“Leclerc heeft een negatieve impact op Ferrari”

Auteur: , 33 Reacties

Wie o wie zal dat nu hebben gezegd?

Eens in de zoveel tijd arriveert er in de Formule 1 een coureur waarvan iedereen begrijpt dat hij het ver zal schoppen. Senna, Schumacher, Hamilton, Vettel: het zijn slechts een paar voorbeelden van knapen die met de deur in huis vielen en vrij snel kampioenschappen wonnen. Over Charles Leclerc is de autosportwereld het grotendeels eens dat hij eenzelfde succesvolle toekomst zal kennen.

Dit jaar heeft Leclerc laten zien amper onder te doen voor Vettel. We kunnen zelfs stellen dat de 21-jarige Monegask beter heeft gepresteerd dan de viervoudig wereldkampioen. Als het aan oud-wereldkampioen Jacques Villeneuve ligt, is dit geen verrassing: volgens de immer kritische Canadees heeft Leclerc een negatieve impact op het team.

Hoewel Villeneuve zo nu en dan werkelijk bizarre meningen de wereld inspuwt, merken we dat hij in dit geval wel eens een punt kan hebben. Villeneuve denkt namelijk dat Ferrari dit jaar eigenlijk de beste papieren in handen had, maar dat de komst van Leclerc voor onrust binnen het team heeft gezorgd. Ferrari, dat doorgaans de voorkeur geeft aan een duidelijke eerste en tweede viool, zou het huidige rijderduo niet goed kunnen managen.

“If you listen to any fan or go on the forums, even the qualifying accident [in Baku], Leclerc doesn’t get criticised. If it had been Vettel, he would have been destroyed by the media and everyone, for the same mistake. Ultimately I think that’s having a negative effect for the team. Seb’s spin in Bahrain came because of that, then the team orders in China, it all comes from there. And Leclerc’s accident in qualifying also, wanting to prove that he’s the number one of the team. Ultimately that’s damaging the whole team.”

Volgens Villeneuve heeft Ferrari de verkeerde keuze gemaakt door Leclerc te tekenen. De wereldkampioen van 1997 zegt dat Ferrari Leclerc alvast een contract had moeten geven voor 2020 of 2021 en Raikkonen aan had moeten houden voor dit jaar, zodat het Vettel kon inzetten voor de titelstrijd.

“Leclerc is quick, he personally is ready. It’s Ferrari that’s not ready for this kind of situation. If you take Leclerc’s perspective, it’s great to be there this year, for him it’s amazing, and he’s shown that he’s super quick. But if you take Ferrari as a team, you have to look at Vettel’s past, and you have to remember Ricciardo when he joined Red Bull. Seb needs to know that he’s loved by the team, and by the fans, and that’s gone this year.”33 reacties

Jacques the fuck up.
@Jochempie: ik had het gelukkig hoed over Charles LeCrash
Bedankt Jacques! En nu Marjon de Hond met het weer.
Meestal dienen de meningen van meneer V met een paar flinke korrels zout en/of een paar slokken sarcasme genomen te worden. Maar hier zou hij wel eens een punt hebben. Organiseren is sowieso al niet het sterkste punt van de Italianen, gooi er vervolgens nog wat druk of onduidelijkheid bij: het zal de machine niet soepeler laten draaien.
@ghengiskhan: Ja, hij zou een punt kunnen hebben, maar Villeneuve wekt de indruk dat hij een voormalig stuurman is, die nu aan wal is geraakt, en zoals we weten staan de beste stuurlui aan wal.
Hij hedft best wel een punt. Ferrari lijkt niet klaar voor een goede nummer twee die direct voor de #1 positie in het team gaat.
@bk4life: Daarnaast heeft ‘ie ook wel gelijk mbt de crash in de kwali. We zijn altijd bereid ‘de new guy’ het voordeel van de twijfel te geven, met name in sport. Alles wat goed gaat is meteen episch, alles wat minder gaat ‘komt nog wel met de ervaring’. Idd wordt Vettel (terecht) afgefakkeld voor die Spin in Bahrein, maar als Leclerc crasht in Bakoe staan de excuses meteen klaar: hij is nog maar een rookie en het team naait ‘m een oor aan dus daarom wil ‘ie teveel.

Vettel wordt geacht Leclerc dik te verslaan, omgekeerd vinden we het knap als Leclerc Vettel mss af en toe verslaat. Tuurlijk, de Duitser wordt daar ook naar betaald.

Maar als je kijkt naar de sport, is Vettel dan eigenlijk slecht als ‘ie net iets beter/gelijk/iets minder scoort dan/als LEC? Of zijn het dan twee goede coureurs en gaat de auto gewoon niet sneller…
@jaapiyo: Behalve als ‘the new guy’ Gasly is en ‘we’ Nederlandse-F1-kenners-anno-domini-2016 zijn. Dat spreekt.
Hij heeft wel een punt, want het is duidelijk dat de leiding van Ferrari het moeilijk heeft momenteel. Dit ligt aan het goede rijden van Leclerc en het ondermaats presteren van Vettel. Als 1e coureur bij Ferrari hoor je gewoon 3 tienden sneller te zijn dan je teammaat. Zet een Hamilton of een Verstappen als 1e coureur in de Ferrari en ze doen elke race mee om de overwinning, en ik denk dat Leclerc dat ook kan. Vettel is gewoon niet goed genoeg als 1e Ferrari coureur.
Nou ben ik niet per se iemand die altijd iets positiefs probeert te zien bij iets negatiefs.
Maar STEL dat het waar is van J.V. hier zegt; dan is dat het beste wat Ferrari kan overkomen: zo zal er ten minste een keer duidelijk worden wat de problemen zijn bij Ferrari. Als je eerste coureur niet beter wordt omdat hij een erg snelle teammaat heeft, dan ga je tegen het doel van de F1 in: snelste auto + snelste coureur maakt een kampioen.
Senna deed er toch nog 5 jaar over. Daarnaast ten tijde van Senna waren namen als Prost, Lauda en De Snor (Mansell) velen malen groter dan Senna zelf. Vooral Britten (media) waren behoorlijk anti-Senna en kregen pas sympathie voor hem na z’n overlijden en was ineens de GOAT. Dat met de deur in huis vallen was bij Senna niet zo duidelijk het geval als met Hamilton en Schumacher bijvoorbeeld.
@bassx: Toen was Helmut Marko als scout nog niet werkzaam in de F1, anders was Senna al veel eerder wereldkampioen geweest.

#hetisdeschuldvanhelmut
Met andere woorden: ze hebben geen rekening gehouden met zwakke mentale gesteldheid van Vettel.
Ok, ik ga het gewoon zeggen: ik denk niet dat LeClerc ZO goed als het lijkt. Kerel kan zeker sturen en in de juiste auto zal hij zeker wereldkampioen kunnen worden. Maar de echte meerwaarde ten opzichte van een Ocon, Verstappen, Sainz, Albon of Norris vind ik wel meevallen. Die Ferrari is de snelste auto van het veld, toch presteert hij slechter dan Hamilton, Bottas, Vettel én Verstappen…
@willeme: Als als als. Maar als de ferrari snel bleef in Bahrein en hij vettel niet voor moest laten in China stond hij ruim 3e. Na 4 races scheelt plek 3 en 5 maar 5 punten, dus het kan nog alle kanten op.
@mrb: Altijd heel veel ‘als’. Het is absoluut een talent en hij kan zeker rijden. Maar van alle nieuwkomers had ik van hem wat meer verwacht. Misschien onterecht, dat kan.
@mrb: ja hoor je brandstof is ook een keer op als je zo hard pusht in je eerste stint. Grapjas, ik geef Jacques wel gelijk. Raikonen had er beter nog even kunnen blijven nu er een nieuwe teambaas is.
@willeme: Ik denk dat Leclerc best een stukje kan sturen. Hij heeft ook in de lagere klassen potten weten te breken en kampioen geworden in de GP3 en inde Formule 2.

De man heeft een enorm hoog knuffelgehalte. Het is een knappe jongen (twee reebruine ogen), die in staat is om fouten toe te geven (I am stupid), die twee jaar geleden een drama heeft meegemaakt en daardoor een bijzonder verhaal aan zich heeft hangen.

Vergelijk dat eens met jongeheer Verstappen die, onder ons gezegd en gezwegen, niet vooraan stond toen ze knappe smoeltjes aan het uitdelen waren, zelfreflectie maar “gay” vindt, en naar mijn mening nog steeds niet altijd volwassen de media te woord kan staan.

Het verklaart een beetje dat Verstappen, door sommigen, na Monaco vorig jaar compleet werd afgeschreven, ondanks dat hij al een paar prima races had laten zien, en Leclerc na zijn Pipo kwalificatie in Baku door iedereen werd doodgeknuffeld. Het was de schuld van Ferrari! Het lag aan de banden! enz.

Men vindt Leclerc gewoon heel erg lief.
@pomoek: Dat zou serieus goed kunnen. De buitenlandse media volgend komt Verstappen er inderdaad niet zo heel goed vanaf. Althans, niet zo goed als die zwakzinnigen van Ziggo hem ophemelen. Als Verstappen wat moois laat zien, dat hoor je er wel over, maar zijn basale interview-tactieken en norse houding helpen absoluut niet mee daarin. Maakt mij verder niet uit, maar het valt idd op.

Alles en iedereen is verliefd op LeClerc lijkt het wel. Vettel kan er niets meer van en het is LeClerc voor en na. Zijn levensverhaal is bijzonder, maar tot nu toe zie ik de hype nog niet terug op de baan. (maar dat mag je niet zeggen volgens mij :-))
Wellicht heeft Villeneuve gelijk, maar is er bij MB moet iets vergelijkbaars aan de hand? Bottas wil zich ook bewijzen, terwijl Hamilton zich ook niet wil laten kennen. Of het dan een probleem is van het team, en dat MB dit beter managed of dat het puur een mentale kwestie is van de coureur is lastig in te schatten denk ik…
@rrk147: Ik las dat Hamilton na de race in Baku met een grote glimlach op zijn gezicht in de padock te vinden was. Toen een journalist hem aansprak op zijn goede humeur vertelde Hamilton dat hij blij was met het gevecht. Hij wil graag kampioen worden maar dat is alleen maar leuker als je echte tegenstand hebt. Blijkbaar is hij daarin gegroeid. Hij vond het minder toen Nico in plaats van hem kampioen werd.
@pomoek: beetje laat, maar mogelijk vond HAM het vooral lastig dat hij in de tweede seizoenshelft zo veel pech had en daarom het wereldkampioenschap verloor.
Ik hoor steeds ” de Ferrari is de snelste auto van het veld”. Ongelooflijk.
@peterv: Yup. In potentie is de Ferrari waarschijnlijk de snelste auto van het fout.

Mercedes heeft de beste coureurs, het beste team en de beste tactiek. Kun je zien wat doorslaggevend is bij Formule 1 tegenwoordig ;-)
Hij heeft een punt. Leiding van Ferrari weet niet wat ze met de situatie aan moeten. Ze pieken als het niet nodig is (wintertest, pre quali) en laten het liggen wanneer het moet. Doet Mercedes andersom. Daarbij heeft Mercedes een duidelijk 1-2 duo. Al ligt het daar nu ook wat moeilijk met de zeer goed presterende bottas
BS van Villeneuve. Reken maar dat Ferrari verguld is met LeClerc. Mocht Vettel om één of andere reden tegen- of uitvallen, hebben ze deze jonge guit nog.
Bij Mercedes zijn Bottas en Hamilton dit seizoen vooralsnog aardig aan elkaar gewaagd en dat resulteert aldaar in een historische 4 op een rij eerste en tweede plek finish. Het kan in ieder geval wel.
Ach, Villeneuve. 2 goede seizoenen gedraaid en voor de rest ook maar een middelmatige coureur die vervolgens bij middelmatige teams erg weinig punten bij elkaar reed. En nu overal een mening over heeft. Koop een camper met je vrouw en ga lekker rondrijden man.
Kimi doet zeker niet onder voor Leclerc. Seb is alleen minder gaan presteren afgelopen anderhalf jaar.
It is I. Leclerc.
Ach ja, Ferrari kennende, komt er vroeg of laat vast wel weer een Italiaan uit de hoge hoed die die pasta-Pipo’s nog net even wat meer de hemel in prijzen dan Leclerc. Het zal hen verder ‘un saucize’ zijn wat die ouwe Fransman erover te zeggen heeft.
LeClerc heeft een goede kop en een goed verhaal, maar ik denk dat Kimi met deze auto meer had gepresteerd tot nu toe.
Want vorig jaar toen Leclerc er nog niet was en er een duidelijke nr 1 en 2 was, toen liep het we lekker met het team?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).