Autojunk Foto Van De Maand – Augustus 2014

Auteur: , 30 Reacties

De beste pics van de maand augustus die op Autojunk.nl werden gezet, we verzamelden ze weer voor jullie!

Autojunk Foto Van De Maand - augustus 2014

Er was veel moois te vinden op Autojunk afgelopen maand en dus was het niet makkelijk om tot een oordeel te komen. Daar kwam bij dat Wouter te druk was met video’s opnemen voor jullie, dus we moesten het met z’n drieën uitvechten. Uiteindelijk kwamen we met hulp van gastjurylid Jay (JayK) tot de volgende Top 3.

Plaats 3: Renault 5
Renault 5
“Hét bewijs dat je niet een Aventador, Porsche of ander exotisch spul tot je beschikking hoeft te hebben om een prachtige plaat te schieten, met een flut auto lukt het ook om in mijn top 3 te komen!” En ook in die van mij. Dit is inderdaad één van de sufste auto’s die ooit deze verkiezing heeft gehaald maar de sfeer druipt er vanaf. Heerlijk. Goed gedaan kevinpeters!

Plaats 2: Porsche 911 GT3
Porsche 911 GT3
Nummer twee deze maand: larsyboy1997. “Prachtige foto, mooie sfeer dankzij het diffuse warme licht, mijn NR1! Tip, had er nog wat tijd ingestoken om de BMW weg te werken maar voor de rest echt een prachtige plaat!” aldus Jay. Persoonlijk had er van mij iets subtieler nabewerkt mogen worden en in de Top 3 van Autoblogger kwam deze foto überhaupt niet voor, daarom een tweede plaats en geen eerste, al was je wel de favoriet van Jay.

Plaats 1: Alfa Romeo 4C
Alfa Romeo 4C
“Mooie panning van een hele mooie wagen, alles in de foto is perfect! […] Goed werk en ga zo door!” Jay was wel van mening dat foto 9 nóg beter was, en daar is ook iets voor te zeggen maar Autoblogger en ik waren toch meer van dit beeld gecharmeerd. Het was in ieder geval een fraaie serie. Zeer fraaie platen bnny, en gefeliciteerd met de winst deze maand!30 reacties

Terechte winnaar, en dat is zeker niet altijd het geval.
Foto 9 van de 4C is qua compositie inderdaad stukken beter, deze is tamelijk uit balans. Neemt niet weg dat hij uiteindelijk terecht gewonnen heeft.
@Mielie: Oh…en vergeten toe te voegen: Tevens een lekker natuurlijk ogende foto. Weinig nabewerking en dat is tegenwoordig ook niet meer vanzelfsprekend. Vond ik wel even het vermelden waard ;-)
Misschien geen exoot, maar om het nou een flutauto te noemen…. Beetje populair proberen doen lijkt me.
Ik ben ooit eens met nog 3 vrienden vam in een renault 5 naar frankrijk gereden. Afgeladen vol . 120 op de peage. En geen krimp geven.
Mooie foto’s! Maar de nummer 2 van deze maand is naar mijn mening overbewerkt. Het is knap dat je foto’s zo kunt bewerken, maar mooier vind ik het er niet van worden..
@raoulkroes: Inderdaad.
Terechte nummer 1. Had zo een persfoto kunnen zijn.
Hmm. Ik vind de winnaar wat saai, van mij had de vijf nummer 1 mogen worden.
Volgens mij had je bij plaats 3 ook zonder de auto een mooie foto gehad wat mij aangeeft dat de auto niet de foto maakt maar de straat. Ik bedoel ik had niks gemist als de auto er niet zou staan (al was het exotisch).

Plaats 2: “Tip, had er nog wat tijd ingestoken om de BMW weg te werken” Dus je kunt met photoshop ook deze strijd winnen? Beetje competitie vervalsing, niet? Dan gaat het niet meer om de fotograaf maar wie het beste is met photoshop.

Plaats 1: terechte winnaar. (mits er niet met photoshop is gewerkt natuurlijk…)
@Rick-dos: 100% authentiek ;-)
@bnny: Dan ben je echt de terechte winnaar! ;)
@Rick-dos: Worden niet bijna alle foto’s geshopt?
@Rick-dos: dan zou eigenlijk iedereen met dezelfde camera en lens moeten fotograferen om het eerlijk te houden. De een heeft nou eenmaal een betere camera en de ander is weer beter in Photoshop
@larsyboy1997: Ben ik het niet met je eens. Kwalitiet van een camera vind ik niet hetzelfde als gebruik maken van Photoshop. Met de kwaliteit van een camera kun je misschien op bepaalde punten meer uit de foto halen, maar met photoshop kun je echt alles veranderen.
@Rick-dos: Foto’s bewerken is al zo oud als de fotografie zelf (retouche ), maar ben er zelf ook niet zo gecharmeerd van.
@Rick-dos: Fotografie is in mijn ogen een kunst waarbij je een zo mooi mogelijk resultaat probeert te maken ongeacht de manier waarop, de een heeft bijvoorbeeld een auto van een kennis ter beschikking terwijl de ander maar net een mooie auto op de weg moet tegenkomen en daarbij moet hopen dat de omgeving toevallig zo perfect mogelijk is. Voor die laatste persoon is photoshop dus heel gunstig, en geef toe, als ie het gedaan had dan hadden we het niet eens gemerkt.
@jayk: Fotografie is naar mijn mening juist zo natuur getrouw mogelijk situaties op de gevoelige plaat vastleggen. Hooguit misschien aangevuld met wat filters.

Met photoshop zou je een hele andere situatie en sfeer kunnen creëren die totaal niet meer in verhouding staat tot de realiteit. Dat vind ik zonde.
booooya!! Forza Italia <3
Flutauto? Laat ons Opa het niet horen. die moest een traantje wegpinken toen zijne het veld moest ruimen voor een Clio. Helemaal verliefd op z’n witte 5. 3Drs TR 1.4 en o wee als we met de schoenen op de bekleding kwamen. Vind het wel cool dat iemand de moeite neemt om hem zo op de foto te zetten, hoe vaak zie je zo’n ding nog? Had daarom van mij best de foto vd maand mogen zijn.
@E34M5Touring: auto natuurlijk gewoon doorsnee suf, maar denk dat de meeste lui hier meer hebben beleefd met doorsnee bakkies dan exoten… Past meer in t referentiekader zoals jij aangeeft!!
Van mij had nummer 2 de Porsche GT3 mogen winnen.
@jmcclane: dankje!
Plaats 1 is toch al een professionele foto?
Dat is toch geen toevallige spot ofwel?
Ik vind de panning-foto-op-de-snelweg te cliché om foto vd maand te zijn. Er word te vaak voor zulke foto gekozen. Mooie foto, maar geen nummer 1.
De Alfa foto is toch een tracking foto, geen panning? Nette foto verder!!
@basfransencarphotography: precies dit
Van mij had de Renault 5 foto mogen winnen. De achtergrond maakt het gewoon af. #2 is te veel fotowinkel en #3 is goed maar #1 heeft het gewoon allemaal
Porsche, Renault, Alfa wat mij betreft, maar mooie foto’s!
Vindt de foto van de renault en zonder auto miss nog wel beter uit zien

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).