Max Verstappen ontkent precontract met Ferrari [updated]

Auteur: , 26 Reacties

Geruchten dat Max over gaat stappen naar Ferrari bereikten vandaag hun voorlopige hoogtepunt.

VES

Dat kwam in eerste instantie allemaal door de Spaanse krant Marca, die groot uitpakte met een verhaal dat Max getekend zou hebben bij Ferrari. We kennen de geruchten inmiddels wel een beetje en er leek niet zoveel nieuws onder de zon te zijn. Of zoals Max het zelf zou zeggen: “Here we go again…”

Maar vanavond klapte The Independent er nog maar eens overheen. Volgens hen is het geen kwestie óf, maar wannéér Max voor Ferrari gaat rijden. Lekker makkelijk denk je dan wellicht, want met 19 jaar en gezien zijn skills is de kans natuurlijk sowieso groot dat Max ooit bij Ferrari terecht komt. Maar in dit geval zou het volgens The Independent al om 2018 of 2019 gaan.

Interessant is dat de krant stelt dat Max een contract heeft bij Red Bull tot en met 2019. Over het algemeen wordt aangenomen dat de Nederlander tot en met 2018 onder contract staat. Journalisten hebben echter doorgaans geen inzage in de contracten van de coureurs, dus tenzij een team zelf er harde uitspraken over doet, kennen we de kleine lettertjes niet. Zo bleek eerder vandaag bij monde van Christian Horner dat Sainz de facto tot en met 2019 onder contract staat bij Red Bull dankzij opties die Red Bull kan lichten.

Volgens de berichtgeving zou Max al aangegeven hebben bij zijn team dat hij zijn contract wil inleveren. Het wildste gerucht is dat Max eventueel zelfs bereid zou zijn een sabattical te nemen in 2018, zodat hij in 2019 voor Ferrari aan de start kan verschijnen. Max heeft inmiddels echter koud water gegoten over al dit hete nieuws. De Nederlander benadrukte dat hij in 2018 ‘gewoon’ voor Red Bull uitkomt en dat hij niks getekend heeft bij Ferrari. Juist.

Gelukkig hebben we ook nog een F1-nieuwtje voor je dat sowieso berust of waarheid: Hamilton heeft een gridstraf ontvangen omdat hij zijn bak moet wisselen. De Brit klaagde in de tweede vrije training al over een probleempje met de auto en zal de race nu in het beste geval vanaf de derde startrij aanvangen. Toch nog maar snel even Vettel opgeven voor de overwinning zondag in het F1 managerspel dus…

UPDATE
: Het wordt allemaal steeds gekker en gekker. Inmiddels gaat het verhaal de rondte dat de familie Sainz de aanstichter was van het bericht in Marca. Intern zijn ze daar bij Red Bull behoorlijk pissig over en Helmut Marko heeft naar verluidt nogmaals een hartig woordje gesproken met de twee Carlossen.

Bedankt Dennis voor de tip!26 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
We will see
Sebatical gaat ie nooit doen
via Android app
@mrrallycross: Klopt, maar misschien wel een sabbatical, je weet het niet.
@mrrallycross: sebastical misschien
@mrrallycross: Sebastian gaat ie nooit doen
Onzin. Bullshit. Bagger.
Max staat vrijwel zeker nog tot 2020 bij RedBull onder contract. Dat is na zijn spectaculaire jaar bij RedBull gewijzigd en dat is ook waarom hij opeens 8x zoveel verdient. Marko of Horner heeft al aangegeven dat de contracten dusdanig solide zijn (voor alle rijders dus ook Carlos en Kvyat) dat RedBull bepaalt wanneer ze weg mogen of ze zitten er vast. Alleen een deal voor Ferrari blokken van de 2018/2019 specs zouden misschien als wisselgeld gebruikt kunnen worden. Lagere kosten en betere performance.. ja dan is je sterrijder verliezen misschien wel een optie. Maar dan laten ze Ricciardo gaan en nog steeds Max niet.
Marca > Sainz jr en sr.

Het schijnt dat ze het de wereld in hebben geholpen om een wig te drijven tussen Verstappen en RBR om een zitje te forceren.

De familie is vandaag door Marko op het matje geroepen, aldus Olav Mol.
@awesome: bizarre ontwikkelingen. Ik heb even een update geplaatst bij het artikel.
@jaapiyo: waar kan ik dit lezen?
@jaapiyo: gekkenhuis is het.
Ik zat serieus met open mond te luisteren naar het verhaal van Mol bij F1 café…
@awesome: dus wat er aan af kunnen leiden is dat Sainz nog geen contract bij Ferrari getekend heeft. Jammer!
@mashell: en door dit soort onzinnigheden te gaan roepen wordt de kans dat Sainz bij Ferrari gaat tekenen ook veel kleiner. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat Ferrari op dit soort fratsen zit te wachten.
@awesome: aldus Olaf Mol, een echte onderzoeksjournalist….hahahahaha
@maarten020: nee, Olav Mol.

Misschien geen onderzoeksjournalist maar wel iemand die dichter bij het vuur zit dan wij allemaal bij elkaar.
Zelfs Olav weet dat het niet slim is om dit soort verhalen ongefundeerd de wereld in te helpen.
Ach, misschien moet je eerst de uitzending even kijken…
Mijn ergste nachtmerrie: Verstappen bij Ferrari. Ik hoop dat het bij een nachtmerrie blijft.
Er komt een dag dat Max gewoon in de Fabriek Renault moet zitten om wereld kampioen te worden.
Ferrari zie ik ook niet zitten, dat wordt een Italiaanse nachtmerrie, dan maar naar Mercedes.
Sainz wil gewoon naar Ferrari, punt. RB houdt hem echter stevig aan z’n contract, maar als ie nou een beetje dwars gaat doen en ruzietjes veroorzaakt, maakt ie wellicht grotere kans om uit Faenza te glippen volgend jaar…
@basvspr: maar Ferrari wil Sainz helemaal niet…
@basvspr: of TR laat Pierre Gasly een paar races rijden en zetten ze Sainz op het strafbankje. Sainz laat op dit moment zien dat hij niet heel erg intelligent is.
Als Sainz er werkelijk achter zit dan is hij nu (weer) zijn carrière aan het schaden. Gedoe met beide teammaat en nu roddelen en onrust stoken als een vals wijf. Ik denk dat ze zijn capaciteiten overschatten.en dat Marko het gedoe binnenkort zat is. En dan? Mercedes wordt het niet, Ferrari ook niet, dan blijven Williams en Force one over Als je wilt verbeteren dan zijn de opties beperkt. Renault is misschien een mogelijkheid maar gaan die RedBull tegen de poten schoppen door een deal te sluiten? Misschien als RedBull volgend jaar een andere motor zou krijgen maar ook dat zie ik niet gebeuren. Iedereen veroordeeld tot elkaar. Sainz krijgt straf en blijft op zijn plek.
Wat zijn die Spanjolen een droeftoeters zeg! Zal me niks verbazen als ze Sainz er gewoon uitflikkeren volgend jaar dan. Volgens mij is die Helmut Marko geen vent waar je ruzie mee wilt krijgen.
@trustmeiamanengineer: door dit soort walgelijke acties van het Sainz kamp ben ik bijna geneigd om te zeggen dat ze hem er dan uit moeten flikkeren zodra alle stoeltjes bij de teams al verdeeld zijn terwijl TR zelf op de achtergrond al een andere coureur heeft gecontracteerd. Niet netjes…maar laat het hem dan ook maar goed voelen.
Zit er geen optie in het contract van Sainz voor Red Bull om hem voortijdig eruit te schoppen?
Hij moet zich gewoon op het circuit bewijzen en niet via de pers.
@iJoost: Sainz begint zelf in te zien dat hij zich niet kan meten met de top en een kat in het nauw maakt rare sprongen.
@rhellema: wel rellen en te weinig presteren (om een plek in een topteam te eisen). In Canada was het vrij snel een DNF en in Baku ook meteen Kyvat de schuld van zijn spin geven…en dan nog de pit exit die niet helemaal netjes verliep en de crash in Bahrein….

Hij zal vast wel goed zijn hoor, maar bij RBR is geen plek. En als de rest hem niet wil, dan is het keuze tussen STR of niets. Er zijn genoeg jongens geïnteresseerd om zijn plek over te nemen….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).