Baas van Dubai bouwt megagarage in Londen: +100 supercars

Auteur: , 23 Reacties

Parkeerproblemen in Londen? Binnenkort niet meer voor Sjeik Mohammed bin Rasjid Al Maktoem en zijn supercargevolg.

A man's gotta park

We weten dat de minister-president van de Verenigde Arabische Emiraten, alsmede Emir van Dubai, er een excentrieke supercarverzameling op nahoudt. Ieder jaar laten hij en zijn familie een deel van zijn pk-pakhuizen overvliegen naar Londen om daar de nodige uitlaatconcerten te geven in de binnenstad. De beste man heeft immers de nodige zaakjes in Londen lopen, dus het hebben van representatieve wielen is een vereiste.

De 65-jarige Sjeik gaat nu een stap verder. Aan de Theems laat hij binnenkort een privéparkeergarage van zes verdiepingen bouwen, aldus de Daily. Inclusief 5-sterren accommodatie voor zijn chauffeurs en overig personeel. In totaal kunnen er 114 auto’s opgeslagen worden. Zijn auto-pakhuis komt strategisch naast een helikopterlandingsplaats te liggen, waardoor hij – of een van 23 kinderen – meteen vanaf privéjet naar de garage kan doorreizen, om daar over te stappen in een bolide naar keuze.

Schematische weergave van Al Maktoem’s auto-opslag
Schematische weergave van Al Maktoem's auto-opslag

Geschat wordt dat de notoire paardenliefhebber zo’n 20 miljoen pond kwijt is aan de (om)bouw van de garage. Of er ook andere supercars mogen parkeren (van bijvoorbeeld de bevriende RRR-clan) is niet bekend.

Buurtbewoners doen wat buurtbewoners doen: namelijk klagen over de komst van de supercargarage, terwijl er op de aangewezen locatie nu ook al een parkeergarage staat. De plannen zijn echter al goedgekeurd door de Wandsworth Borough Council. Dat pk-pakhuis gaat er dus gewoon komen.

Baas van Dubai bouwt megagarage in Londen: +100 supercars23 reacties

Ik vraag me af wat de aantrekkingskracht is van London op de Arabieren. Monaco is in de zomer toch veel leuker?
@camber24: Londen zal koeler zijn dan Monaco in de zomer :) Arabieren ontvluchten hun land vanwege 50 graden in de zomer. Plus vanwege het feit dat Londen een wereldstad is en samen met Parijs DE stad van Europa.
@r8quattro: overigens wel mietjes. Enige dat wij in de zomer zweten is vanuit een van de malls naar de auto, zelfs bushokjes zijn airco gekoeld. In de parkeergarages kan de temperatuur overigens wel oplopen tot 60C!
@camber24: ik kan het niet met voorbeelden uitleggen, maar ik begrijp wel waarom London zo’n aantrekkingskracht heeft :)
@camber24: De geweldige Engelse keuken.
@camber24: london is een van de weinige steden in europa waar boerka’s niet verboden zijn en waar je wel goed kunt shoppen, en aangezien veel arabische vrouwen die dragen komen ze naar london!
@camber24: lol! Gabeennkeer een weekendje naar londen en een weekendje naar monaco dan weet je waarom. Zoek voor de gein eens een vergelijking tussen parijs en londen op met google. In europa is london the place to be. Monaco is leuk maar niet veel te doen in vergelijk
@jackass266: ben in allebei geweest. Monaco meerdere malen. Over twee weken start ik voor mijn werk een project van zes weken in Londen. Misschien begrijp ik het dan beter ;-)
@camber24: het is heel simpel. In Monaco wordt iedere stap die je zet gevolgd. Dus als een Arabier aan het strand wil liggen, gaat hij naar Marbella, omdat daar alles kan en mag. Als hij zaken wil doen of shoppen, moet ie naar Londen. Prachtige stad, redelijk tolerant en hoofdzakelijk bevolkt door Britten. Parijs is ook mooi, maar heeft een ENORM MEGA GROOT nadeel: er wonen Fransen. Een walgelijk arrogant en naar volkje.
Met een privéjet landen op een helipad… Succes!
@ziekegeest: er is (was) maar één zieke geest die dat kon, ene Andreas L…
@ziekegeest: goed gelezen hoor, want dat staat er namelijk ook…
20 miljoen voor zo’n gebouw op die locatie? Dat lijkt me sterk.
@mielie: ik vroeg me dat ook al af! Koopje!
@mielie: Volgens mij kost de ombouw 20 miljoen.
@mielie: is bestaand gebouwd. Wordt omgebouwd. Is momenteel al parkeergarage.
Eindbaas, ik ga op vakantie en neem mee, een parkeergarage.
En prijs van de grond? Of mis ik iets?
20 milj lijkt me daar niet eens schrikbarend veel (in verhouding dan;))
coole timeshare
daar gaan ze dus veel verstofde auto’s zien. Daarnaast wel handig voor die buurt die waarschijnlijk meteen beveiliging hebben in de buurt
Goed bezig man. Wel alle auto’s gebruiken. Anders is het zonde!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).