Red Bull en Aston Martin volgend seizoen samen in F1 [updated]

Auteur: , 45 Reacties

Een deal met Force India kwam niet van de grond en dat lijkt achteraf gezien maar beter ook. De Engelse sportwagenbouwer heeft een veel grotere vis binnengehaald.

Red Bull en Aston Martin

Of andersom natuurlijk, het is maar hoe je het bekijkt. Tegen het einde van vorig seizoen begon de hele soap rondom Red Bull. Een van de destijds besproken opties voor dit seizoen leek het rijden met Mercedes-motoren, maar dan onder de vlag van Aston Martin. Die deal kwam niet van de grond, met name omdat Mercedes op zulke korte termijn geen motoren wilde leveren.

Na dit seizoen loopt het contract met Renault af en dus kan er al tijdig gezocht worden naar een nieuwe krachtbron. Hoewel daar nog geen uitspraken over zijn gedaan, lijkt het al wel vrij zeker te weten dat Red Bull en Aston Martin een samenwerking voor seizoen 2017 gaan aankondigen. Wat ongetwijfeld heeft geholpen bij het beklinken van de deal is het feit dat Aston Martin CEO Andy Palmer eerder de baas was bij Infiniti. Precies, het merk dat zich enkele jaren bond aan Red Bull Racing.

Het gebruik van Mercedes-AMG-motoren lijkt een heel logische volgende stap. De Duitsers hebben immers al eerder een deal gesloten met Aston Martin om V8 motoren voor hun sportwagens te gaan leveren. Een Aston Martin F1-wagen met een Ferrari-, Renault-, of Honda-krachtbron lijkt daarnaast ook onwaarschijnlijk, wat nog een aanwijzing in de richting van het gebruik van Mercedes-AMG-motoren zou kunnen zijn.

UPDATE 10:00: Inmiddels is de samenwerking tussen Red Bull en Aston Martin officieel. Niet alleen zal vanaf de aanstaande Grand Prix van Australië het Aston Martin-logo op de RB12 prijken, ook gaan Red Bull en Aston Martin samenwerken aan een hypercar! Hierin is een sleutelrol weggelegd voor RBR’s Adrian Newey, een van de meest bepalende raceauto-ontwerpers ter wereld. Er is ook alvast een teaser van de nieuwe hypercar, er is echter nog geen info over een eventuele motorendeal.

Project AM RB 001

Met dank aan @uncivilsum voor de tip!45 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Vraag me wel af of ze qua imago bij elkaar passen. AM de klassieke sportwagen bouwer en RB is alles behalve klassiek. Gun ze het wel iig.
Waarom zou AM in de F1 willen? Ik juich het alleen maar toe! Maar ik had altijd het idee dat het financieel niet echt lekker loopt bij AM.
@derek306: Sinds Mercedes mede eigenaar is zal er ongetwijfeld ergens budget vrij gemaakt kunnen worden.
@derek306: Aston Mercedes
@derek306: verkopen zijn aan het dalen inderdaad maar dat kan juist (marketingtechnisch) gezien de reden zijn om in de F1 te stappen..
@pinut187: Dan moeten ze ook nog eens gaan winnen, anders gooien ze veel geld weg aan hun zogenaamde “marketing”.
@pinut187: “verkopen zijn aan het dalen”, dat valt best wel mee hoor. Voor de nieuwe DB11 hebben ze al meer dan 1400 orders binnengekregen
@wachtmaartotmijnvtecinkicktyo: 2006 – 3809
2007 – 3963
2008 – 3301
2009 – 2308
2010 – 2315
2011 – 2363
2012 – 1829
2013 – 1853
2014 – 1559
2015 – 1623

Ik zie nou niet een sterke toename in de verkoop en die 1400 orders waar jij het over hebt lijkt me ook een beetje overdreven.
Het gaat dus om gerebadgde Mercedes motoren, net als dat ze dit jaar met gerebadgde Renault motoren rijden. Ben benieuwd of dat de motoren worden van de laatste specs of dat het motoren zijn die een beetje achterlopen in ontwikkeling.
@pomoek: dat beetje maken ze bij RedBull goed door alles om de powerunit heen.
Vorig jaar zwaar vermogen tekort, maar toch leuk mee kunnen doen in de top.
Ik verwacht wel iets goeds van de combi RB AM en MV ;)
Waarom zou Mercedes goede krachtbronnen leveren aan een echte concurrent?
@pixeltrooper: omdat ze al samen motoren ontwikkelen..
@pinut187: nee, hij bedoelt concurrent Red Bull, niet concurrent Aston.
MB wilde RB niet van motoren voorzien voor 2016; maar nu wel voor 2017 met de naam Aston erop? Klinkt gek.
@pixeltrooper: Omdat ze dan Mercedes motoren kunnen rebadgen naar Aston Martin motoren. Als het dan daardoor goed gaat met Red Bull Aston Martin is dat weel goed voor de verkopen van Aston’s en dat geld gaat…. Jawel… Naar Mercedes.

En als het niet goed gaat is het ook geen ramp zolang het eigen team dan maar goed presteert.
Ik juich het van harte toe! Laat AM maar komen.
Badge-tuning………
Alles best,als Aston Martin en Palmer Spyker en Muller maar niet achterna gaat.
Mijn complimenten voor de snelheid van dit nieuwsbericht! Nu begrijp ik ook beter de uitspraken van Verstappen over het belang van loyaliteit aan RB.
@rvvm: die ziet die DB11 natuurlijk al staan in zijn garage…
Max is echt zo een figuur die een AMG badge op zijn spoiler gaat plakken ..
@lincoln: petjes-tuning. Dat heeft hij al die jaren al gedroomd en nu hij eindelijk 18 gaat ie helemaal los!
Levert AMG niet ook de V12 voor de DB11?
@phaeton: Nee, de nieuwe 5.2L V12 is nog door Aston zelf ontworpen. Ze gaan wel een van AMG-afgeleide 4.0 V8 aanbieden in de komende maanden.
Ik lees op andere sites wel andere berichten.
Het zou alleen gaan om kennisoverdracht, met ingang van dit seizoen.
@awesome: Aston Martin en Red Bull Racing gaan samen een Hypercar ontwikkelen, en het Aston Martin logo is dit jaar al te zien op de neus en de zijkant van de RB12. Geen woord over een motordeal, want dit is speculatie die men graag maakt.
@uncivilsum: Precies. Zolang het niet bevestigd is wordt er meer over geschreven dan wanneer men nu al had gezegd dat ze volgend jaar met als Aston Martin gemerkte Mercedesblokken gaat rijden.
Kijk, en dan gaat onze Max in een RB auto rijden, en dan met Mercedes motor Hamilton in het stof laten happen. Ik heb er nu al zin in!
-edit: dank u, update is inmiddels geplaatst-
Zolang ze er maar geen DBS logo op plakken, vinden wij autobloggers het goed toch?
Grappig het valt me meteen op dat Aston al de vleugels in zijn logo heeft zitten😂. Red Bull geeft je vleugels 😂😂
Wat logisch eigenlijk. Dat ik hier niet eerder aan heb gedacht. Ik vraag me alleen af of mercedes wel wilt leveren aan RB.. Maarja vast wel.
@clarkson: Mercedes doet dat wel. Die hebben vorig jaar meerdere malen aangegeven dat als Red Bull op tijd had aangeklopt, ze best motoren hadden willen leveren. Bovendien heeft Mercedes een belang in Aston Martin, dus hebben ze er ook baat bij als Aston het goed doet in de F1. Ik kijk er dan ook niet raar van op als TAG Heuer vanaf volgend seizoen een gewone sponsor wordt en er Mercedes-blokken met Aston Martin-sticker achterin komen te liggen.
@Edge: Ja natuurlijk. Dit gaat ook wel goed komen denk ik.

Ik weet alleen niet of ik dit wel de leukste optie vind. Een echte AM in british racing green was ook wel HEEL gaaf geweest.
@Edge:
Want nu ontwikkelt TAG de motoren wel? ;-)

Toch verbaast mij dit ook wel. Het verhaal van het te laat informeren vanuit RB afgelopen jaar was natuurlijk onzin, want bij Marussia kon het ineens allemaal wel. En ik denk dat we RB allemaal wel een tandje capabeler inschatten dan bijvoorbeeld Williams. Oftewel, Mercedes maakt het zichzelf niet bepaald makkelijker door deze motoren te leveren.

Aan de andere kant, de F1 zit momenteel wel een beetje in een crisis. Mercedes is veel te dominant, dat beseffen ze zelf ook wel. Dit kost kijkers/toeschouwers en dus exposure. Maar om dan RB weer in het winnende zadel te helpen gaat wel erg ver…
@poes: Nee, TAG doet natuulijk geen flikker behalve hun logo overal op plakken. Ik bedoelde te zeggen dat ze dsn geen titelsponsor meer zullen zijn.

Wat Mercedes en Manor betreft: Manor heeft vooral het geluk dat Lotus werd overgenomen door Renault. Zo kwam er een plekje in het klantenbestand van Mercedes vrij.
@Edge:
Ohja, Manor heten ze tegenwoordig :-) En je hebt ook wel gelijk inderdaad. Maar goed, dat vrije plekje hadden ze ook aan RB kunnen gunnen, als ze toch zo graag wilde leveren ;-) Ik blijf het (gedeeltelijk) een broodje aap vinden.

Hoe dan ook, RB volgend jaar dus óók met Mercedes. Het halve veld rijdt inmiddels figuurlijk met een ster op de neus. Dat hebben ze toch mooi weten te fixen. En – zoals anderen ook al stelden – erg interessant nieuws voor Max. Die hier vast al een tijdje van op de hoogte was, vandaar dus zijn statement vorige week :-)
@clarkson: nee, Horner heeft expliciet aangegeven dat deze deal niet te maken heeft met AM branded F1 motoren
Slim van aston martin, om elk jaar verlies te lijden en dan nog eens massa’s geld in een dergelijk saaie “sport” te dumpen. Het lijkt Spijker wel….
@fit4fun: Daarom run jij geen multinational, soms moet je investeren (in marketing)
Geen schets van die hypercar bijgevoegd?
Als newey zich dat met het chassis en aerodynamica bezig houd zit er wel een potente hypercar in.
Teminste als hij de regels voor straat auto’s te beperkend vind
Er gaan op dit moment overigens weer nieuwe geruchten dat Red Bull eigen motoren zou gaan bouwen. Die motoren zouden dan ontwikkeld worden door een team onder leiding van Alex Hitzinger, de man die ook verantwoordelijk was voor de krachtbron van Porsche’s 919 Le Mans wagen. Dat is dus wel iemand die je het bouwen van een hybride racemotor kunt toevertrouwen. En laat die man nou net enkele dagen geleden aangekondigd hebben dat hij aan het eind van de maand bij Porsche vertrekt.
Gooi er maar een update tegen aan want na het lezen van alle berichten is duidelijk dat het niet om F1 motoren levering gaat. Er komt dus geen AM (branded) F1 motor
Ben erg benieuwd. Die newey kan dat wel
Tja, BMW bezit Rolls-Royce, VAG bezit Bentley dan kon Mercedes-Benz natuurlijk niet achterblijven met het bezitten van een roemruchte Britse autofabrikant. Het leveren van een Mercedes-AMG motor in een “Aston Martin”-Red Bull F1 auto voor seizoen 2017 is dus een logische stap. Het is niet eens zo erg dat Red Bull dit seizoen gaat rijden met een Renault motor en Aston Martin badges. Renault-Nissan alliantie heeft al een innige relatie met Mercedes-Benz.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).