Autojunk Foto Van De Maanden – oktober & november 2018

Auteur: , 17 Reacties

Twee maanden in één, wat een luxe.

AJFVDM oktober november 2018

Ok, geen luxe maar keihard falen mijnerzijds. Ontplofte agenda’s, deadlines, de bus was dicht en de brug reed net weg. Hoe dan ook: vorige maand liep het mis. En dat was mijn schuld, waarvoor excuses. Dank voor de reminders per mail en social media kanalen, maar het lukte gewoon even niet. Maar we zijn terug: de Autojunk Foto Van De Maand heet voor één keer Autojunk Foto Van De Maanden. De maanden oktober én november dus. Om het drama compleet te maken: de winnaar van september reageerde niet op de mail, en @Wouter is al tijden MIA wat betreft de AJFVDM, dus hebben @autoblogger en bovengetekende alles zelf moeten doen. Wel overzichtelijk voor jullie, want als je het er nu niet mee eens bent kun je makkelijker mensen de schuld geven. Bring it on. Genoeg geneuzel, tijd voor plaatjes. We zijn hier immers niet voor de inhoud maar voor de winnaars!

Plaats 3: Audi R8 V10
Audi R8 V10
De enige foto uit dit rijtje waar Autoblogger geen mening over had, maar ik wil hem niet voorbij laten gaan. Panningshots (meetrekkers) zijn lastig en vaak weinig origineel. Wat ik heel gaaf vind aan deze foto van @basteeld is de originaliteit van de hoek en de kleuren. Het enige wat ik erop aan te merken heb is eigenlijk dat de compositie spannender had gemogen. Daarnaast is de foto in z’n geheel wat aan de donkere kant. Het is natuurlijk in de schemering, maar toch had ik de donkere partijen iets meer opgetrokken zodat de beweging ook iets duidelijker wordt. Desondanks een verdiende derde plek!

Plaats 2: BMW M4
BMW M4
“De M4 heeft erg mooie setting op foto 7, lekker sfeertje!” aldus Autoblogger. En ik ben het daar volledig mee eens. Een shot recht van voren werkt maar zelden echt goed, maar in dit geval is het een erg fijne foto geworden. Klein detail is dat de horizon en de auto nét niet helemaal recht lijken te staan in de foto van @vanwilgenphotography. Maar een tweede plaats is dik verdiend!

Plaats 1: Mercedes S63 Roadtrip
Mercedes S63 Road Trip
En dan de winnaar van deze maand. Het was al een tijdje geleden dat @basfransencarphotography met de winst aan de haal ging, maar hij is terug en deze is dik verdiend. Favoriet van zowel Autoblogger als mijzelf, met een dikke car-to-car foto van een S63 Coupé op roadtrip. Gefeliciteerd Bas, volgende maand mag jij gastjurylid spelen en jouw foto siert komende maand de header van Autojunk.nl!17 reacties

Ben het wel eens nmet de jury. Plaats 1 heeft een beetje last van de lelijke bestickering, maar dat kun je de fotograaf niet aanrekenen. Plaats 2 heeft het bijzondere dat de wijze waarop je wagen geparkeerd staat de foto je het gevoel geeft in te willen stappen om deze trootsteloze omgeving zo snel te verlaten.
Die Bas Fransen heeft als autofotograaf toch wel de mooiste klusjes te doen. Gaaf hoor.
Verdiende eerste plaats!! Leuke er aan os dat de nummerplaat “natuurlijk” geblindeerd is! Het plaatje en de kleuren passen mooi en vloeien in elkaar alsof het voorbestemd was.
Ik vind de plaat van nr. 3 het mooist, geeft een gevoel van ‘dat wil ik ook’

Nummer twee is maar saai, autootje in ‘ruwe’ omgeving… dat kennen we wel. En dat die niet recht is/lijkt is dan ook nog storend.

De nummer 1 is mooi, maar doet me weinig.
@reactief: Je verwoordt precies wat ik denk. En daarom een plusje.
Die BMW had kunnen winnen als er een foto van was gemaakt tijdens een drift.
Deze keer eens met de jury! Nr 1 is leuk werk met een fijne compositie. Action passend bij het type auto, tevens verder fraai beeldmateriaal in de serie.
Kan me geheel in de keuze van de dunne jury vinden. Al mag ik dat van m’n auto (een F82) natuurlijk niet zeggen …
Terechte winnaar. Gefeliciteerd !
Gefeliciteerd Bas Fransen. DJe foto maakt een spontane en natuurlijke indruk.

Betreffende de Audi R8: als ik een foto zou nomineren uit de set van Basteeld zou dat de vijfde zijn, niet de derde.
https://www.autojunk.nl/2018/10/audi-r8-v10-228919
@kunstomdathetmoet: die vond ik minder spannend, omdat hij stil staat.
Sorry maar heb deze maand toch echt mooiere voorbij zien komen.
Dit keer eens met nr 1. Omdat t niet de landschapsfoto van de maand is
@toyotafortuner: haha, wat?!
Twee maanden drie foto’s? Had dan er per maand drie uitgekozen¡ mooie plaat van Bas zoals zo vaak. Maar ik had liever 6 plaatjes gezien @casperh
@ikleesookoverautos: hoofdredactie said no
Vreemd, mijn eerste reactie bij foto 2 was dat ’t jammer was dat de auto grijs is, omdat de foto daardoor kleur mist. Maar in foto 1 zit ook weinig kleur, maar die vond ik wel heel geslaagd.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).