Bentley SUV gaat officieel in productie!

Auteur: , 30 Reacties

Het hoge woord is eruit bij Bentley. "De SUV heeft groen licht gekregen" aldus de luxisten uit Crewe.

Bentley SUV gaat officieel in productie, in 2016 op de markt

De SUV-concept die Bentley in maart vorig jaar aan de wereld toonde was regelmatig mikpunt van hoon en kritiek. Het kwam er vooral op neer dat het een monstruositeit van een auto was. Juk. Maar de Bentley-designers beloofden beterschap, want die high-end SUV moest er sowieso komen. Immers, niets verkoopt zo lekker in het topsegment als een luxe PC Hoofttractor. Vraag maar aan Porsche.

Vandaag was er een bijeenkomst op Bentley HQ in Crewe waar zowel de Britse premier David Cameron als Volkswagen Group-voorzitter Martin Winterkorn aanwezig waren. De definitieve komst van de SUV betekent namelijk 1.000 extra banen, en dat is altijd reden voor een feestje. Ook wordt er door Bentley 931 miljoen euro in het project gestoken.

Wat er onder de kap komt te liggen? Daarover laat Bentley zich niet uit, maar toen de EXP 9 F vorig jaar in Geneve werd onthuld lag er een 600 pk/800 Nm sterke 6.0 liter twin turbo W12 onder de kap. Ook zou er optioneel een 4.0 liter twin turbo V8 met 500 pk beschikbaar komen. En tijdens de Beijing Motor Show kwam Bentley met een V6 plug-in hybrid als 3e aandrijflijn op de proppen. En laten we de dieseloptie vooral niet uitsluiten.

Bentley zegt dat de SUV in 2016 op de markt zal komen.
30 reacties

Lijkt gemaakt voor Amerikaanse 30 inch velgenmeetings….Kwestie van alles uit proportie te hebben…
Maar wordt ie nou voor de introductie grondig gefacelift (laten we zeggen: minstens met subtielere ‘wielkasten’ en koplampen), of wordt er alleen een ledje hier of daar aangepast?
ben benieuwd hoe die er nu uitziet dan!
Ik vind de X5orento dan mooier.
Op de voetgangervermalers in de voorbumper na vond ik de vorige niet eens zo heel lelijk. En wachten tot 2016? Het chassis ligt klaar bij Porsche/Audi/Vw dus dat moet toch wel sneller kunnen lijkt me! Of wordt er een speciale fabriek voor gebouwd.
Vind op de foto’s een gedrocht dan koop ik wel een Mercedes SUV
@janfr1908: De ML is minstens zo lelijk. De GL gaat wel maar is saai. De enige die er toe doet is de G. Maar voor dat geld kun je beter een nieuwe Range Rover kopen.
Wat een lelijk ding zeg.
Als of het uiterlijk van dit apparaat er toe doet. Voetballers en rappers willen alleen maar weten vanaf wel moment er besteld kan worden.
@Vreddy_B: vergeet de zandbakhazen niet! Trouwens ik wil er ook 1
Vind hem zo lelijk nog niet hoor. Hij heeft wel wat vind ook dat hij een beetje op Range Rover lijk van een paar generaties terug
Kan wel van alles gaan schreeuwen over imago, klasse en dat soort termen maar Bentley moet ook geld verdienen. Gaat het goed doen in de zandbak en op de parkeerplaatsen van voetbalclubs, waar bovenstaande woorden nogal anders geredeneerd worden.
Het heeft wel wat, vind alleen de koplampen er niet op passen dat maakt hem zo van dit wordt hem niet. Maar het verdere design is wel top het is een durf net als dat lambo me zo maf ding komt
Ze hebben beloofd het ding re re-designen hopelijk is het eindresultaat een stuk mooier dan de concept.
Nu een nieuw conceptie maken dat een smakelijker design heeft.

Wordt waarschijnlijk wel een succesje als hij kwalitatief ok zit.
Heeft weg van dat gedrocht dat Q3 heet. Bah!
Laat een Duitser het doen met een Britse en het resultaat is een Uberlelijke lompe karakterloze bak. Is een beetje abortus nog mogelijk?
De hoofdsteunen lijken wel van Volvo…
Yes!
heb de EXP9-F vanaf het begin al heel mooi gevonden!
€ 931 miljoen van Bentley en nog wat steun van de Britse regering, want Cameron zit niet voor niks aan tafel, gaat 1000 banen opleveren. Om dat verhaal rond te breien moet je toch van goede huize komen. Wordt een Bentley JSF……
Investering van 931 miljoen!? Dat hoeft toch niet op dit model alleen afgeschreven te worden hoop ik!? Verder: wat een lelijk hok, brrr!
Nog een overpriced suf. Wat zou de wereld toch zonder moeten.
@azenomei: we weten de prijs nog niet
de wielen lijken op deze pic groter dan de deuren, slechte foto of is het echt zo’n gedrocht? Totale mislukking en ik denk dat als je met deze bak de weg afbuigt dat je verloren bent op onverharde wegen. Tractie van niks.
Deze uit de kluiten gewassen fiat doblo , wordt gewoon verkocht als zoete broodjes , wel goed voor de engelsen , dat gun ik ze wel!
@fers:
Welke Engelsen, dikke kans dat dit gedrocht gewoon tussen de Touaregs en Q7’s van de band gaat lopen….
als die internetblokkade op wanstaltige beelden er komt in Engeland, maakt dit model ook geen enkele kans
Was vandaag zelfs op BBC Radio 1. Got to love the Brits
Lomp en lelijk. Blijkbaar is daar een publiek voor. Dito volk wellicht.
Wat een beauty

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).