Bij Mazda staat autorijden op nummer 1!

Branded content, 24 Reacties

Mazda claimt dat rijden leuk wordt, wanneer je je één voelt met de auto.

Om een gevoel van eenheid te creëren, moet alles perfect in balans zijn. Van de positie van de bedieningselementen, tot de details van het onderstel. Daardoor word je veel meer betrokken bij datgene waar we allemaal van houden: autorijden! En daar houden de Japanners ook van. Eerder hadden we het al over Jinba Ittai, een Japanse uitdrukking waarmee wordt gerefereerd aan de harmonie tussen de boogschietende ruiter en zijn paard. Zo zorgt G-Vectoring Control (GVC) ervoor dat de bestuurder veel minder hoeft te corrigeren om in de juiste houding te blijven zitten. Bovendien wordt het weggedrag van de auto door deze techniek nóg veiliger.

Dit systeem werkt echter anders dan torque vectoring systemen van andere fabrikanten. Zo worden geen remingrepen gebruikt om de wegligging van de auto te verbeteren, maar zorgt GVC er juist met behulp van motorkoppel voor dat de verticale belasting van alle vier de wielen wordt geoptimaliseerd. Interessante materie dus, waar we later nog eens uitgebreid op terugkomen.

Jinba Ittai rolt bij ons westerlingen wat minder soepel van de tong. Gelukkig heeft Mazda de oplossing, het merk presenteert namelijk Drive Together, wat feitelijk op hetzelfde neerkomt: autorijden staat op 1 en daarvoor zijn technieken van belang die bestuurder en auto juist dichter bij elkaar brengen. Daar hebben wij niks aan toe te voegen!

24 reacties

Goede ontwikkeling. Met mazda en rijgedrag is sowieso nooit wat mis mee geweest. Altijd leuke auto’s om in the rijden. Mijn schoonzus heeft een Mazda Biante en zelfs die rijden gewoon lekker.
@baklava: die Biante is toch wel een fraaie wagen! Heeft Mazda er eigenlijk veel succes van? Ik zag ze amper rijden in Indonesië.
@toyotafortuner: De verkoopcijfers weet ik niet, maar ik zie ze best wel vaak rondrijden. Niet zo vaak als bijvoorbeeld een Avanza, maar toch best aardig wat.
@baklava: thnx voor de info!
Ik denk dat Autoblog het enige platform is waar ik bewust op een advertentie klik.
Rijd ook leuk, zo’n Mazda.
Rijden én design! Mooi merk!
Heerlijke wagens hoor. Laatst met een fonkelnieuwe CX-3 een weekendje naar Duitsland geweest, de 120pk versie met automaat in GT-M uitvoering met alles erop. Ding rijdt heerlijk, ligt als een blok op de weg en de 170+km/h staat zo op de teller. En daarbij ook nog gewoon écht zuinig in dagelijks gebruik. Grote kans dat ik als Alfa fan toch een Mazda kies als volgende auto.
@trustmeiamanengineer: Niet zo raar toch? Mazda is toch wel het Japanse Alfa. Heerlijk merk.
@trustmeiamanengineer: Amen!
Exact dezelfde ervaring gehad met de Mazda3.
Na de facelift schijnt hij nog beter te zijn.

Alleen jammer dat ze geen station hebben. #geenideewaarvoorikderuimtenodigheb,maarwilhettochhebben.
@fiestacruizer: precies waar wij op stuitte bij de zoektocht naar leuke family car. Dus toen maar de 6 station uit Duitsland gehaald. Wat een genot zeg. Echt een heerlijk merk.
@trustmeiamanengineer:

Al die zelfbenoemde Alfascisten rijden in sullige middenmootmeuk ..
Bijna zo leuk als in een BMW rijden… :)
@cupsport: Leuker als het een MX-5 is ;-) (sinds BMW de Z4 heeft afgevoerd).
@cupsport: wel betrouwbaarder en sinds de kodo lijn stuk mooier. En ietwat ‘neutraler’ imago. Dat kun je zowel positief als negatief opvatten XD haha
Het is niet voor niets het Japanse Ford!
Toch kun je beter alle electronica uitschakelen voor het meeste rijgevoel. Dat is tegenwoordig natuurlijk gevaarlijk en mag niet, GAAAAAP. Leuke auto’s van Mazda. mijn favoriet is nog steeds de CX7 mooie SUV, wat zeg ik nu toch?
Alle prut uit voor mij graag en gewoon gas erop. Lekker zelf onder/overstuur forceren en lekker de bandjes laten gillen. Niet per se heel snel, wel zeer vermakelijk. Niet elk ritje naar de supermarkt natuurlijk maar zo af en toe, heerlijk
*godvergeten stem a la RTL 7* Wordt éénnnhhgh met de autooo… en de auto wordt éénhg, met jouuu…. *stem uit*
En dat zonder turbo
Mijn MX-5 was geweldig. Ook was het leuk om te zien hoeveel liefhebbers er onder het personeel van de Mazda-dealer rondlopen, zeker als je met een MX-5 aan komt zetten. Wat mij betreft heeft Mazda geen reclame nodig, de auto’s spreken voor zich. Maar goed, ik begrijp dat het gemiddelde NL-koperspubliek vooral bang is voor dingen als restwaarde en “wat de boer niet kent, vreet ‘ie niet”…
@jochempie: de restwaarde van een MX-5 lijkt toch niet echt verkeerd te zijn, niet?
@bara: Van de MX-5 is de restwaarde niet verkeerd, nee. Maar dat is de uitzondering :) (en spectaculair spul als de RX-7)
Ik ben niet in de markt voor dit soort klasse auto’s, maar alle nieuwe Mazda’s zijn stuk voor stuk prachtig. Een bijpassend rijgedrag maakt het vast tot fantastische auto’s!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).