagingen!
Succes Vincent! Lekker niks doen.
Je hebt me op een idee gebracht. Ik ga ook gewoon stoppen met werken. Ik maak dit jaartje even af en ga dan met pensioen. Heerlijk! ;-)

Succes met alle dingen die je in de toekomst gaat doen en dank voor Autoblog. Is en blijft een mooie site!
@nicolasr: thanks, het is hier fantastisch!
@autoblogger: Bedankt! Het ga je goed!
Ho wacht eens even, Autoblogger is dus niet Sasha Grey maar Vincent blijkbaar. Mijn hele leven is een groot leugen.
Vincent, @autoblogger, ook ik wil je bedanken. Autoblog is voor mij werkelijk de énige plek op deze aardkloot waar ik écht over auto’s kan praten daar waar niemand in mijn directe omgeving net zo’n liefhebber is als ik. Het feit dat ik dagelijks mijn ei kwijt kon omtrent lelijke BMW’s, mooie Mercedessen, ondersturende Audi’s, fraaie klassiekers, snelle Ferrari’s, politiek geneuzel en alles wat daar tussenin zit komt door jou door het creëren van dit platform. Al sinds jaar en dag ben ik trouwe bezoeker van deze site. Mijn vriendin heeft hierdoor ook een beetje een hekel aan je gekregen aangezien ik af en toe maar moeilijk mijn aandacht kan verdelen over deze mooie plek en haar.

Ik wil je bedanken voor het creëren van deze plek en de mogelijkheden die het met zich heeft meegebracht voor de bezoekers. Ik ben nog steeds dankbaar voor het feit dat ik een gastbijdrage heb mogen doen. Het ga je goed Vincent. Cordiali saluti.
@viezefreddyw: thanks, mooie woorden!
@autoblogger: & @viezefreddyw: ik kan me hier alleen maar bij aansluiten. En verder vond ik het leuk om Vincent ook privé een beetje te leren kennen (en Lotte=cool) en een tijdje deel uit te maken van de ploeg. Je kunt trots zijn op wat jullie hebben weten te realiseren. Het ga je/jullie goed!
@w0o0dy: dank, jij ook bedankt voor alle input!
@autoblogger: vooral dat stukje over je aandacht verdelen, komt me heel bekend voor. Heel erg bedankt Vincent, en heel veel succes in de toekomst.
Maar wie moet er dan nu om de maand Lincoln-reacties plaatsen ??
@dare2think: dat lijkt me iets voor @lincoln ;)
Het ga je goed @Autoblogger !
Ondanks dat ik wel eens twijfels had of heb over de koers van de site, is het nog altijd de beste auto website die er is.
RIP in Pepperoni @autoblogger 2004-2019.

Het ga je goed kerel. Bedankt van deze veelspotter, voor t opzetten van 2 van mijn favoriete sites: autoblog en autojunk!
Dank @autoblogger voor alles en succes met je volgende stap! :)
Audiblogger?
Vincent bedankt voor alles! Ben r ook al minstens 10 jaar bij en het gaat je goed!! Ga straks even je verhaal checken. Succes met je alpaca boerderij!
Het ga je goed!

Ps. Ook ik gebruik trendr nog dagelijks, hoop dat ie nog lang online blijft!
Bedankt @autoblogger! Al meer dan 10 jaar mijn favorite waste of time ;)
Bedankt en succes!
Bedankt en succes! Dit is een heerlijke website waar gewoon humor en sarcasme de normaalste zaak van de wereld zijn. Het hoeft niet altijd serieus te zijn, dat maakt het leven een stuk leuker.
Succes en geniet van je rust.
Bedankt en succes, waar ik ook ter wereld ben en woon ik kijk altijd even op Autoblog. Het voelt altijd als een beetje thuis terwijl Nederland zelf dat al niet meer zo voelt na 12 buitenland.

Ik werk (deels) in de auto-industrie en AB blijft een van de beste auto blogs die ik ken, vaak goed geïnformeerd dan wel goede artikels als bron gebruikt, kritisch en leuk geschreven. Dat mag ook wel eens gezegd worden!

Hopelijk blijft dat zo, groei is leuk maar het moet niet tenkoste gaan van de kwaliteit (click bait titels ik kijk naar jou)

Succes voor jou Vincent en de rest van AB om de site vorm te blijven geven zonder hem.
@sketcher: thanks, jij ook bedankt!
Het gaat je goed Autoblogger!
Succes en bedankt voor de mooie jaren op dit platform. Dagelijks nieuws, vermaak en geneuzel wat ik niet had willen missen.
So long sucker ..
Godspeed ..
@lincoln: we live and die in these towns.
Bedankt voor alles!
Bedankt autoblogger voor 15 jaar lang autoblog! In november 2004 was ik 2de jaars student, vanaf de eerste post lees ik het blog al. Jarenlang op mijn windows PC en pas sinds ongeveer zeven jaar op mijn iphone via de app. Inmiddels omringd door 1 vrouw, 2 kids, 3 wagens en een drukke baan, maar elke dag wel even tijd voor wat autoblog. Ik denk dat ik ongeveer 99% van alle posts heb gelezen, eerlijk waar. Dank!
@eelco106gti: wow, jij ook bedankt dus!
Het ga je goed Vincent v. T.
Succes met je alpaca boerderij! En dank voor het starten van dit mooie blog waar ik al jaren van geniet!
Ik bezoek Autoblog vooral vanwege de fantastische video’s, maar de stukjes van @autoblogger waren ook vet leuk meestal!
@martijngizmo: meestal;) maar dank voor het systematisch wegknippen van mijn hoofd!
@autoblogger / @vincent Ongelooflijk veel bewondering en respect voor wat jij met je team neergezet hebt in 15 jaar! Prachtige site met veel fijne verhalen en nieuwtjes, lekkere video content om de uurtjes stuk te slaan waartijdens vrouwlief oninteressante meuk kijkt, tof ook om twee keer mee te maken hoe professionals een geinig item in elkaar zetten. Chapeau dus! Alleen nog steeds een betrekkelijk brakke app, maar je kunt niet alles hebben natuurlijk ;-) Buona vacanza voor nu, veel succes met je future endeavors, wie weet komen we elkaar nog eens tegen, m’n team is er iig nog steeds klaar voor! :-) Michael, veel succes in de voetsporen van Vincent gewenst ook!!!
Dag @autoblogger het ga je goed. Bedankt voor je ideeën en input. Het leven zonder jou zal altijd een grauwe sluier dragen. Adieu.
@hetzwartesaabvandefamilie: haha, hou je sterk!
Ik kom hier pas een jaar of 10 en dacht Autoblog = Wouter Karsen! Er valt redactioneel nog zoveel te verbeteren indien het de bedoeling is/wordt om Autoblog als een professioneel online automagazine danwel blog whatever profileren. Dus Autoblogger bedankt, Autoblog veel succes!
Wauw 15 jaar lang, waar blijft de tijd? Maar nu ik erover nadenk ben ik nog maar enkele jaren hier, en zeker niet zo lang als sommigen. Daarvoor kende ik Autoblog vooral van @wouter, die toen nog, als een kortgeschoren gabber, vlogde over getunede Audi’s A3 3.2 Quattro en soortgelijke wagens. @autoblogger, ik heb je nooit echt gekend, en ik leef kennelijk ook onder de steen dat ik niet wist wie de hoofdredacteur was..(al weet ik nu ook niet wie dat nu is) maar ik wens je het beste met het vervolg; wat dat dan ook moge zijn! Succes ermee!
Jammer dat je weggaat @autoblogger, we waren het niet altijd eens maar verschillende meningen kleuren de dag.
Fantastische blog die je opgestart hebt, er gaat volgens mij geen dag voorbij dat ik autoblog niet even check. Wil helemaal niet nagaan hoe lang autoblog al deel uit maakt van m’n leven, schrik dat ik me opeens wel heel erg oud ga voelen. Veel goede moed voor wie nu in jou schoenen treed want je hebt het fantastisch gedaan.
@jerudo: thanks!
Ik ben zo iemand waar je in je blog naar verwijst @autoblogger, ik reageer niet vaak. Echter geniet ik wel al een decennium van deze website, bedankt hiervoor! Veel succes en geluk gewenst in je leven na Autoblog!
@varln1991: dank je!
Beste @autoblogger

Ik kom hier al een dikke tien jaar, waarvan ik de laatste (denk ik) 7 jaar reageer. Wat me altijd opviel; bij opmerkingen over de app, de site, de content, whatever; je was bereikbaar en je volgde het op. Daarmee heel laagdrempelig en een relaxte blog. Zoals velen hierboven al schreven; gewoonweg DE plek om elkaar te ontmoeten en je dagelijkse portie autonieuws te lezen. Erg knap dat je dit gerealiseerd hebt (en uiteraard je team en mede oprichters). Wat ook zeer knap is, maar vaak vergeten wordt; Autoblog was volledig nieuw in de digitale wereld. Dode bomen media hadden en hebben veel slagkracht, en hun digitalisatieslag had kunnen betekenen dat dit negatief had kunnen uitpakken voor Autoblog. Dit is niet gebeurd, Autoblog is alleen maar gegroeid. Een hele mooie prestatie.

Ik heb zelf een hele korte blauwe maandag voor Autoblog wat artikelen geschreven en heb je een tweetal keer ontmoet. Het schrijven was en is voor mij niet weggelegd, maar je bevlogenheid voor het bedrijf wat je hebt opgericht viel me enorm op. Prachtig om te zien, en echt bewonderenswaardig.

Het ga je goed. Ik hoop echt dat je iets anders heel erg moois gaat doen waar je ook weer je passie in zult vinden. Merci voor alles van de afgelopen jaren waarin je ons je fantastische blog gefaciliteerd hebt.

Nog een opmerking aan de overige lezers hier; check trendr. Ook ik check het dagelijks/meerdere keren per dag. Gewoon een zeer overzichtelijk nieuwsoverzicht, helemaal in de geest van deze tijd. Ook hiervoor; merci!!
@camber24: mooie woorden, dank voor je uitgebreide reactie!
Ook ik volg autoblog al vele jaren, bijna sinds het begin. Het is bewonderenswaardig hoe ver je autoblog hebt gekregen, ik ken de moeilijkheden. Heel veel succes en plezier bij je volgende stap!
@vanquish: Zeg hoe zit het eigenlijk met het Vanquish Design Forum? Dat was pas leuk! Ook veel tijd op doorgebracht 👍
@rynnus: Joh! Een veteraan :D. Onder welke gebruikersnaam was je daar actief? Het forum is natuurlijk al een tijd buiten gebruij, maar de domeinnaam heb ik nog (a) ;)
Autoblogger, veel succes met alles wat je in de toekomst gaat doen.
Het enige wat deze site mist is een edit knop bij je eigen reactie’s.
Misschien komt ie ooit nog eens.
Bedankt voor de vele mooie artikelen!
A car mind is a joy for ever
Thx @autoblogger voor een platform waar ik dagelijks terugkom, en als ik een dagje niet geweest ben de artikelen binge alsof het het nieuwe seizoen van Glee is!

Sorry dat ik vaak kritisch ben op de redactie maar dat is uit liefde voor de site, ik bedoel het goed. Thx en het ga je goed!
@gulli: thanks!!
Dank @autoblogger voor de vele jaren autocontent in een verfrissend jasje! Weet nog dat ik echt positief verrast was hoe anders de site was t.o.v. de concurrentie. Ben denk ik nu een decennium een bezoeker, paar jaar terug van account geswitcht maar geniet als lezer nog steeds elke dag van de site. Vooral het feit dat de ICE hier nog op een voetstuk staat maakt mij blij. Innovatie is goed om in de gaten te houden, maar ik hoop op dit platform nog even genieten van de echte geluiden zo lang het kan. Het ga je goed en aan de anderen van Autoblog, zet hem op! Vooral de verdiepende artikelen, de met licht ironische blik geschreven stukken en de beursvideo’s waardeer ik zeer, op nog vele jaren jongens.
Het ga je goed met alles wat je gaat doen na Autoblog Vincent! Ik was er bij vanaf ongeveer het eerste uur. Met ongeveer 5100+ reacties achter m’n naam de laatste jaren “afgegleden” naar lurker. Ze zeggen dat naarmate je leeftijd veranderd je interesses mee veranderen. Ik merk bij mij dat wel degelijk. Ik vind auto’s gewoon niet meer zo leuk als 15 jaar geleden. Toen een hobby, nu een vervoersmiddel. Ook de shift van brandstof naar stroom helpt daar niet aan mee.

Maar ik lees nog regelmatig Autoblog, 1x in de week klik ik de site nog open om bij te lurken. Jij gaat wat anders doen, ik ben wat anders gaan doen, zo is het leven!

Have fun!
Succes in de gemeenteraadslid van Groenlinks in Amsterdam @autoblogger!
Ciao Vincent, het ga je goed. Heb erg genoten van de korte tijd dat ik hier mocht bloggen!
@rynnus: goed om te lezen, jij bedankt voor alle reacties.
@autoblogger Bedankt voor elke seconde die je in Autoblog hebt gestoken. Jij hebt er aan bijgedragen dat ik veel, heel veel uren op dit platform heb doorgebracht. Met heel veel plezier. Bedankt.
@rikus: jij ook bedankt natuurlijk! zonder alle reacties zou het een stuk minder gezellig zijn;)
Bedankt voor al je mooie bijdragen en veel succes!
@appeltje: thanks! Leuk dat je nog even reactie hebt achtergelaten.
Bedankt! het gaat je goed!
Mosterd na de maaltijd, maareh, toch bedankt @autoblogger. Ik ben er in getrapt, maar hier heb ik het geleerd en het was mooi!
@Dizono: haha, jij ook bedankt!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).