Autojunk Foto Van De Maand – Maart 2014

Auteur: , 13 Reacties

Het is weer de hoogste tijd om de pareltjes van Autojunk in het zonnetje te zetten. Dit waren de beste foto's van de maand maart!

AJFVDM - maart '14

Gastjurylid deze maand is Mats Bulters, die met zijn prachtige nachtshot van een Audi RS5 vorige maand aan de haal ging met de eeuwige roem. Deze maand beslist hij dus mee over de winnaar en de afgelopen maand sierde zijn winnende foto de header van Autojunk.nl. Wie zal deze maand met de eer gaan strijken? We tellen af naar de nummer 1!

Plaats 3: Lamborghini Aventador
Autojunk Foto Van De Maand - Aventador
Eigenlijk hebben we twee nummers drie deze maand, deze foto van Erik Koerhuis (carspotserik) eindigde bij Wouter en Autoblogger op plaats 2, terwijl hij bij mij en Mats niet in de Top 3 voorkwam, terwijl precies hetzelfde gebeurde met de onderstaande foto, waarbij Mats en ik hem op 2 zetten terwijl Wouter en Autoblogger hem niet in de top 3 hadden. Het kan soms raar lopen. Mats vindt de foto te geel en dat ben ik met ‘m eens, neemt niet weg dat het verder een strakke plaat is!

Plaats 2: Corvette ZR1, Noble M12 GTO3, Porsche Cayman S
Autojunk Foto Van De Maand - Combo
Oude bekende Mike Crawat laat ook weer eens wat van zich horen. En hoe zeg, wat een fantastische verzameling van sportwagens weet hij weer voor z’n lens te toveren. Kudos voor de nabewerking, van mij had de Cayman wel iets meer op de voorgrond gemogen, op deze manier wordt de kleinste auto wel héél klein. Mats: “Een machtig mooie plaat met een geweldig trio. Gave locatie en het contrast van de rode corvette springt er heerlijk uit.”

Plaats 1: Mercedes A45 AMG
Autojunk Foto Van De Maand - A45 AMG
“Je kan een auto fotograferen en mooie foto’s hebben maar met een beetje creativiteit kan je een auto er echt uit laten springen. Een foto laten opvallen. Dit kan door het gebruiken van vreemde hoeken of zoals Jeroen hier deed attributen van de omgeving gebruiken. Heerlijke plaat.” aldus Mats. Wij waren het daar alledrie helemaal mee eens, erg vette plaat Jeroen Hanselman. Jouw foto siert komende maand de header van Autojunk en volgende maand mag je meebeslissen over de winnaar, gefeliciteerd!13 reacties

Nummer één is goed, maar ik irriteer me mateloos aan dat oranje logo op de achtergrond. Die “stip” was het eerste bij mij dat opviel i.p.v. de 2 stuks vangrials.
utr1984 via Android app
@jack_abarth: helemaal mee eens! Is makkelijk weg te shoppen zelfs… Is overigens de persdemo van Mercedes, dus voor welke website/tijdschrift is deze foto gemaakt?:)
@jack_abarth: dat was ook het eerste wat mij opviel. Sluikreclame?
Maar verder wel een srakke foto :)
De foto van de aventador vind ik er niet tussen passen. De foto staat een beetje scheef, te veel contrast en de witbalans is niet goed.

Bij de winnende foto van Jeroen is het alleen jammer dat het logo van dat bedrijf op de achtergrond niet weg is gewerkt. Anders was deze foto helemaal af geweest!
Wat mij betreft is het eerder een kunst om een heel goede foto neer te zetten zonder hulpmiddeltjes zoals photoshop. Foto 2 en 3 vind ik dan ook niet echt bijzonder. Foto 3 vind ik zelfs een foto om misselijk van te worden.
even compleet offtopic, ik zag net op t werk een Ford Mondeo station, bouwjaar rond 2010, voorbijrijden met een dumpvalve van hier tot tokyo, het leek wel een Supra. Was helaas net te laat om een foto te maken, heeft er iemand hier ervaring met het tunen van Mondeo’s? Hij klonk snel en trok ook op als de brandweer…
Tunen mondeo’s? Klonk snel? Trok op als de brandweer? Dumpvalve van hier tot Tokyo? Mondeo station 2010? Get a life bro..
Foto 1, de Aventador
1e foto is inderdaad de terechte winnaar, erg mooie compositie!
2e foto vind ik verpest door de nabewerkte waas op de foto, de auto’s, de dreigende lucht en de compositie zijn namelijk wel erg mooi.
3e foto vind ik wel gewoon een mooie foto, maar niet bijzonder genoeg voor de top 3. De foto is iets te geel, met het bewerken is er naar mijn mening iets te veel contrast in gedaan en ik vind de blauwe lijn iets té nadrukkelijk aanwezig.
De mooiste spot van deze maand vond ik toch de Aston Martin Vanquish centenary edition
oh Autoblog toch! Foto 2 is al een keertje behandeld in een artikel en ik meen te weten dat als dat gebeurd dat die dan al is uitgesloten voor de foto van de maand?

Persoonlijk vind ik foto 3 het mooist. Vind de A-klasse niet echt een mooie wagen en dan heb je ook al die eerder opgemerkte achtergrond met groot oranje logo. Foto 2 is wel erg gaaf, maar al geweest dus

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).