Breek: Bernie Ecclestone in Duitsland voor de rechter

Auteur: , 4 Reacties

In een geruchtmakende en slepende omkopingsaffaire heeft de Duitse justitie besloten Bernie Ecclestone te willen vervolgen.

Bubba's be like: weekend in Bernie's!

De zaak tegen de flamboyante en hoogbejaarde (83) Formule 1-baas en boekenverkoper speelt al sinds 2006, en draait om het betalen van dik 32 miljoen euro smeergeld aan de Duitse voormalige bankier Gerhard Gribkowsky inzake een Formule 1-aandelendeel tussen de Bayerische Landesbank en Ecclestones CVC Capital. Ecclestone, tevens in beeld als potentiële Nürburgring-koper, zal er ongetwijfeld zijn beste advocaten op zetten.

De geboorte van zijn kleinzoon of -dochter (dat is juist, dochter Tamara is bezwangerd) zal hij nog wel in vrijheid meemaken, we zullen zien wat er verder uit komt. De eerder aangehaalde Gribowski moet sinds 2012 in ieder geval 8,5 jaar brommen, omdat er over de aandelenverkoop geen belasting was afgedragen.

In hoeverre in Duitsland bejaarden nog in de cel worden geslingerd is ons niet bekend. De Italiaanse oude boef Berlusconi kwam er in ieder geval onderuit, en ik vermoed dat, mocht het tot een veroordeling komen, Bernie’s advocaten wel een paar gezondheidsredenen zullen vinden. Desnoods laat hij zich nog een keer in elkaar beuken en beroven van zijn Hublot.4 reacties

Wat een boefje toch he?! ;) Komt ie vast wel weer mee weg….
Ik zou hem een 10 plaatsen grid penalty geven voor de volgende race…
Waarschijnlijk heeft de rechter binnenkort ook een pak aandelen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).