Autojunk Foto Van De Maand – Februari 2016

Auteur: , 34 Reacties

De tweede maand van het jaar is ook weer achter de rug. Er werd érg veel lekker fotomateriaal geüpload, maar we hebben een keuze kunnen maken!

Autojunk Foto Van De Maand - Februari 2016

Ons gastjurylid is deze maand Mick Kok, die zijn mening ventileerde over jullie foto’s van de afgelopen maand. Laten we maar beginnen met de nummer 3 van deze maand, de Volvo XC90 die Zweed heeft geplaatst.

Plaats 3: Volvo XC90
Volvo XC90
Weinig mensen zijn zo enthousiast en verbeteren zich zo snel als Zweed de afgelopen maanden. Het leverde hem recent meerdere top 3 plekken op, en twee maanden geleden zelfs de winst. Mick: “Gave locatie, waarbij de omgeving een mooie beweging heeft meegekregen waardoor de auto nog beter naar voren komt. Compositie is goed, diepte en contrast ook en het draait echt om de auto, ondanks dat de omgeving de foto veel goed doet. Het plaatje klopt gewoon.”

Plaats 2: Bugatti Vision GT Concept
Bugatti Vision GT Concept
Mick valt met de deur in huis: “Goed tegenlicht, en zeker gezien de locatie een erg strakke foto geworden. De auto lijkt je scherm in te sluipen, en het lage standpunt met niet al te veel vertekening spreekt me erg aan. Door veel mensen is deze auto geschoten, maar bij lange na niet zo gaaf als dit plaatje. Het rustige beeld van een extreme auto vind ik gewoon cool.” Nou, dat dus. Well done, carspottingrotterdam!

Plaats 1: Ford Mustang Mach 1
Ford Mustang Mach 1
Er zitten altijd lekkere foto’s tussen op, maar in dit geval wil ik Row1 om te beginnen complimenteren met een heerlijke serie. En met het bewijs dat een supervette foto niet altijd 100% scherp hoeft te zijn. Deze platen druipen van de emotie en de nabewerking sluit perfect aan bij de sfeer. Even wilde ik de op één na laatste foto erdoor drukken als winnaar, gewoon om te laten zien dat een foto niet 100% scherp hoeft te zijn om perfect te zijn. Maar de kadering was net niet super op die foto, waardoor we tóch tot bovenstaande plaat zijn gekomen.

Mick voegt daaraan toe: “American Muscle vastleggen op beeld kan op verschillende manieren, maar Rowan weet dit feilloos te doen. De rook, de Mustang en het mooie avondlicht zijn mooi gecombineerd in een plaat vol actie. Emotie zowel buiten als binnen, maken dit een mooie plaat.” Ze hadden allemaal kunnen winnen, gefeliciteerd Row1! Jij bent komende maand ons gastjurylid en jouw foto siert komende maand de header op Autojunk.nl.34 reacties

Mustang!!
Meer dan terechte winnaar! Alles klopt er gewoon aan!
@toyotafortuner: Ben ik dan de enige die zowel foto 3 als 2 beter vind dan de nummer 1?
@Stefje: je bent niet de enigste, ik vind foto twee zelf de mooiste
@audiisthebest: ik vind Stefje ook wel een enige naam, maar niet de enigste.
Een terechte winnaar. Een Mustang Mach 1 in zijn element: banden oproken tot de max! Een erg mooie fotoserie, foto 1 had wat mij betreft ook wel kunnen winnen.
Alledrie vind ik het erg mooie foto’s. Vooral omdat het zulke normale foto’s zijn en niet die overdreven geshopte foto’s van tegenwoordig.
Foto 3 is voor mij de winnaar. Technisch de beste foto, en een mooie combinatie van auto en omgeving!
@lenny98: Bedankt!
Dik! Mooie foto’s allemaal hoor
Ik vind het zo knap heh, dat je zo uitgebreid over een foto kunt praten
@shalomleon: Een foto zegt meer dan 1000 woorden. Dus dat valt wel mee.
@shalomleon: niet als je er een beetje verstand van hebt. Vinden mensen vast ook over ons als we het over auto’s hebben ;)
@shalomleon: Gaat gemakkelijk!
Alle drie fraai, de eerste twee kunnen zo de brochure in, maar het blijven stillevens. Gelukkig wint net als vorige maand de foto met het meeste leven.
@stephanotis: “Je reactie moet nog worden goedgekeurd.” Ik ben erg blij met de aandacht van de redactie, daar doe je het tenslotte voor ;) Maar ik vind het wel een beetje raar, dat sinds ik beargumenteerd inhoudelijk reageer en mijn eerlijke mening geef zoals diezelfde redactie volgens de huisregels graag wil zien, ik wel heel scherp in de gaten gehouden wordt. Dat gebeurde in het verleden, toen ik hier vooral slap zat te ouwehoeren over niets, echt stukken minder. Krijg ik toch een beetje het gevoel van dat de redactie liever kinderlijke reacties ziet.
Foto 3, Zweed is goed bezig!
@pinut187: Haha thanks!
Hele mooie plaatjes. Ik ben het helemaal eens met de jury!
Ik zet m’n bespoilerde babyboomert-zeecontainer in een bos, maak een foto en ben meteen nummer 3? Raar..
@parker: Ik vind mensen die achteraf “Ja, maar dat kan ik ook!” roepen altijd erg frustrerend. Als je zo goed weet hoe het moet, waarom sta je dan zelf niet in de top#?
@dikdraak: ‘top#’ moet natuurlijk ‘top 3’ zijn, mijn Shift-toets was overenthousiast ;)
@parker: Wat heeft de auto hiermee te maken?
@zweed: die is verre van bijzonder
@parker: FOTO van de maand, niet de auto van de maand. Met een citroen berlingo kan je hier ook winnen.
@zweed: dan liever de Berlingo 😬
Zeer mooie platen!
@willeme: gtwillem, is that you?
Mooie foto’s en terechte winnaar. Die XC90 is wel erg lelijk overigens in het wit en met deze velgen.
Wow thanks mannen! Wederom op nummer 1 niet verwacht! Ik vind de andere 2 ook heerlijke foto’s, thumbs up! Ik moet zeggen dat het ook heerlijk was om deze platen te schieten, was echt genieten! En @zweed is er idd flink op vooruit gegaan :)
Winnaars en genomineerden; gefeliciteerd! Lastige keuzes, en er zullen vast veel azijnpissers zijn die het er niet mee eens zijn of het beter denken te kunnen, dus doe deze maand extra je best. Rowan is iemand met een eigen herkenbare stijl, net als Zweed. Niet het type foto van 13 in een dozijn, en dat is alleen maar goed als het aankomt op het maken van beeld. De menigen zullen erover verdeeld zijn, maar het is zoals het is. Het gaat hier meer om de totaalplaatjes dan de auto’s zelf. Benieuwd wie er deze maand met de winst vandoor gaat! Succes!
@mickkok: thanks!
@mickkok: Gaaf dat iemand zoals jij het zegt! Thanks, deze maand is de kans weer groot dat jij erin komt 😉

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).