Betaal grof geld voor de Pista van Joseph Klibansky

Auteur: , 29 Reacties

De Nederlandse kunstenaar en autoliefhebber is zijn gloednieuwe Ferrari alweer zat.

Er zijn al een stuk of tien Ferrari 488 Pista’s op Nederlands kenteken. Als we de auto’s die boven de (Autojunk-)radar leven bekijken, is bij de auto’s met kenteken TJ-898-V, ZG-198-P en XL-609-V niet verder gekeken dan de standaard rode lakkleur die je krijgt op de Pista. De uitzondering is de auto met kenteken TX-417-R, dat is namelijk die van Joseph Klibansky. Dat is kennelijk de voorkeur van de kunstenaar, want alle dikke bolides die hij naar dit land heeft gehaald waren wit. Echter, het lijkt erop dat Klibansky last heeft van keuzestress. De Pista leek een mooie opvolger voor de McLaren 720S, maar ook zijn dikke Ferrari duikt alweer op in de classifieds.

Het gaat om deze advertentie van DNA Cars. De Pista in Bianco Avus heeft maar 4.681 km achter de kiezen. Dat is niet veel, waardevolle auto of niet. De auto is voorzien van zwarte velgen en een zwarte streep, met gele accenten om het geheel af te maken. Dat betekent bijvoorbeeld gele gordels en gele stiksels in een interieur wat verder compleet opgetrokken is uit koolstofvezel en alcantara. De 488 Pista is de dikste V8-auto die Ferrari ooit heeft uitgebracht, met zijn 720 pk die hij over de achterwielen verdeelt. Enige voorzichtigheid is aan te raden.

Ferrari 488 Pista

Wat dan weer bijzonder is is de prijs. Volgens de RDW heeft de auto 408.768 euro gekost toen hij voor het eerst gele platen kreeg. Je mag hem nu bij DNA op komen halen voor 439.999 euro. Oftewel, onder de streep verdient Klibansky er geld aan na net geen jaar in de Pista ‘gereden’ te hebben. De één zijn dood is de ander zijn brood, toch?

Met dank aan Bram voor de tip!

Ferrari 488 Pista



29 reacties

Erg apart hoe snel hij uitgekeken is op zn soeeltjes
@maarten020: Volgens mij is het geen kwestie van uitgekeken zijn maar gaat het om geld verdienen.
@robinvand: – het procent dat de dealer er nog van krijgt zal hij er niet heeel veel op gaan verdienen
Wat kan er aan zo’n auto nou tegenvallen?
@woutera: In dit geval de kleur wit in mijn ogen.
@lecomte: de automaat? Als deze een handbak had👌🏼👌🏼👌🏼👌🏼👌🏼
@woutera: een nieuwe 812?
@woutera: de zwarte velgen
@woutera: wat niet, echt afgrijselijk al die lijnen en gaten. Zag een 360 stradale te koop staan met even weinig km. Dat zou ‘m bv. worden. Of een fraaie F430.
@hotze: ik vindt zo’n 360 juist extreem lelijk. Ben zelf niet echt fab van de 488 maar de Pista vindt ik zelf veel beter.
@antoombom2000: ieder z’n smaak ;-)
@woutera: … wie heeft het over tegenvallen als je in een jaar tijd 30k bijschrijving (geen afschrijving) hebt en ondertussen bijna 5.000km puur rijplezier hebt gehad? Logisch dat het dan tijd wordt voor een nieuwe bijschrijver.
Is t zo lastig om een nieuwe 488 Pista te kopen / configureren dat t ruim 31K en 4.000 km extra waard is om deze te gaan halen? Hoe speciaal is deze bolide?
@ouwedibbes83: Nee. Ding zou gelimiteerd zijn maar is vrij te bestellen en dat terwijl de F8 alweer er aan komt. Iedereen die zijn Pista gekocht had als investering wil hem nu alweer dumpen om die reden.
@stefje: Het zijn toch altijd de dakloze versies die gelimiteerd zijn? Is geloof ik sinds de 430 scuderia zo.
@carfreakjim: volgens mij is er bij alle varianten Pista voor gekozen ze vrij beschikbaar te maken. Overigens is die van Klibansky een coupe, dus die is dan sowieso niet gelimiteerd :)
Beestje…. naampje verhaal … zijn er genoeg te koop met zelfde opties voor minder…
F8 tributo moeten ze nu weer hebben he, lekker vermoeiend allemaal. Zijn ook totaal geen liefhebbers maar willen gewoon het nieuwste. Producten van deze maatschappij
@wildbeest: eens!
Laat me raden…..deze meneer kwam er achter dat z’n Pista NIET 90% van de week op het circuit (met heerlijk effen asfalt) bereden werd/wordt. Een type auto als de Pista met snaarstrak onderstel en keiharde dempers bestel je NIET met die vreselijke oncomfortabele kuipstoelen. Hij zal vast een paar ritjes gemaakt hebben in het waalse deel van België met haar heerlijke “wegennet”. Klik zei het rode lampje in zijn rechterhersenhelft!
@iphonistvongates: of over de Duitse Autobahn, dat is ook net een hobbelende geit.
Voor 4 ton stel ik er zelf wel eentje samen.
Bij het zien van de foto’s dacht ik dat de jatmozen er met z’n velgen vandoor gegaan waren…
De verkoopprijs is toch niet altijd wat de eigenaar er voor krijgt toch?
@maferick74: nee dat kan zelfs nog meer worden.
Heb zo’n gevoel dat hij inmiddels alweer iets nieuws besteld heeft met de achterliggende gedachte dat deze Pista hem nu nog ‘wat’ oplevert. Uiteindelijk zullen deze Pista’s wel wat minder waardevast blijven dan de Speciale’s en Scuderia’s gezien de productieaantallen en minder begeerlijke motorisering. Een 812 Spider zou wel dik zijn.
Her en der hoor je dat de markt op zijn gat gaat. Klabamsky wil gewoon uitchecken nu het kan. Ik kijk persoonlijk uit naar de tijden dat exoten weer gruwelijk dik afschrijvende assets worden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).