Bewijs: je kan een Fiat 500 parkeren op een postzegel

Auteur: , 12 Reacties

De jarige job blijkt nog veelzijdiger te zijn dan gedacht.

De Fiat 500 blaast dit jaar zestig kaarsjes uit en dat moet gevierd worden. Onlangs werd er een exemplaar van het Italiaanse succesnummer opgenomen in het Museum of Modern Arts (MoMA) in New York. Een hele eer natuurlijk, maar daar hielden de cadeau’s niet op voor de Cinquecento.

In Italiƫ heeft de kleine Fiat namelijk zijn eigen postzegel gekregen van het Officina Carte Valori. Op het kleinood staat een afbeelding van de oude Fiat 500 met zijn nieuwerwetse nazaat erachter. De achtergrond van de zegel is donkerblauw en uiteraard staan er ook een paar Italiaanse tricolores op. Het gebruikte lettertype komt overeen met datgene dat gebruikt werd voor de reclame posters van vroeger.

De zegel werd vandaag gepresenteerd in Fiat’s Mirafiori fabriek. Mocht je het je afvragen: dat is helaas niet die ene met het circuit op het dak. De zegel heeft een nominale waarde van 0,95 Eurocent en wordt gebouwd in een oplage van 1.000.000 exemplaren. Een must-have voor de betere filatelist?12 reacties

Had fiat niet een model van de 500 uitgebracht met een sticker van de oude?
Een aantal jaren geleden hebben ze een soortgelijke foto/schets gemaakt met de 500 van 2007 en de Nuova Panda (169) er naast. Voor de verschillen.

Is de Nuova 500 ooit in de Miraifiori fabriek geproduceerd want anders snap ik de locatie waar de postzegel gepresenteerd is niet direct. Lingotto zou dan beter zijn geweest bv. Dat het niet in Tychy Polen is (waar de huidige 500 319 vandaan komt snap ik dan uiteraard weer wel)
Ik heb altijd al eens aan een Fiat willen likken.
@dizono: Het dashboard van een Fiat is weliswaar niet zo knuffelbaar als dat van een Audi, maar over de likbaarheid is nog weinig bekend…
@autodrop: mensen die dashboards van een Audi knuffelen, ik ben benieuwd wat dat zegt over je jeugd…
@dizono: Het schijnt vooral bij de premium klasse van de bevolking een bekend fenomeen te zijn
@autodrop: ze hebben in ieder geval geen knipperlichtrelatie met hun auto…
@autodrop: het oppervlak is vrij glad van zo’n 500 dashboard dus likbaarheid kan wel goed zitten. Al zou dat ook kunnen gelden voor die mintgroene 500 met van die retro dopjes en de dame die hem bestuurt ;)
Moet dat geen Fiateltelist
@roesplace: Moet dat geen Fiatelatelist zijn? (Fijn dat je niet kun wijzigen)
Jezus wat een joekel van een postzegel! Dat past dan wel weer bij de groei die de 500 heeft doorgemaakt sinds de reboot
@Edge: in ItaliĆ« hebben ze kleine kaartjes….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).