Autojunk Foto Van De Maand – Juli 2017

Auteur: , 26 Reacties

Ondanks de vakantie zetten we ook nu weer de lekkerste foto's van de afgelopen maand voor je op een rijtje.

Autojunk Foto Van De Maand – Juli 2017

Maar niet voordat we je laten kennismaken met de winnaar van vorige maand. In de maand juni was het namelijk @mickkok die ervandoor ging met de geheel verzorgde trip voor twee personen naar Ibiza. Oké, das overdreven, maar hij schoot wel geweldig fraaie plaatjes van een al even mooie Jaguar E-Type.

Omdat hij vorige maand de winst pakte mag Mick in deze editie fungeren als gastjurylid. Samen met onze eigen kenners koos hij de volgende drie toppers uit.

Plaats 3: Toyota GT86
P3
Eigenlijk stond er een Audi RS3 in deze lijst, maar niemand minder dan @autoblogger sprak z’n veto uit. In plaats daarvan werd de fraaie Toyota GT86 van @vinc erin gezet. Een verrassende keuze en bovendien zat er een mooi verhaal aan de fotoserie vast. Eigenlijk zie je zo’n GT86 (of Subaru BRZ) veel te weinig op de Nederlandse wegen…

Plaats 2: Mercedes SLS AMG GT Final Edition
P2
Woah! Een fraaie omgeving en een minstens even lekkere auto, goed werk @spotter474. De SLS herinnert aan de tijden waarin Mercedes nog gewoon weg kwam met een vette, atmosferische 6,2 liter V8 die ook nog eens bijzonder gaaf werd verpakt. Mick: “Simpel en strak. Mooie locatie, goede auto. Foto is verder niet heel spannend, maar het totaalplaatje is leuk.”

Plaats 1: Duo in Parijs
P1
24 cilinders en misschien wel het bekendste monument van Europa op de achtergrond: dan verdien je de eerste positie. De winst gaat naar niemand minder dan @Rynnus, die volgende maand ons gastjurylid is. Proficiat! Mick: “Licht is prachtig, alsook de achtergrond. Lekker clean en in mooi perspectief geschoten. Voor mij op 1, want er zit een soort magisch tintje aan deze foto dat ik moeilijk kan beschrijven.”26 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Terechte nummer 1, mijn felicitaties! Nummer 3 doet me overigens meer dan nummer 2.
@pier: exact mijn gedachte.
Geef de winnaar dan toch een weekendje Porsche cadeau ofzo? Maak er een échte wedstrijd van en laat één of meerdere automerken dit sponsoren met dus een weekendje.
@dromedaris: schijtweer en verveel me, laat me klagen.
@dromedaris: Jij moet lekker verder drome Daris. Inplaats ban hier zeiken.
@dromedaris: een heleboel spotters hier kunnen alleen maar dromen van rijles
@dromedaris: goed nieuws voor @zweed als dat door zou gaan 😋
Foto2 is af
3: zon leidt veel te veel af.
2 schittert door eenvoud.
1: ik wist niet dat ex-blogger @ Rynnus professioneel fotograaf is! Gaaf! Ook die foto schittert door eenvoud! Watermerk zou rechtsboven (miss) beter staan

Terechte uitslag.

(geef mijn mening op basis van hoe ik de foto’s niet. Zou me niet verbazen als alsnog een x-load aan filters ed gebruikt werd.)
@toyotafortuner: Bedant! Het watermerk was inderdaad een heikel puntje.
Hoe komt het eigenlijk dat ik de Foto’s van de Maand nooit tegenkom op AB terwijl ik wel meerdere keren op een dag langs de spots ga..?🤔
Een SLS in de natuur is gewoon puur FKK.
Mooie foto’s hoor. Terechte winnaar.
Als de SLS-AMG op plaats 2 geel was geweest had het in mijn ogen plaats 1 opgeleverd.
Ik vind de auto op de achtergrond op de winnende foto bijzonder storend. Dat verpest de sfeer. Maar los daarvan ontbreekt een samenhang tussen de Lambo en de Ferrari. Leuk plaatje, maar geen winnende foto, vind ik.
@joosstra: Goede kritiek 👍🏼
Goede keuze, alleen foto 3 vind ik totaal niet passen in de top 3
@joosstra: idd die auto op de achtergrond irriteert. Dan wordt er geschreven “mooi licht…” maar waarom gebruikt de fotograaf dat licht dan niet???
@doublechevron65: Hoe bedoel je dat, ‘het licht gebruiken’?
@rynnus: een reflector had zeker goed gedaan, zeker bij de auto links.
Van wat ik gewend ben in de Top 3 vind ik dat alleen de eerste plaats het niveau (als ik dat zo mag zeggen) haalt. De GT86/BRZ kan ook zo een shot met een Nokia zijn en de SLS is zo standaard. Ik heb wel mooiers voorbij zien komen de afgelopen maand. Desalniettemin, gefeliciteerd met de ereplaatsen. Misschien mag ik niet klagen hoor, mij is het tenslotte tot op heden niet gelukt een ereplaats te bemachtigen.
Erg leuk om er weer in te staan!
Wat een eer om in deze top 3 te staan, complete verrassing, bedankt! @jeppie, laat dan ook even zien dat je met een Nokia zo’n foto kan schieten, dan verkoop ik gelijk m’n camera, meer geld voor auto onderdelen..
Bedankt voor de complimenten iedereen! :)
Prachtige foto’s van die 86. Dat is Halo white toch?
@e550: Bedankt. Dit is 37j Satin White Pearl, pas na 2015 werd K1X Crystal White Pearl (Halo) geïntroduceerd.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).