Benzinedief steelt bijna 1.000 liter naft met zelfbouwtank [updated]

Auteur: , 50 Reacties

Een handige doe-het-zelvert met onzuivere intenties slaagde er gisteravond in Ankeveen bijna in de lokale Esso Argos van 1.000 liter brandstof te beroven. Hoe? Via een enorme opslagtank die hij achterin zijn people mover had gebouwd. Bizar.

Chrysler met inbouwtank

We moeten zeggen, hij verdient een paar punten voor inventiviteit, maar verder is het gewoon een klare lambal die te beroerd is om zijn eigen brood te verdienen, en daarom maar probeert ondernemers te duperen. Nul respect voor dit soort mensen.

Volgens RTV Noord-Holland werd de man op heterdaad betrapt, maar wel pas toen zijn zelfbouwtank met een inhoud van 1.000 liter (alleen in de VS doen ze het nog een maatje groter) al bijna helemaal afgevuld was. Wat bij ons de vraag oproept hoe snugger je als pompbediende bent als dit je niet opvalt*. We kennen de vulsnelheid van de pomp daar niet, maar het moet toch wel meer dan een paar minuutjes duren alvorens je 1.000 liter uit de vulslang geperst hebt.

Esso Ankeveen Street View

Het voordeel van dit systeem is dat je als je slaagt meteen een grote klapper hebt gemaakt, en je bovendien niet zo snel onschuldige mensen doodrijdt in Wild-West-achtervolgingen. Het nadeel is de grotere pakkans en de verminderde vluchtmogelijkheden, aangezien je na een roof bijna 800 kg aan klotsende vloeistof achter je hebt liggen.

Laten we hopen dat de man snugger genoeg was om een setje sterkere veren te monteren en de achterbandjes wat harder op te pompen. Ach, het is weer eens een andere bulkvoorraad dan wiet.

Meer foto’s HIER.

*Update 09:30 – na contact met de politiewoordvoerder kunnen we het volgende ter aanvulling melden:

Bij de diefstal zijn 2 verdachten opgepakt: een 48-jarige man zonder vaste verblijfplaats, en een 44-jarige Zaandammer. De heren werden op heterdaad betrapt door een langsrijdende surveillancewagen. In tegenstelling tot wat we eerder meldden blijkt het hier om een onbemande pomp te gaan (vroeger was het een bemande Esso, die op sommige plekken ook nog als zodanig vermeld wordt, vandaar de verwarring).

De mannen hadden kans gezien de ondergrondse tanks te openen, ze haalden de brandstof dus niet uit de pompinstallatie. Het type ontvreemde brandstof was niet direct bekend bij de woordvoerder.50 reacties

Brandstof……welke? Als het diesel was, kon ie wellicht bij de pomp voor vrachtwagens staan en vullen? Die stuwen wat meer litertjes per minuut de slag door… Wie het weet, mag het zeggen.
@joejojo2012: Daar dacht ik ook aan maar in het nieuwsbericht waar naar gelinkt wordt spreken ze toch echt van benzine.

Ik vraag me af hoelang dat duurt. Ik word vaak al erg ongeduldig als ik mijn 90 liter tank moet vullen.
@sketcher: Aha, had het artikel niet gelezen. Man, dan moet ie toch zeker een half uur daar gestaan heb met verkrampte klouwen!
@sketcher: ik ook al met m’n 70 liter tank. En hij is zo gauw weer leeg, dus ik sta er met regelmaat. En dan die klote pin die in Nederland verboden is geworden… Kan je in Duitsland even je ramen lappen, mag je hier eerst een paar minuten in de kou staan te vernikkelen met zo’n pomp in je klauw.
Als je op heterdaad betrapt wordt kan je volgens mij niet van een geslaagde diefstal spreken, maar wie ben ik zij de gek.
Mooi dat hij gepakt is, je moet wel een levensgevaarlijke gek zijn als je op deze manier benzine wenst te stelen.
Het is een onbemand benzinestation. Flauw dus om een pompbediende iets te verwijten.
@morris2: Dat heb ik uiteraard even gecheckt voordat ik het opschreef. Zo te zien zit er toch echt een shop bij…
http://goo.gl/maps/S6v40
@sir_smokalot: Het is inmiddels een onbemand argos station:
Staat hier in de onbemande-pompen lijst:
http://argosenergies.com/files/documents/Argos_locaties_tankpas.pdf
@morris2: Godnakende nondeju. Het ding staat nota bene nog als Esso vermeld in telefoonlijsten… So far for fact checking..

Ben nog bezig persvoorlichter politie te pakken te krijgen, dan weten we hoe de vork precies in de steel zit.
@morris2: En we hebben een update. Dank voor de input!
@morris2: Bij een onbemand tankstation kun je toch alleen met kaart betalen? Voorzover ik weet kun je enkel bij een bemand station achteraf betalen.

On topic, ik wee niet hoeveel die Voyager mag meeslepen, maar 1000 liter is uiteraard 1000+ kilo. Zal geen quick getaway zijn geweest als hij zover was gekomen.
@sketcher: Niet uiteraard he, tis geen water. 1000 liter benzine weegt ongeveer 720kg. Maar nog steeds erg veel. Wij hadden vroeger hetzelfde type chrysler voyager en hebben daar ooit eens 600kg staal in vervoerd +3 personen en die hing aardig in z’n wielkasten. Als ik me goed herinner heeft deze enkele bladveren achteraan
@Captain: thanks dat klopt uiteraard, het gewicht van die tank zal dat verschil ook niet maken denk ik. Mijn vader had deze auto ook vroeger, met 3.3 v6 dacht ik. Idd bladveren achteraan.
@sketcher: Haha ja die 3.3 V6 hadden wij ook, dat ding kon ik letterlijk een straat ver horen afkomen :) Lekker dorstig ook, toen ie versleten was toch maar overgestapt op een dieselversie
@Captain: mijn vader heeft daarna nooit meer een amerikaan durven aanraken en is japanners gaan rijden. De automaat is wel 3 keer vervangen, maar als hij reed reed het wel lekker. Idd vrij luidruchtig maar klonk best goed in mijn herinnering.
@sketcher: Haha terecht dat is nogal rommel, de gemiddelde levensloop van zo’n voyager is bij ons 170.000km en dan valt die echt uit elkaar (de derde zit nu 140k dus uitkijken :) ). Terwijl ik 2 vrienden heb die volvo’s rijden met +400.000km (240 en v70) still going strong. Da’s dan ook een beetje amerikaanse autofilosofie, relatief spotgoedkoop in aanschaf en niet bedoeld om 10-15 jaar mee te gaan. Was vroeger wel anders in detroit.
@sketcher: ik heb de foto’s nog eens goed bekeken en je kunt zien dat hij een pomp heeft ingebouwd, hij zal dus wel rechtstreeks uit de opslagtank gepompt hebben. Dat verklaart ook de positie van de auto op de foto’s. Da’s wel slim, netjes gedaan! Daar had hij met een beetje geluk wel mee weg kunnen komen.

Hij krijgt wel een vette -1 voor Renault doppen op een Chrysler/Dodge, als doet Fiat nu iets soortgelijks natuurlijk.
@morris2:

Hoe wil je stelen bij een onbemande pomp?
En wij maar de volle prijs betalen… :/
Zo speciaal vind ik die tank nou ook weer niet. Bij mij op et werk hebben we twee anks van 600 liter in een berlingo en op een isuzu staan.
En zo te zien is dat gewoon een ‘simpele’ wateropslag tank van 1000 liter die je voor een appel en een ei koopt.
Spanbandje uit de eurobak en je bent klaar.
@kortvdl: Als je de foto’s ziet, dan zie je dat het wel iets meer is als dat…
Er zit een heel buizenstelsel, met slangen en afsluiters in.
@notsobig:
Mybad!!
Ben een app-lezer(die btw voor geen flikker werkt, dat terzijde).
En dan ben ik niet van de doorlink-naar-andere-pagina-linkjes.
Ziet er dan wel indrukwekkend uit. Maar. is te ‘ingewikkeld’ om enkel uit de tank benzine te pompen.
Vermoed dat ie ook benzine aan kan zuigen.
@kortvdl:

Ik neem aan dat deze tanks een stukje beter tegen benzine enzo kunnen?

Ik weet nog wel dat een paar jaar geleden heel veel mensen in Luxemburg gingen tanken met jerrycans, petflessen etc. Maar de petflessen zouden na redelijk korte tijd gaan lekken
@timberleek:
ja ben ik met je eens dat bepaald plastic er niet tegen kan.
kan me idd voorstellen dat een watertank niet tegen benzine kan.
maar ik bedoelde meer dat het heel gebruikelijke tanks zijn in de industrie.
maar de meeste agressieve vloeistoffen kan je in zulke tanks krijgen.
@timberleek: IBC tanks, is het formaat van een europallet. Maar die dingen kunnen wel aardig wat hebben. 1000 liter, gewichten van max 1200 kg. Ze worden in de voedingsindustrie gebruikt.
@kortvdl: jullie doen dit soort dingen vaker en noemen het zelfs werk?
@mashell:

Ja man, moet je nog goedkope diesel hebben? Pm me dan ff bijdehand!

Nee ik werk bij een bedrijf dat aan bermonderhoud en grondwerk doet.
Daarbij is het vrij normaal dat een machinst een 600 liter tank diesel bij zixh heeft om zijn machine af te tanken (en ja die diesel komt uit een grote tank die aangebuld wors door een diesel leverancier)
@kortvdl:
excuus voor het analfabeten nederlands, via de app valt je text na een paar zinnen weg en dan zie je niet of je goed typt.
Je moet ‘m nageven, het is wel verdomde slim..
Ik snap die mensen nooit die voor paar tientjes of paar honderdjes een slag willen slaan. Als je het doet, doe het dan goed en zorg dat je nooit meer hoeft te werken en met je stapel cash ergens op een strand kan gaan liggen (ook dat gaat vervelen, vraag maar aan die engelse treinrovers). Deze man, en nog velen met hem, zijn gewoon te lui om te werken, weg ermee!!
En nu? 50euro boete en 10 uur “taakstraf”?!

Mensen die wel werken voor zijn centen hebben taakstraf tot z’n 67e.

Zucht
@rene-mini: en die komen nog geeneens in de krant ook!
1000 liter is wel mooi €1700,-. Wanneer je elke dag dit in het circuit verkoopt voor €1,- liter verdien je (voor aftrek opstartkosten) €1000,-. Doe elke dag een “heist” en je zit op ruim €20.000 per maand. Daar kan je prima van bestaanaangezien er maanden zijn dat ik minder naar huis breng.
Tientjeswerk is het niet dus.

Valse/gestolen kaarten zijn vast te bemachtigen (opstartkosten) in hetzelfde circuit waar je je kaarten bemachtigd.

Duizend liter brandstof weegt vast geen 1000 kilo trouwens aangezien olieproducten drijven op water. 800 kg lijkt me waarschijnlijker.

Waar ik me zorgen over maak is het zwaartepunt van die auto. Wanneer er wel een chase is lijkt mij dat ie bij de eerste de bese rotonde op de zijkant gaat.
Die tank kan ook de hele vloer bedekken en half zo hoog zijn. (Nog wat mopar onderdelen en Bob is je oom.)
Zegeltjes meneer?
Zo’n pomp stopt toch na een bepaald bedrag? Ik dacht dat bij 500euro de pomp stopte.
@sjaakk: lees het artikel nog eens voor de gein ;)
@FlighTom: ik zie nu pas de update, die na mijn reactie pas geplaatst is. Dan is het inderdaad wel mogelijk om snel 1000L te verkrijgen.
Mijn eerste gedacht was… hoezo staat dat ding in de sneeuw, waar in NL ligt nu sneeuw…

Maar dat is natuurlijk schuim ivm brandgevaar :P
Het zal maar in de fik vliegen. Heb je wel tijdelijk de snelste voyager op aarde, denk ik
@Simpson: het is een ruimte wagen, die dan als een raket gaat. Deze kan dan zo Voyager 1 en 2 achterna.
@mashell: Ohja, dat zijn/waren ook voyagers. Misschien is ‘ie zo op het idee gekomen :D
En als je dat zielloze boeventuig betrapt zeggen ze allemaal hetzelfde ‘ja maar ik moet toch ook vrete’.
Vraag maar aan Conor Woodman.
Even de kruisen op de snelweg op rood zetten zodat hij lekker achter in de file kan vlammen.
“aangezien je na een roof bijna 800 kg aan klotsende vloeistof achter je hebt liggen.”

lol, ik wou net zeggen. Succes met de vluchtpoging, hahahaha.
Gewoon zo’n 1000 liter tank in België vullen met benzine voor €1.47 de liter. dat kost je €1470,- euro

Daarna in Nederland verkopen aan je vrienden en kennissen voor €1.69, heb je mooi €220,- verdient.
@Kvgorp:
Dan wil ik er wel zegeltjes bij.
die krijg je niet ;)
Als je als flik niet beseft waar je mee te maken hebt als je deze gaat achtervolgen…

Je zou hem klemrijden of op een file laten botsen en een inferno creeëren. Als die al op snelheid raakt met bijna een ton aan brandstof achterin.


Hoe ironisch zou het zijn moest die tijdens de vluchtpoging zonder benzine vallen.
Waarom verdient hij punten voor inventiviteit?? De stoelen er uithalen en een kant en klare 1000 litertank achterin proppen vind ik niet echt inventief, integendeel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).