‘Bernie Ecclestone pleegde fraude t.w.v. € 1,5 miljard’

Auteur: , 8 Reacties

Met bovenstaande aantijging pakken de Britse media deze week groot uit. Bernie zelf ontkent, logischerwijs.

Bernie wijst ergens naar

Vorige week ging in Duitsland het grote omkopingsproces tegen Bernie Ecclestone van start, wat meteen het begin inluidde van het jachtseizoen op de kleine miljardair / F1-puppet master. Iedereen wil opeens graag roeren waar het stinkt, zo ook Panorama, een actualiteitenrubriek van de BBC die uiteenlopende reportages maakt (over oude Britpoppers die reisjes naar Colombia maken om de confrontatie aan te gaan met hun inspiratiebronnen bijvoorbeeld).

Ecclestone zou de afgelopen 9 jaar tijd de Britse belasting voor niet minder dan anderhalf miljard euro hebben getild, en om verder onderzoek te voorkomen onlangs voor slechts 12 miljoen euro te hebben geschikt met de fiscus, zo luidt de mooi getimede claim, waar alle media bovenop duiken als een paar Londense boeven op een weerloze bejaarde man met een duur Hublot-horloge.

De waarheid zal wel ergens in het midden liggen. Ongetwijfeld hebben Bernie’s financiële mensen geprobeerd zijn fiscale lasten zo laag mogelijk te laten uitvallen (dat is immers hun werk), maar het lijkt ons vrij onwaarschijnlijk dat de belastingsdienst genoegen neemt met een fooi van een paar miljoen als het honderdvoudige te halen is.

Hoe Ecclestone hier zelf onder is weten we niet, maar de stoïcijnse Brit kan normaalgesproken wel tegen een stootje. Hij doet zijn zegje over bovenstaande kwestie overigens HIER, in The Guardian.8 reacties

Het zal ongetwijfeld allemaal op een misverstand berusten.
Ik denk dat er een hoop mensen Bernie een erg vervelende man vinden. Maar onder zijn leiding heb ik toch af en toe naar leuke jaren F1 gekeken. Hoe het zonder zijn leiding was geworden weet niemand, maar goed.
En tja, hate the game, not the player; hoe rijken de personen, hoe meer geld ze investeren om belasting te ontduiken/ontwijken. Ik zou t ook doen, en waarschijnlijk de meeste mensen in zijn plaats.
@gregorius: Geheel mee eens! Als je braaf volgens de regeltjes in een klein wereldje leeft en als een zombie de grote massa blijft volgen kom je echt niet ver in het leven…
En? Zo jammer dat iemand die zo met z’n sport bezig is weer wordt neergehaald door van die zuurpruimen. Typisch voor de formule 1 als je met je kop boven het maaiveld uitkomt… Bernie hij zegt wat wij denken (‘geef maar aan mij’) dat mag blijkbaar niet…
Het zou mooi zijn wanneer deze man het veld moet ruimen, hij is bezig om de formule 1 te introduceren in landen die totaal geen binding hebben met autosport maar alleen goed bij kas zijn om Bernie’s geldhonger te stillen, het resultaat is zielloze baantjes ontworpen door zijn vriend Herman Tielcke met veelal lege tribunes omdat de gemiddelde bevolking een maandsalaris moet aftikken voor een kaartje.
“Ecclestone zou de afgelopen 9 jaar tijd de Britse belasting voor niet minder dan anderhalf miljard euro hebben getild”
Toch grappig dat iedereen dat altijd op die manier zegt, ipv de waarheid te zeggen en te zeggen dat geen 1,5 miljard van hem heeft laten afnemen.
idd wie word hier nou getild er gaat al veel te veel geld naar de belasting
Heb het programma gezien op de BBC…Gek dat het eigenlijk zijn geld is, maar dat zijn ex-vrouw hem 100 miljoen per jaar betaald.

Ook al is opa Bernie inmiddels alweer getrouwd.

Enne, stoere praatjes over ‘harde werkers’ en dergelijke, maar waarom kunnen ons wel plukken en dit soort lui niet?!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).