Badge-tuning op je Aston. Kun je dat maken?

Auteur: , 56 Reacties

Geen enkel chickie waar je indruk op wil maken ziet het verschil, maar bij de liefhebber val je door de mand.

deze is dus niet echt

Het komt blijkbaar in alle lagen van de bevolking voor. Petjes die hun 3-serie verbouwen tot M3, (of andersom, dat gebeurt ook), taxichauffeurs die geen echte AMG kunnen betalen, maar wel knaken overhebben voor de merkjes en blijkbaar ook bij Britse spionnen zonder onbeperkt budget. Waarvan akte, want de DBS op de foto’s is geen DBS, maar gewoon een DB9. Ook geen straf, maar voor de eigenaar blijkbaar niet cool genoeg.

Hij is twee keer gespot, dus hij valt wel op. Maar ik denk dat hij als DB9 net zoveel aandacht had gekregen.

Mijn mening; had hem lekker gelaten zoals hij de fabriek uitrolde, of had een echte gekocht. Doe het dan goed, zou ik zeggen. Neemt overigens niet weg dat deze auto, ondanks de foute naamplaatjes, nog steeds een juweeltje is om naar te kijken. Dat dan weer wel!

niet echt

Check de foto’s op Autojunk.nl.56 reacties

Sorry, maar dan vind ik je echt een kneus.
Nee, dat kun je niet.
Het zal wel een trend zijn. Ik zag laatst een Toyota iQ, compleet met Aston grille en logo’s.
@willeme: hahaha, dit had een opermking van @Lincoln kunnen zijn :p
@michiel1: daarvoor zijn te weinig punten en spaties aanwezig ;)
@knipperlichtje: oja kut! waar is de edit knop als je die nodig hebt he….
@michiel1: ja ik bedoel dat dan willeme die had kunnen toevoegen aan zn reactie!
@willeme: Hahaha, held!
@willeme: Weetje wat nou cool zou zijn? Als ze die voor ongeveer € 50.000 verkopen onder een naam die niemand begrijpt, het liefst met een C en een Y er in.
@willeme: ik ken iemand die twee van zulke IQ’s met Aston grille heeft gekocht, omdat hij dacht dat ze in waarde zouden stijgen. Ben je dan een trendsetter of gewoon een dubbele kneus? Whoehahaha!!!
@silver: een verzamelaar?
@pinut187: nee, een idioot
Badge tuning: not even once.
Man man man… Wat een drama
Al staat er Dacia op dan nog wil ik haar graag hebben.
@vvti: Dat zou ik dan wel weer komisch vinden. Dacia op je DB9 plakken.
Sjah, klasse en stijl heb je of heb je niet… Da’s niet te koop…
@tjorque: zelfs niet bij halfords…
@tjorque: bestaat al een jaar niet meer
@xiran: daarom…
Ik zou het niet eens zien denk ik..
@El-Loco: Eerlijk, ik vind de AM’s op dit moment ook allemaal op elkaar lijken. Vind het ook een beetje sneu dat ze zo aan het koketteren zijn met James Bond. Q by Aston Martin? Alsjeblieft zeg, kan het nog natter? Bovendien reed Bond een Bentley convertible.
@el-loco: Dat is de grap ook. Ik weet zeker dat 9 op de 10 het niet zal opvallen.
Een DB9 rebadgen, waarom ?
Op zich vind ik die badge nog niet eens het ergste. De eigenaar vond de DBS waarschijnlijk erg mooi met zijn dik aangezette bodykit, bewerkte motorkap en diffusers. Dus dat hij ging voor de ‘DBS-umbau’ is ergens nog te begrijpen. Maar kom op, regel dan ook even een setje spacers zodat de wielen beter bij de bredere body passen.
Nog een gevalletje first world problems… Mijn ‘goedkope’ Aston Martin is niet duur genoeg.
Voor schreeuwerige mensen zijn er Lamborghini’s. Astons zijn voor gentemens, laten we dat zo houden.
Snap die man wel, iedereen schaamt zich natuurlijk wanneer je een DB9 rijdt. Dan naar doen alsof je een DBS hebt.
Kippengaas op een Aston, dan heb je het serieus niet begrepen. In een dwangbuis die kerel!
Jammer voor de eigenaar dat er tegenwoordig kentekencheck bestaat
Uiteraard vinden de badgefascisten op Autoblog dit niks…..
Want letters, cijfertjes en kleurtjes hebben een diepere betekenis. Ofzo…..
@Rob:maar de eigenaar van de ze auto is dat blijkbaar ook. Ik vind dat je als je druk gaat lopen doen over de auto die je, -niet- hebt, je zelfstandig je liefdeskomkommer op het hakblok legt. Daar helpt geen lieve vadertje of moedertje meer aan…
@pomoek:
M-pakketje sus en AMG-lijntje zo, R-design hier en S-lijn daar; dat vindt hier wel gretig aftrek. Want dat is DIK!!! of iets in die richting.

Maar zodra iemand het eigenhandig doet, omdat hij/zij vindt dat het nodig is, is het gevalletje dwangbuis…. Als het maar origineel/af-fabriek is; creativiteit of zelf iets doen is pauper/tokkie/sneu/schreeuwen/heiligschennis/etc…..
Dat blijf ik merkwaardig vinden….
@Rob: Eigenlijk heb je daar wel een punt. Een Audi A3 S-Line heeft de bodykit en sportstoelen van de Audi S3. En S-Line badges (in plaats van S3). Maar eigenlijk is het exact hetzelfde.

Daarbij, iemand met een Britse V12 cabrio kan ik onmogelijk geen autoliefhebber noemen… De eigenaar vond de DBS gewoon er net even wat stoerder uitzien. En zo veel verschil tussen een DBS en DB9 is er ook weer niet.

First world problems ;-)
@willeme: Nou ben ik geen badge fetisjist, denk ik, maar toch nog even mijn aanvulling hierop in deze. Ik vind om te beginnen dat ik best een mening over dingen mag hebben, sterker nog, ik vind dat er weinig dingen zijn waar je geen mening over mag hebben.

Het hebben van een AM betekend denk ik dat je toch financieel bovenin de boom hangt. Daar heb ik absoluut geen probleem mee, daar heeft de eigenaar van deze auto ongetwijfeld hard voor gewerkt. Ik heb geen probleem met de extra skirts, flipjes en flapjes, als je dat mooi vind dan moet je dat vooral doen. Dat hij een S achterop plakt mag hij zelf weten. Maar dat hij dit doet zegt echt wel iets over de eigenaar. Deze man rijdt in een auto die voor 95% van de Nederlanders onbereikbaar is en toch is het voor hem niet genoeg. Het is een soort Trumpiaans manier van naar het leven kijken. Succesvol maar toch niet gelukkig.


Dus hij “roept”, non verbaal, kijk eens hoe succesvol ik ben! Ik rij een DBS! Als hij gewoon had rondgereden in een auto zonder die extra letter dan was elk commentaar op zijn succes inderdaad kinnesinne geweest. Maar ik heb hem niet gedwongen die letter op zijn auto te plakken, dat heeft hij zelf gedaan, hij is dus, als het ware, het gesprek begonnen. En als iemand een gesprek begint, dan mag ik toch ook mijn mond open doen?
Beste @pomoek: Maak je niet zo druk :-D Waarschijnlijk wilde de eigenaar alleen de DBS looks en de rest niet. Ik denk dat we deze auto met zijn allen véél te serieus nemen. Daarbij is de DBS ook een DB9 met een andere bodykit en wat kleine mechanische andere afstellingen.
@willeme: O jee, begrijp me niet verkeerd, als ik iemand met zoiets zie rondrijden of met een verlaagde paarse civic door het dorp zie bwoapaapen, komt er hooguit een GNah! van mijn lippen, schud ik glimlachend mijn hoofd en ga verder met belangrijke zaken. Hooguit breng ik mijn mening ter sprake op een blog als deze waar we dit soort zaken bespreken. nee hoor, ik hou van alle mensen dus ook van de baas die de S op zijn kont plakt.
Is-ie nou ook verlaagd of lijkt dat zo?
Dan eerder Eco of 1.6tdi er op
Zou een schade de aanleiding zijn geweest voor zo’n rebuild?
Kenners zien het en lachen je uit en voor een leek is het een Austin Martin en die hebben geen idee wat het verschil is. Dus vrij hopeloze actie.
Erg dikke auto!
Deze ‘DBS’ staat altijd bij schadehersteller ABS Splinter in Amsterdam-Noord. Ik denk een auto van één van de eigenaren. Vermoedelijk dus een geïmporteerd exemplaar dat flink in elkaar heeft gezeten en in de verloren uurtjes is hersteld waarbij hij meteen is opgewaardeerd naar DBS looks.
@Femme: nee hoor bpm klopt gewoon geen extreem laag bedrag ivm schade import.
Maken ja, verwijderen ook ja
Laat me raden ..
De “S” staat voor sport ..
Dit is om de junior autospotters van de echte te kunnen onderscheiden. Want het is natuurlijk allemaal maar onzinnige tekst achterop een auto. Vaak ook nog lelijk geplaatst ook (GLK 320 CDI 4 matic). Waarom moet de persoon in de achter je het type of nog onzinniger de motorisering weten?
met de S van Stakker
Ik begrijp nooit waarom dit gedaan wordt. De mensen die uberhaupt weten wat die letters (M, AMG, RS, etc.) betekenen, zien het juist ook als het nep is. Dus je staat alleen maar voor lul.
Reed vanochtend nog achter een S3 2.0TDI. 🙄
Ik vind het best netjes gedaan en ben eerst op internet gaan zoeken naar een echte DBS.
Heb er volgens mij nog nooit één op de openbare weg/ in het echt gezien dus moest ik op zoek naar hoe die auto er ook al weer uit ziet.
Zonder die badge zou niemand er over gevallen zijn en zouden de reacties eerder iets zijn geweest van “Dikke Aston Martin DB9” of iets dergelijks.
Ik begrijp die badgetuning sowieso niet. Vroeger haalde je als eigenaar van een (dure) BMW of Mercedes de typeplaatjes er af (of bestelde je auto zonder) tegenwoordig moet het bij wijze van spreken van de auto afschreeuwen.
@milan0: Ik heb de DBS wel in het echt gezien. Vaker zelfs. En als je er naast staat zie je het meteen. Echt een heel indrukwekkende wagen. Dat heb ik met de DB9 niet. Een mooie wagen jazeker. Ik kan echt genieten van het lijnenspel etc. Maar ik heb niet dat ik in 1 klap stil sta en in verbazing sta te kijken naar die wagen. En dat heb ik bij de DBS wel altijd.
@kilum: kan ik mij voor stellen. Een AM is sowieso al geen dagelijkse kost en een DBS is dan nog een stuk indrukwekkender.Wat zou Bram M tegenwoordig rijden?
hahaha een wannabee. wtf maakt het uit…een mooie auto en die heeft geen make believe badge nodig…
in dit geval staat de s voor sucker….of sneu….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).