Belgische premier di Rupo heeft een flitspaalverklikker

Auteur: , 27 Reacties

Grote ophef in Belgenland: premier Elio di Rupo schijnt een flitspaalverklikker in zijn dienstauto te hebben. Waar de ophef op gebaseerd is weten we niet, want het apparaatje is gewoon legaal in België. Daar wel...

Elio di Koefnoen

Di Rupo, die meer vlinderstrikjes in zijn kledingkast heeft liggen dan Sergio Marchionne truien, schijnt volgens Belgische media een Coyote in zijn auto te hebben. Hiermee worden niet alleen snelheidscontroles gedetecteerd, maar ook opstoppingen als gevolg van ongevallen en zulks.

Hoeders van de verkeersveiligheid staan op hun achterste benen, want iemand die aan het hoofd van een land staat moet misschien een beetje rekening houden met zijn voorbeeldfunctie, maar de premier is natuurlijk ook maar een mens, die kennelijk niet van gevulde palen houdt. Is de discussie naar jouw mening terecht, of is het gezever in pakskes?

Of di Rupo ingaat op het morele appèl om de Coyote dan maar uit zijn auto te laten slopen is niet bekend. Maar ach, de flitskasten werken toch niet altijd even goed in het Koninkrijk, dus daarvoor hoeft hij hem in ieder geval niet te hebben. Overigens is di Rupo niet de enige Franstalige die van een beetje doorgassen houdt. Zijn Franse ambtsgenoot Hollande stond er al eens gekleurd op in zijn DS5.

Kilometerheffing

En nu we het toch over België hebben: na jarenlang een wellesnietes spelletje te hebben gespeeld met een tolsysteem, duikt daar nu een nieuw oud onderwerp op, waar menig Nederlands politicus zijn tanden op stuk beet: jawel, de kilometerheffing.

Het idee wordt aangezwengeld door de FEBIAC, zeg maar de Belgische Bovag, en het doel is in eerste instantie de filedruk rond Brussel en Antwerpen te verminderen. Wil je je er verder in verdiepen, dan kan dat met deze 4 kantjes tellende PDF.

*Ja, dat is niet di Rupo op de foto, we weten het, maar zijn Koefnoen-equivalent verdient ook een plekje op het internet. Achtergrondvideo HIER.27 reacties

Ho, houdt wel degelijk van gevulde palen hoor…
@qashqow: Of meer van gevuld worden door een paal….
Serieus? Dit is het enige dat jullie van het hele artikel hebben opsgestoken?
*stampvoetend wegloopt*
@sir_smokalot: Ik durf te wedden dat je de woorden ‘gevulde palen’ er express in hebt gestopt om dit soort reacties te krijgen!

OT: Di Rupio is een Waalse socialist, dus sta ik hier niet van te kijken! Links lullen, rechts vullen. Doe maar eens voor de grap een google PS+fraude.
@Vincegail: He bah! Stelletje Rugridders!
@Mixpower: Kringspiermusketier, Anaalridder, hhahahaha. Zo, we hebben even gelachen, nu weer terug on-topic.
@rotjeknor:
Ik vind zelf endeldarmtoerist de leukste. ;-)
Politici zijn net Amerikaanse TV dominees, doe wat ik zeg, maar doe niet wat ik doe, is hun gemeenschappelijke motto.
Genesis much? :)
@sir_smokalot:
Jij gaat door voor de magnetron..
In België is het crisis omdat de premier een radarverklikker heeft… In Nederland is het crisis omdat de regering maar geen genoeg kan krijgen van het bezuinigen, bedrijven bij bosjes omvallen, er geen huis meer verkocht wordt en we op voet van oorlog met Rusland staan in notabene het vriendschapsjaar.
@mashell: je vergeet er nog een… Zwarte Piet
@560pkferrari: Nog eentje: “Onze premier heeft heulemaal niets tegen een ferme Zwarte Piet” haha lachtluidop, etcetc…
@mashell:

Goh, als ik moet kiezen tussen een regering die geen geld uit geeft of eentje die het over de balken smijt….
Stelletje beroepszeikers weer. De man mag net zo veel/weinig als de rest van de bevolking. Ga toch wat nuttigs doen
Onze premier heeft liever een ander soort palen..
@jensdm: En onze = Elio
@jensdm: Die grap was al gemaakt en beter maar goed geprobeerd
@sketcher: Danku
Mja, ik snap ook niet waarom zoveel ophef, bekijk liever eens hoe hij ons Belgenlandje naar de … is aan het helpen.
Ik heb zelf een klein bedrijfje, bijna failliet omdat hij ons doodnijpt als een citroen en dan heeft hij nog het lef om ons te bedanken hiervoor!!!

Ik heb voor deze minister zijn beleid geen greintje respect, wat zijn privéleven aangaat en de palen die hij berijdt, I don’t care…
Suprise, het is hierboven al eens gezegd links lullen, rechts vullen.
Van die tiran, die het liefst alles wat productief is in België zou afschaffen en wil wegroven wat er daarna nog overblijft, is het toch echt niet verbazend dat hij vind dat hij zich niet moet houden aan wat hij preekt.

Eigenlijk vind ik het niet zo erg dat hij een coyote heeft (die heeft al wel heel wat zwaarder tegen z’n eigen principes gezondigd) maar toch, het is gewoon zo irritant. Als hij zelf nog zou geloven in de onzin die hij andere wil opleggen, maar zelfs dat nog niet.
Nix mis met n Coyote. K heb dr ook ene!
Uiteindelijk is het niet Di Pipo die een Coyote heeft, maar wel zijn chauffeur…
Overigens zijn François en Elio geen ambtsgenoten (Jean-Marc en Elio wel), of ga ik nu heel erg muggenziften?
Sorry, maar die foto is volgens mij niet Di Rupo maar een imitator…
@dujokke: Ok, nu staat het eronder :-)
Tja, papier moet gevuld, en toogpraat moet gespuid…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).