#Flamewars: BMW disst Audi’s laserlicht

Auteur: , 39 Reacties

Het lijkt erop dat Jaguar met zijn Mercedes-kippendiss enkele weken geleden Pandora's doos heeft geopend. De PR-prikjes die autofabrikanten onderling uitdelen volgen elkaar nu in rap tempo op. De laatste ronde is een klassieker: BMW vs Audi.

OH SNAP!!!

De Beierse broedertwist gaat over Audi’s Sport Quattro laserlight. ‘Hahahahah, dat hadden wij in 2011 al, en we zijn er (als verwacht) al bijna klaar mee OMG n00b lame 1337!!11!!’, aldus BMW in een tweet:

zOMG

..zegt BMW, de fabrikant die er maar niet in slaagt in één keer een auto te onthullen, maar zo nodig voorafgaand aan elk productiemodel een nagenoeg identiek ‘concept’ neerzet. Daarnaast is het niet zo dat er vanuit Ingolstadt niets met laserlicht wordt gedaan, vorig jaar op de CES zagen we nog een lasershowtje. Maar soit, het is altijd leuk om de PR-boys met elkaar in de slag te zien gaan.

Bovendien is Audi ook niet brandschoon, toen vorig jaar tijdens de pauze van de Super Bowl het licht in de Mercedes-Benz Superdome uitviel, kwamen ze meteen met deze tweet. All fun and games, right?

Het wachten is op een vinnige reactie. Ik zet in op iets omtrent Audi’s Le Mans-racesuccessen en de nadruk die ook hierin op de lampjes wordt gelegd.39 reacties

laser-light is sooo 1977 #starwars
Lekker BMW!!!
In het promotiefilmpje zag het er functioneel uit, maar als je over een plas rijdt met zo’n audi voor je ben je blind. Of als de weg niet volledig vlak is schijnt dat ook recht in je gezicht, de hoogteregeling bij xenonlichten houdt die schijnwerpers ook niet 100% uit de ogen van andere weggebruikers
Ooow, haters gonna love this!
@Dimglor: ik ben een BMW hater en dat blijft zo
@timhuiderjw: Om eerlijk te zijn versta ik het concept niet van een hater te zijn van een automerk…
Je kan bepaalde modellen niet mooi vinden of iets belachelijk vinden aan een bepaald model, maar hater van het volledige merk?
Dan ben je meer hater van het imago dat rond dat merk hangt en dus meer aan de gebruikers van die wagens… Waar Bmw als automerk soms weinig kan aan doen…
Daarom vind ik die discussies rond automerken van welk merk beter is zo zinloos..
Als je het mij vraagt kan een echte autoliefhebber hierin een duidelijk onderscheid maken en zeggen dat Bmw in een bepaald segment de beste maakt, Audi in een ander segment en Mercedes dan weer in nog een ander segment van de markt…
Maar da’s mijn bescheiden mening natuurlijk ;-)
Ik zou liever hebben dat auto merken zich op andere punten zouden onderscheiden dan lichtshows en/of reclame campagnes.
Beide kosten alleen maar geld en er is geen auto die er beter of leuker van gaat rijden.
Geef dat geld dan aan de aandeelhouders en/of maak de auto’s goedkoper en/of stop het geld in innovatie.
@645ci:
De spijker op z’n kop, ik heb ook liever een mooi onderstel dan “kekke” lampjes en andere nutteloze gadgets.
@645ci: Laserlicht valt in de categorie “innovatie”
@fapfap: okay, een aanpassing dan; -relevante- innovatie.
@645ci:

Inderdaad, een soort ruit ontwikkelen die een plaatselijk kan dimmen. Zou ideaal zijn!
@645ci: Die éne tweet van Audi waar een communicatiemedewerker misschien 10 minuten á €15 mee bezig is geweest heeft substantieel meer mediawaarde en bereik dan een reclamecampagne die vaak tot diep in de miljoenen loopt. Dacia doet niet aan dit soort activiteiten, misschien een geschikte auto voor je.
.
Wat je zegt is simpelweg niet mogelijk. Beide bedrijven zijn het hoogtepunt van tech en innovatie binnen de branche. Innovatie kan niet geforceerd worden met euro’s.
.
Bijvoorbeeld… Af en toe kom je wel eens mensen tegen die tegen dierproeven zijn. Als argument dragen ze aan dat proeven ook op computermodellen uitgevoerd kunnen worden. Alleen, die modellen zijn er nog niet (en al helemaal niet betrouwbaar). Volgens deze personen moet de pharma industrie en overheid hierin geld pompen. Dat doen ze, met miljarden tegelijk, een betrouwbaar computermodel van de homosapien is namelijk héél véél geld waard. Maar, of ze er nu 100 of 200 miljard dollar tegenaan gooien, de innovatie gaat niet ‘sneller’. Innovatie vindt namelijk alleen plaats als de volledige keten van kennis en technologie op elkaar aansluiten, en dat is een langdurig traject wat eigenlijk niet zo veel met geld te maken heeft.
.
En misschien het belangrijkste argument… Merkwaarde wordt bepaald door identiteit en imago en niet door zozeer door innovatie.
Hahaha ja tuurlijk BMW, je kunt zeggen wat je wilt maar met verlichting loopt Audi altijd voor.
@MAB:
ja, in hoeveelheid ledjes op je auto plakken hebben ze zeker een edge…
@MAB: En verlichting is ook echt een USP als automerk… Wordt dan lampenfabrikant ofzo.
@MAB: vergeleken bij Philips lopen ze dan weer achter.

Beetje alsof iemand bij Philips zegt dat ze betere auto’s maken dan Osram.

Maar goed, ik neem aan dat jij audi adept bent dus pak vooral de kruimels en wees er blij mee. Blijf ik wel Freude am Fahren doen.
@MAB: volgens mij was de de eerste led-verlichting op de pre-facelift RR Phantom drophead en coupe, zo’n balkje.. En wie is eigenaar van RR? Juist.
@str8six: Audi en General Motors waren één van de eerste autoproducenten die leds grootschalig toepaste in zijn productiemodellen. Zo was in het jaar 2000 de Cadillac Deville voorzien van volledige ledverlichting aan de achterzijde en is de Audi R8 de eerste auto waarbij de koplampen volledig uit leds bestaan. (wikipedia)
@MAB: Even serieus, vind je dat nou echt belangrijk aan een auto? Een auto gaat er niet beter door rijden en wordt er niet sportiever of luxer door. Het is alleen ietsje beter voor het milieu. Als de ledverlichting en hun “befaamde” interieurs nou het enige is waar Audi trots op kan zijn, dan snap ik niet wat mensen zo mooi vinden aan dat merk.
@berlinetta: Nee dat heb ik helemaal niet gezegd, ze worden wel luxer op vind ik. Maar dat is zeker niet het enigste waar je trost op moet zijn. Ik vind dat een audi super lekker rijd (wel met quattro) voor de rest vind ik een bmw ook tof dus:) Maar bmw kan niet tippe met verlichting.
@MAB: de nuance ligt in grootschalig ;-)
Leuk en aardig, maare… de Audi A6, A7 en de A8 kwamen begin 2011 uit en hadden toen al led koplampen?
@ot92: Laat je ogen laseren! :)
@lekkaah: Verklaar je reactie en vertel me niet dat dat Xenon koplampen zijn, want dan ga jij nog eens leuke plaatjes ontvangen van mijn kant. :)
@lekkaah: Zucht….
@ot92: gaat ook over laser en niet led;)

Qua ledverlichting is Audi inderdaad grootgebruiker:p
@peke: Oh wacht… iets met niet lezen en nog slapen ;p
Ik vind die flame wars wel leuk hoor tussen de germaantjes. Mag in Nederland ook wel wat agressiever geconcurreerd worden.
@razzie: We missen alleen wat NL fabrikanten die elkaar lekker in de haren zouden kunnen vliegen.
En terecht! Moeten ze maar niet iedereen voor de gek proberen te houden(wat ze overigens aardig lukt) met die slogan van ze. Er is geen voorsprong en al helemaal niet door techniek. Eerder achterstand omdat er niet geïnnoveerd wordt op vele punten bij Audi…
@drivingpleasure: Ze hebben wel degelijk een voorsprong door techniek… Qua onbetrouwbaarheid lopen ze namelijk dik voor op andere merken!
@notsobig: Haha op dat punt lopen ze inderdaad voor op vele andere merken. Maar dat hadden ze neem ik aan zelf liever anders gezien…
Grappig dat ze elkander dissen enzo, maar eigenlijk vind ik het behoorlijk kinderachtig en vulgair overkomen.
@Hupke:volgens mij komt dit meestal voor in amerika, met een enkele europese uitzondering.
Ja mag zeggen wat je wil maar geen enkel ander automerk heeft mooiere koplampen dan Audi! Hier in de buurt staat er een nieuwe a6 en ik betrap me er telkens op dat ik recht voor die auto stop om naar die kanjers van koplampen te kijken…
@michelinman: tja, dat is een mening. Ik vind dat er niks op kan tegen de xenon (Angel Eyes) van BMW, maar zoals gezegd: een mening (die wellicht niet strookt met de jouwe)
@michelinman: Als je de full led lampen bedoelt ga ik helemaal mee met jou mening! wat een vette lampen zeg
Krijg je dan een heftige lichtshow bij mist ?
Schitterend dit soort reclames!!
Wat me wel opvalt is dat Audi telkens weer veranderd van verlichting, terwijl Bmw dezelfde basis aanhoudt!!
Misschien wil Audi net zoveel a6jes als 5 series verkopen ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).