Autojunk Foto Van De Maand – December ’18

Auteur: , 23 Reacties

De feestdagen, het lijkt alweer zo lang geleden. Maar zelfs toen lagen jullie met je camera's op straat om de gaafste platen te schieten!

AJFVDM december 2018

En dus ook deze maand weer gewoon een AJFVDM. De gastjuryplek wordt ditmaal ingevuld door @basfransencarphotography (wij mogen Bas zeggen) die zich samen met Autoblogger en mij over de uploads van de afgelopen maand boog om de drie meest glimmende parels eruit te vissen. De stemmen zijn geteld, de commentaren zijn gedaan, tijd om met de Top 3 van start te gaan! Ik ga eerlijk zijn: afgelopen december was kwalitatief niet de beste maand, qua Autojunkfoto’s. Dat kunnen jullie beter! Maar we hebben toch een Top 3 gevormd, want zo zijn we. De meningen waren echter nogal uiteenlopend, maar alle stemmen bij elkaar opgeteld kwam onderstaande Top 3 eruit. Een Top 3 met twee nummers drie. Iets zegt me dat deze AJFVDM wat reacties op gaat leveren…

Plaats 3 I: Mercedes E53 AMG
AJFVDM E53 AMG
Bij @autoblogger kwam hij niet in de Top 3 voor, bij mij persoonlijk was het een krappe derde plaats. De foto heeft wat sterke en wat minder sterke punten. Om te beginnen met de minder sterke: weinig boeiend qua kleur, niet helemaal scherp en een saaie compositie met de auto vol in het midden van het beeld. Aan de andere kant: er is mooi beweging vastgelegd en het is een plaat waar je net wat langer naar blijft kijken. Grappig genoeg komt hij toch in de Top 3 doordat Bas er zelf heel trots op is: “Beetje raar om mijn eigen foto als nummer 1 te kiezen, maar kwalitatief vind ik het nummer 1 uit de inzendingen.”

Plaats 3 II: Lamborghini Huracan
AJFVDM Huracan
Autoblogger is duidelijk: “Mooi shot, potentiële winnaar!” Daar ben ik het deels mee eens. Vooral het eerste deel, het is een mooi shot. Maar het is door de auto’s op de voorgrond net een iets te rommelige foto, de parkeerplaatsillusie doet afbreuk aan de setting. Bovendien is het licht wel erg Photoshopperig vindt Bas. Derhalve een ex aequo met de E53 AMG van Bas voor @row1.

Plaats 2: BMW M6 GT3 Streetlegal
AJFVDM M6 GT3
Bas: “Gave foto van een belachelijke (knipoog) auto, tevens een moeilijke foto omdat het natuurlijk in het donker is en rijdend vanuit een andere auto. Ik vind de kleuren alleen wat flets en ik mis wat scherpte.” Toch verdient deze een plekje net boven de Huracán, aangezien een rolling shot in het donker echt geen makkie is. Respect @scdoyerphotography voor deze fraaie plaat.

Plaats 1: BMW X2 in Zweden
BMW X2
Goed. Laat ik beginnen te melden dat de BMW X2 niet de favoriete auto is van onze redactie, jury, hoofdredacteur en/of mijzelf. En dan drukken we ons voorzichtig uit. Wat dat betreft zijn we ook blij dat de auto eigenlijk net een beetje te donker is uitgevallen. Bas: “Super gave compositie, met de man aan het water, de hond in de hoek, alleen vind ik de auto veel te donker. Als de auto wat beter belicht was, of wat lichter gemaakt was, dan was dit mijn nummer 1, puur door de setting die klopt!” Perfect is de foto niet, maar het sfeertje is dat wel. Eigenlijk is het zonde, want er lijkt goed nagedacht te zijn over de setting met de hond, de man bij het meertje, de manier waarop alles precies in de omgeving past, alleen de auto is niet optimaal verlicht. Was dat wél het geval geweest, dan was het écht een topplaat geweest. Nu is het ‘slechts’ de beste van december. Dat klinkt misschien lulliger dan we het bedoelen, een welgemeend gefeliciteerd @timlaan!23 reacties

Foto #1 was zonder de auto een veel betere foto geweest… Die X2, wat een lelijk hok is dat zeg!
@joostie: Als daar voor in de plaats een mooie klassieke offroader had gestaan dan was het plaatje echt compleet.
@kapitein: Mooie knalgele Bronco
@joostie: Had van mij ook minder contrast in die foto van die bmw mogen zitten.
Voor mij foto #2
@joostie: Ik vind de auto er ook veel te donker op staan. Doe mij die foto van die lambo maar.
@joostie: Haha dit vat ik maar op als een compliment!
@timlaan: Is ook 100% zo bedoeld! De X2, ik krijg er echt een ingedeukte lul van…
De Huracan op tweede plek, met de andere wagens welke in de weg staan toch zo’n plaatje schieten, dat is kunst, de rijdende M6 op plaats drie en de lelijke BMW staat er gewoon het beste op. Heel gave setting!
Onterecht plaats 1. Ik zie niet eens welke auto het is en daar zou het toch om moeten gaan?
Plaats 1 heeft inderdaad een perfecte compositie. Het oordeel van de jury klopt gewoon.
Plaats 2 zou mijn plaats 1 geweest zijn.
Foto van X2 doet de auto geen recht en is dus niet een (ter)echte winnaar.
Heel erg gaaf, bedankt voor het compliment! De auto is zo donker gemaakt omdat het bij het totaalplaatje past, vind ik. Het ging me niet om de perfect belichte auto, maar voornamelijk om de prachtige omgeving en de sfeer van reizen te laten zien/voelen. Geïnspireerd door de foto’s van Volvo.
Inderdaad een wat mindere top 3 deze maand. Nou mag ik niks zeggen want heb hem nog nooit gehaald
@timlaan; ik heb eerlijk gezegd niets met de auto maar de setting van de foto met Border Collie is top. Eigen hond?
@milan0: Dank voor het compliment, dit is inderdaad onze border collie Case!
Zou de x2 anders plaatsen. Bv.: met de poep naar de camera gericht. Maar een dikke proficiat!!
@tortuga: Haha, die heb ik ook gemaakt. Kun je zien als je erop klikt!
@timlaan: die had nog beter geweest als foto v/d maand materiaal. Vind ik persoonlijk!
Ik ben het wel met de jury eens. Afgelopen jaar mooiere totaalplaatjes gezien. Ik vind de bus in foto2 wel erg hinderlijk, zonder die bus denk ik dat ‘ie potentie had om mooier te zijn dan foto1. Foto1 is wel echt een heerlijk sfeerplaatje! Kan zo in een reisfolder oid.
“Beetje raar om mijn eigen foto als nummer 1 te kiezen, maar kwalitatief vind ik het nummer 1 uit de inzendingen.”

Ja, goed gezien. Een beetje raar, maar moet je ook gewoon niet doen.
@reactief: inderdaad, prima foto, maar op jezelf stemmen is not done, vind ik
Als jury een foto inzenden… niet zo’n goed idee

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).