Autojunk Foto Van De Maand – Januari 2014

Auteur: , 16 Reacties

De eerste Autojunk Foto Van De Maand van 2014. Tijd om te kijken wie de beste foto's op Autojunk hebben gezet in januari.

Autojunk Foto Van De Maand - Januari '14

Deze maand doen we het voor één keer anders: Autoblogger is door zijn behandelend arts naar de andere kant van de wereld gestuurd voor een uitgebreide rehab van zijn internetverslaving. Volgens de laatste geruchten is hij bekeerd tot het boeddhisme, heeft hij zijn telefoon en laptop tijdens een rituele verbranding moeten offeren aan de goden en loopt hij al drie weken verdwaasd twee bamboetakken tegen elkaar te slaan in de stellige overtuiging dat hij daarmee elektriciteit kan opwekken, de eerste stap naar internet op zijn in het geheim uit hout gesneden laptop. Met een beetje pech duurt het nog even voordat hij weer online is.

Ondertussen is Wouter zo druk met het voeren van alle hamsters die ons serverpark draaiende houden (een taak die normaal door Autoblogger wordt waargenomen) dat hij te weinig tijd heeft om mee te denken als jurylid. Het kwam er dus op neer dat ik samen met de winnaar van vorige maand de beoordeling zou gaan doen. Maar de winnaar van vorige maand reageerde niet op onze mails dus heb ik deze maand mijn eigen Top 3 samengesteld. Ook wel eens lekker.

Mercedes G-Klasse AMG
Mercedes G Klasse AMG
Een event met een paar dikke AMG’s is leuk, een G-Klasse AMG die tijdens zo’n event door de woestijn dendert is nog leuker. Het leverde deze fraaie actieplaat op van uploader CLS63AMG. De compositie is misschien niet superspannend maar om dit soort actie vast te leggen moet je weten wat je doet (of geluk hebben), goed gelukt. Mooie plaat!

KTM X-Bow GT
KTM X-Bow GT
Uploader perenubiola hebben we al een paar keer eerder de Top 3 van de Autojunk Foto Van De Maand zien bereiken en ook dit keer heeft hij zijn plekje weer meer dan verdiend. De KTM X-Bow is zo’n auto die zich perfect leent voor een bovenaanzicht en de nabewerking is fraai zonder over de top te zijn. Keurig ook dat de auto scherp is maar de omgeving bewogen, dat geeft een beter gevoel van snelheid en dat is in dit geval zeer passend. Die beweging had eventueel wel íets heftiger gemogen om de snelheid van de X-Bow wat meer te benadrukken maar dan wordt het ook lastiger om de hele X-Bow scherp te houden.

Plaats 1: Ferrari 458 Speciale
Ferrari 458 Speciale
En dan de winnaar van deze maand: de foto van een Ferrari 458 Speciale die over de Nederlandse snelweg dendert. Jeroen Hanselman heeft op een keurige manier de snelheid weergegeven door de beweging in de foto en ook de nabewerking is prima in orde. Persoonlijk had ik de zwarttinten nog iets lichter gemaakt maar dat is een kwestie van smaak. Gefeliciteerd Jeroen, jouw foto siert zodra Autoblogger heeft kunnen ontsnappen uit rehab de header van Autojunk.

Rest me nog de eervolle vermelding voor deze foto’s te noemen. Helaas zijn deze duidelijk niet door de fotograaf zelf geüpload dus heb ik ze uiteindelijk niet in de uitslag meegenomen.16 reacties

Mooie foto’s, maar dan zie je die van de Alfa.. oh oh!
Jammer dat de foto’s van de Alfa niet in de uitslag opgenomen konden worden. Daar kan je een hele top 3 mee vullen.

Van de drie foto’s die meedongen: terechte winnaar. En ik vind de 458 niet eens mooi.
Autoblogger in rehab..?
@jaguarjunk: im back!!
Nummer 1 vind ik een terechte winnaar. Prachtige foto.
[email protected]!
Gave winnende foto!
Ik vind het maar slappe foto’s deze maand. De 458 Speciale wint duidelijk door de uniekheid van de auto zelf.
@SCscreamGT2: Eens.
@SCscreamGT2: maar als ik het goed begrijp vind je het geen mooie foto(zo komt het op mij over) kun je me vertellen wrm ik ben benieuwd
@rickvandeven: Dat komt voor een groot deel door de omgeving en de saaie doffe lucht die de foto eigenlijk domineert. Ook zoals Casper al zegt, mis ik veel doortekening in de donkere delen van de foto. Verder is de composite en standpunt niet erg inspirerend, en erg traditioneel.
Mooie foto’s hoor. Goed gedaan!
Oef wat had ik die Alfa graag terug gezien in de top 3, erg mooie foto’s. Nabewerking ? Heb er zelf niet erg veel verstand van, die kleuren lijken namelijk wel heel helder. Desalniettemin vind ik het toch meer leven hebben dan de 458, maar dat is mijn mening
Ik ben de eigenaar van de Alfa en heb deze foto’s geupload. De fotograaf (Ben Kwanten) heeft geen account dus daarom heb ik de foto’s met het medeweten van Ben geupload. Spijtig dat deze niet mee mogen doen. Als ze volgende keer mee mogen concurreren zou dat ook leuk zijn. Een beetje competitie is natuurlijk altijd leuk.
Spijtig dat ik de foto’s niet zelf heb gepost :( alvast bedankt iedereen voor de opbouwende commentaar!!! volgende keer doe ik zelf mee :)
@benkwantenphotographer: Top platen! Please show us more! ;)
458 Speciale, wat een ding! Hij ziet er misschien minder mooi uit in vergelijking met de 458 Italia maar eens je de motor hebt gestart maakt dat allemaal niet meer uit. Laat die 605 PK sterke V8 maar brullen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).