Autojunk Foto Van De Maand – Juli 2015

Auteur: , 23 Reacties

Geen periode waarin het zo lekker fotograferen is, als in de zomer. Dat hebben we geweten, onze shortlist was lang en het niveau hoog.

Foto van de Maand

Willem de Zeeuw is deze maand uw gastjurylid, nadat hij ons vorige maand verblijdde met een waanzinnige foto van een Ferrari 458. Ook ondergetekende is een soort van gelegenheids juryvoorzitter, aangezien @casperh zich op dit moment vooral bezighoudt met vakantiekiekjes. Gelukkig zijn de fotografen bovengemiddeld goed vertegenwoordigd op Autoblog, dus hierbij gewoon de bekende top 3.

Tradities zijn er om in stand te houden, dus we trappen af met de derde plek.

Plaats 3: Vergeten Helden
Vergeten helden

Da’s weer iets anders dan blinkende beauties… Zweed kwam deze Opel GT, Volkswagen Kever en Rolls Royce Silver Shadow tegen in Slovenië en gunde ze nog één keer een laatste eer. De foto viel bij alle leden van het jurypanel in de smaak, al waren zowel Willem als Wouter wel benieuwd naar de kleurenversie. Daar ben ik het dan weer niet mee eens, want de zwart-wit-omzetting is heel fraai gedaan. Fraai genoeg om voor het eerst dit jaar weer eens een zwart-witfoto in de Top 3 te hebben!

Plaats 2: Volkswagen Kever
Kever

Kijk, zo kan een Kever er na jaren trouwe dienst ook uitzien. Willem: “Topfoto! Gave Kever, mooie setting en prachtige flair! Heeft wat werk in gezeten maar komt nog steeds realistisch over, niet overdone. De hele set is prachtig.” En daar slaat ons gastjurylid de spijker precies op zijn kop, want zo is het maar net. Mooi werk Lenny98!

Plaats 1: Audi R8 LMS Ultra
Audi R8 LMS

Reventon ging gewapend met zijn Nikon naar de 24 uur van Spa-Francorchamps en schoot daar deze meesterlijke plaat. De schemering, de druppels die oplichten in de koplampen, de actie: alles aan deze plaat klopt gewoon. En laat Willem het nu met me eens zijn: “Topfoto! Mooi bevroren waardoor er veel detail is zoals de nattigheid. Voelbare battle doordat de Ferrari nog net in beeld is. Bewerking past er goed bij.” Die kun je in je zak steken en natuurlijk prijkt deze foto de komende maand bovenaan Autojunk.nl, gefeliciteerd!23 reacties

Terechte winnaar inderdaad!
Plaats 1, wat een gave foto!
Prachtige foto’s deze keer!! Complimenten!!
Jammer dat die Kever zo ongelooflijk verkracht is, maar verder een erg mooie foto.
@Hubert: wat is er verkracht dan? Ding is verlaagd, dat is onderdeel van een bepaalde style, dat vindt je mooi of niet… Het zicht op de binnenkant van de wielkast vindt ik persoonlijk niet heel mooi.
Goede foto’s en goed jurywerk.
De kever zelf is overdone. Terechte winnaar wel!
Smaken verschillen, ik had foto nummer 1 en 3 omgedraaid.
Mooie zwart/wit foto van een fraaie setting met een Opel GT als kers op de taart, daar kan ik uren naar kijken.
@renaultje8: Dankje! Ik ben ook al erg blij met de top 3 echt geweldig!
Bedankt Autoblog!
@reventon: terecht ook, wat een vette plaat!
Vond deze foto persoonlijk niet mijn mooiste uit de serie van de Kever, maar toch leuk dat ik weer in de top 3 sta!
Drie gave foto’s met drie VAGe auto’s, hmm. Voor mij plaats 3 op 1 vanwege 3x jeugdsentiment in optima forma. De Audi mag op 3 omdat de foto erg jeukt in mijn ogen, samen met de (gezakte) Kever.
@stephanotis: Bedankt!
Ik ben ook benieuwd naar de kleuren combo van de drie helden.
Mooie foto’s! Verbaas me alleen dat niemand het heeft over die ferrari links die nog in beeld is. Anders zijn jullie zo voor details. Dat verpest het voor mij toch wel. Bij foto’s van races moet je altijd een beetje geluk hebben.
@adyton: Sorry jullie halen het wel aan. Dan komt er dus te weinig in beeld of wel helemaal niet
Helemaal mee eens, mooie plaatjes!
Gaat “Heeft wat werk in gezeten maar komt nog steeds realistisch over, niet overdone” over de foto of de auto? In dat laatste geval klopt alleen de eerste stelling. 😉
Schitterend!
Bedankt autoblog! Eindelijk eens in de top 3! Ik ben trots!
Ik kan mij voorstellen dat van de originele foto/compositie minder overblijft als banner…de kever is mijn favoriet qua compositie en belichting maar er blijft niks van over in bannervorm..
Tip dus: schiet eens wat wijdere/panorama foto’s als je toch bezig bent en je hebt wat extra vlees links en rechts om dat op te vangen..
Blijft altijd leuk die foto van de maand competitie

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).