Barnfind du jour: het Franse brandweerauto-kerkhof

Auteur: , 27 Reacties

Roest in vrede (#seth).

Speelde je als klein jongetje altijd al graag met brandweerautootjes? Dan kan je dit nu in het groot doen, door af te reizen naar Frankrijk. Ergens in het land zijn enkele generaties aan afgedankte brandweerwagens in een loods gezet. Het was de bedoeling dat ze gerestaureerd zouden worden en in een museum een onderkomen vonden, maar dit kwam nooit van de grond wegens geen geld.

De naam van het onderkomen, Sainte-Barbe (Barbara), is afgeleid van de beschermheilige van de brandweerman en ieder ander die in zijn beroep met vuur te maken heeft. Betreed het pand vol krakemikkige rode histoire de pompiers (Peugeootjes 203, Delahayes) en waan je in een tijd waarin besnorde Franse spuitgasten met een filterloze Gauloises nonchalant op de onderlip voor hun heldendaden uitrukten. Maar waar precies, dat verklapt de ontdekker niet…

Gelukkig hebben we de foto’s nog. (via Dark Taz photography)27 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Gaaf!
Trouver de la grange!
Zonde! Iemand even kopen en opknappen?
Als je ze allemaal in orde hebt staan, krijg je er een hele, hele grote fik mee uit !
Denk dat er wel een stuk of vijftig staan.
Grap is dat de meeste merken die er staan ter ziele zijn gegaan.
die Delahaye’s zijn volgens mij op basis van een Berliet cabine
http://matgropassion.blogvie.com/files/2012/06/berliet-gla-03-copie.JPG
Kijk eens aan, mooi spul dit!
Zoals het daar staat ís het toch eigenlijk al zowat een museum…
Hoop dat iemand met liefde voor de brandweer t koopt en ze mooi gaat tentoonstellen! Lijkt me helemaal tof als ze er eentje in de huidige staat (onder t stof, mét de schade van jaren stilstaan goed zichtbaar) neerzetten
Mijn vader heeft ooit een DAF-brandweerwagen volledig omgebouwd tot luxe camper. Super veel plezier aan gehad en de videobanden van de ombouw zijn uren vol plezier en tevens leerzame stukken voor ons als kinderen geweest. Alles werd met de hand gemaakt!
@Barryyy: Toevallig wit met een blauwe strip? Soort van bus nu maar dan een hele grote
@henkhupelschoten: wel wit, geen blauwe strip (wellicht door de eigenaar erna toegevoegd..)
Blauwe zwaailicht is wel gebleven en de ‘kast’ waarin de waterslangen hingen was/is voorzien van houten afwerking. Zal eens een plaatje opzoeken.
@Barryyy: sorry had de burgerbescherming vrachtwagen van DAF in m’n hoofd… haha, overigens is die kerel een echte L*L, heeft heel de DAF geschilderd met een roller, wat een idioot..
Prachtig .. Meer teringzooi dan je ooit kan opknappen .. Begrijp de beste man zijn roeping volledig .. 1 van de mooiste collectie meuk die ik ooit gezien heb .. Als Europeanen het een barnfind noemen dan willen ze er vanaf .. Gewoon een ander woord voor “te koop” dus .. Hoop dat een rijke Amerikaan de boel opkoopt .. Want die hebben tenminste verstand en respect voor ouwe Franse auto’s ..
@lincoln: Als er iemand kwalificeert om ooit ‘barnfind!’ te brullen, ben jij het wel, lijkt me :-)
Eigenlijk moet je het zo laten, de Berliets, Saviem’s, Unic’s, Latil’s, Willeme’s en er staat zelfs een Simca brandweerwagen tussen – Simca heeft vrachtwagens gemaakt, heel even maar- . en die op de voorgrond is een Citroën vrachtwagen
– Nu zie je hoe nuttig het is om met Dinky Toys te spelen als kind !!! –

Al die merken zijn met recht vergane glorie en Berliet en Saviem zijn na een gedwongen fusie overgegaan in RVI, in 1994 geloof ik, Renault Vehicules Industriels, Saviem was de vrachtwagen tak van Renault.
Ow en RVI is alweer overgenomen door Volvo trucks
Hoe ironisch zou het zijn als deze loods in brand vliegt 😂 wel mooie wagens btw
Brandweerauto? Ik speelde dokter met het buurmeisje..
@norge: Geen vadertje, moedertje?
Paradijs voor fotografen heel vet om zoiets te ontdekken
Van binnen ziet die ene die ze van binnen hebben gefotografeerd er zelfs nog goed uit.Triest om te zien dat zulk mooi spul zo staat te vergaan.
Iemand ff met de swiffer er over? e’voila!!!
Tja, wie zou daarvan de restauratie willen betalen. De Franse brandweerkorpsen hebben vast ook geen geld op overschot…
@Esprit_de_Flandre: de hele bubs schenken aan Peter Mullin .. Is by far de beste optie ..
Ik hoop dat ik later ook zo’n loods met rommel achter mag laten. Heerlijk. Hert hoeft niet allemaal mooi opgepoetst en rijdend te zijn. Oude nutteloze meuk is er zodat je het kunt hebben. Hebben is genoeg, een rare ziekte… Ik kan me ook altijd helemaal vinden in die gekke ‘verzamelaars van alles’ die je op tv dan wel eens ziet.
Mooie collectie…ik steek er mijn handen voor in het vuur
Hoe kan je zoveel auto’s nou vergeten in zo een grote loods
Doe er maar 4

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).