Autojunk Foto Van De Maand – Mei 2015

Auteur: , 20 Reacties

We maakten weer een Top 3 van beste foto's die we deze maand op Autojunk.nl aantroffen.

Autojunk Foto Van De Maand - Mei 2015

Deze maand is Ricardo (niet onze blogger, maar gebruiker “RIMLS” ons gastjurylid, met dank aan zijn prachtige sfeerplaat van vorige maand. Autoblogger is genezen verklaard van zijn F5-vinger (voor zo lang het duurt) en bemoeit zich weer tegen de foto’s aan deze maand. Het is deze maand Wouter die verstek laat gaan. Some say dat hij achter de tralies zit voor pyromanie. Er gingen zeker 28 BMW 2 Serie Active Tourers in vlammen op in de omgeving van Rotterdam afgelopen maand. All we know is: hij doet even niet mee deze maand.

Plaats 3: Ford Focus RS
Ford Focus RS
Dit was de favoriet van Ricardo, en ik had hem op twee. Helaas vond Autoblogger de foto “teveel geshopt” en dus krijgt deze plaat van Lenny98 “slechts” de derde plaats toebedeeld. “Dit moet een geweldige dag zijn geweest, op pad zijn met de Focus RS. Op deze foto vind de kleuren het mooist, de prachtige groene achtergrond die word onderbroken door de blauwe Focus RS. Het plaatje klopt gewoon helemaal! Dit maakt het voor mij de nummer 1 foto.”

Plaats 2: Porsche 918 Spyder
Porsche 918 Spyder
Deze serie van SAENSLOYSONPHOTOGRAPHY zat sowieso goed in elkaar. En dat is niet alleen omdat de Porsche 918 Spyder een fotogenieke verschijning is. “Ik heb helemaal niks op de foto aan te tippen. Deze foto, maar ook alle andere foto’s van de serie zouden zo in de officiële folder kunnen staan van de 918 spyder. De lijnen van de Porsche komen heel goed tot zijn recht op de foto. De achtergrond van de foto vind ik ook goed gekozen, helaas leidt het hekwerk me wel af op de foto. Daarom vind dit ik dit niet de nummer 1 foto.” Mij stoort het hekwerk niet zo, maar het feit dat de neus nog op de drempelstand lijkt te staan vind ik wel minder.

Plaats 1: Audi RS6 tijdens Gumball
Jon Olsson Audi RS6
En toen was daar Gumball. Een lading fotogenieke auto’s trok het land in en jullie hebben ze massaal op Autojunk geplaatst. Deze plaat schoot er echter uit. “Mr Jon Olsson in zijn brute RS6. Op deze foto komt de auto zich ook goed tot zijn recht. Het licht op de foto vind ik misschien nog wel het beste passen bij de foto, het begint net een beetje schemerig te worden. Al met al is het een hele toffe plaat geworden!” Inderdaad een fantastische sfeerplaat van een bizarre verschijning. Gefeliciteerd Mats Bulters, jij mag volgende maand meebeslissen over de winnaar van de maand juni, en jouw foto siert komende maand de header!20 reacties

Foto 3 is ook mijn nummer 1, helemaal goud!
Ik ben absoluut geen Audi fan maar deze foto is inderdaad erg mooi. De Porsche is mij wat te geposeerd en de Ford vult de foto te weinig. Ik ben het wel eens met de volgorde, deze maand.
@Original_Arnoud: De linksen zullen meer boompjes willen…
De 918 foto vind ik waardeloos.
@Original_Arnoud: De auto ziet sr inderdaad niet uit, maar de foto is een kunstwerk opzich.
Heerlijk in het oranje
Ja heel dik ding die JO rs6. Goeie chick heeft ie ook.
Grrrr, ok de Audi foto is het …..mooist ,niet doorvertellen…
@norge: de Audi-foto is het minst slechte… ;)
Foto 2 voor mij, ik had niet verwacht dat een andere foto met de overwinning aan de haal zou gaan.
Prachtig geschoten Mats .. Doen ze je bij Le Mans niet na ..
Ik kan me wel vinden in de bevindingen van de jury. Die lelijke RS6 toch zo goed op de foto krijgen is gewoon erg knap.
Altijd maar auto’s tijdens een shoot of zoiets dergelijks. Nooit eens toevallig tegen gekomen ofzo.
@jeppie: Eens , zou eigenlijk een extra categorie voor spotters moeten komen @autoblogger ..
@jeppie: de spijker op zijn kop! K vind het zo wel erg oneerlijk voor de ‘doorsnee spotter’ die een keertje een fijne set platen kiekt. Los daarvan weet ik dat mijn materiaal niet foto van de maand waardig is, dat is ook niet mijn bedoeling…
@jeppie @norge @toyotafortuner: dat valt wel mee volgens mij. Winnaar van vorige maand was geen shoot (Alfa) en die daarvoor ook niet (Maser). En zo zijn er vast nog veel meer, ik denk dat het nu juist een mooie combo is van professionele en amateuristische fotografen/spotters: http://www.autojunk.nl/tag/foto-van-de-maand
Leuk dat ik op nummer 3 gekomen ben! En een leuke dag was het zeker, met zo’n Focus RS konden we ons wel een dagje vermaken bij de Nürburgring :)
Qua compositie en uitlichting absoluut nummer 2 als winnaar. Nummer 3 heeft het gewoon niet en vind ik een kiekje. Foto 1 is een mooi actieshot en prima dat deze gewonnen heeft.
Bonuspunten omdat Janni ook nog in beeld komt :)
Sorry maar die rs6 is volgens mij niet eerste. Kijk naar die omgeving. Totaal niet mooi, daar had je wat anders in moeten shoppen
@mrrallycross: De omgeving hoeft niet mooi te zijn om een goeie foto te bekomen, de compositie en belichting zijn van veel groter belang.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).