Bentley lanceert extra speciale Mulsanne EWB

Auteur: , 16 Reacties

Dat maakt een standaard Mulsanne eigenlijk nog specialer?

Eigenlijk is het heel opmerkelijk dat enorm dure, exclusieve en prestigieuze merken een afdeling hebben die de producten nog duurder, exclusiever en prestigieuzer kan maken. Neem de Bentley Mulsanne bijvoorbeeld. Er is weer een bijzondere uitvoering ervan gebouwd door Mulliner. Dat is de afdeling van Bentley die Bentley’s duurder, exclusiever en prestigieuzer maken.

Daarvoor heeft Bentley (of Mulliner dus) de beste naam ooit voor bedacht: China Edition. Dat lekt de lading wel, want het is een editie speciaal voor China. De basis is de Bentley Mulsanne Extended Wheelbase. Ze worden in de kleuren Onyx of Black Velvet geleverd. Onyx is een zwarte tint met een donkerblauwe gloed, terwijl Black Velvet juist een kersenrode gloed heeft. In beide gevallen krijgen je een exquise en verfijnde goudlijn op de zijkant. Bij de dealer op de hoek noemen ze het gewoon striping.

Bentley Mulsanne EWB China Edition by Mulliner '19

Verder is de Mulsanne EWB China Edition herkenbaar aan de chromen details zoals de raamlijsten, lijsten op de deuren en de 21″ grote, 14-spaaks Radiance-velgen. Een ander exterieur element voor deze Special Edition is de ‘Serenity’-grille, geheel in het chroom uitgevoerd. Niet alleen de grille, maar ook het ornament tussen grille en motorkap.

Bentley Mulsanne EWB China Edition by Mulliner '19

In het interieur biedt de Mulsanne China Edition het fraaiste hout en leder, uiteraard. De Mulsanne Special Edition heeft vier separate stoelen. In de rugleuningen is de skyline van Londen geborduurd. Ook in het houtwerk is de skyline van de Britse hoofdstad te zien. Er is keuze uit drie interieurcombinaties: Newmarket Tan met Burnt Oak, Fireglow met Imperial Blue of Shortbread met Redwood. Mocht je interesse hebben, hebben we slecht nieuws: er worden slechts 15 exemplaren van gemaakt en ze zijn allemaal bedoeld voor de Chinese markt.16 reacties

Speciaal & zwart, ik zeg doodsaai!
@ghost: Onyx black is inderdaad zwart, die blauwe gloed zie je bijna niets van. Black velvet daarentegen is een donkerpaarse kleur als de zon erop schijnt of genoeg daglicht. Ik zou dan voor de laatste gaan.
@lecomte: even een Chinese dealer zoeken en importeren die hap; of verhuizen naar China.
Inclusief Aliexpress spiegel lampjes die op straat schijnen.
Doe mij maar een Flying spur
@dutchdriftking: zonder enige twijfel!
Een China Edition met de Skyline van Londen?
@woutera: inderdaad, ook de getoonde vlag is, naar mijn weten, niet de vlag van China.
@simonferrari:
Het zijn ook carrosseriebouwers. Aardrijkskunde zat niet in het vakkenpakket.
@simonferrari: Gelukkig bestaat er een actief gevolgd webcast genaamd: Fun With Flags en gepresenteerd door de alleswetende dr. Sheldon (Shelly) Cooper en dr. Amy Farah (aka Blossom) Fowler. Als Sheldon Cooper niet weet wiens vlag dat is bestaat deze gewoonweg NIET! Ik gok zelf op een variatie van The Union Jack.
Zou toch zweren dat op het dashboard de skyline van Tilburg tijdens de kermis te zien is met Katholieke kerk, de moskee, het draaiende huis, de Watertoren en natuurlijk het reuzenrad…

Maar ja, als ze dat nou in China mooi vinden, een plaatje van Kruikenstad…
Ik ben verre van een VAG-fan, maar met Bentley zetten ze toch wel knap werk neer.

Nu ja, de Bentayga niet meegerekend dan…
@Esprit_de_Flandre: ‘k zou toch voor een Rolls gaan, mocht de keuze zich voordoen 😉

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).