Bijna 100.000 euro voor een gewone Giulia met kleurtjes

Auteur: , 19 Reacties

Heb je wel een uniek exemplaar in handen.

De Alfa Romeo Giulia is een absoluut pareltje qua uiterlijk. Het model is er vanaf zo’n 40 mille en het topmodel, de Quadrifoglio (rijtest), kost bijna 110.000 euro. Op Autotrader staat momenteel een kleurrijke Giulia voor 99.999 dollar (ruim 89.000 euro) te koop. Hier zit natuurlijk een verhaal achter.

De Italiaan is geverfd door artiest Elliott Webb voor een speciaal event genaamd One Artist – One Car – One Night. Met dit evenement werd aandacht gevraagd voor The Fisher House Charleston. Dit is een speciale accommodatie voor Amerikaanse veteranen die medische hulp krijgen in het nabijgelegen Ralph H. Johnson VA Medical Center in Charleston, South Carolina. Via deze weg kunnen veteranen en familie toch samen zijn als ze niet in het buurt van het medisch centrum wonen.

De Giulia in kwestie heeft de bekende tweeliter motor met 280 pk en 415 Nm onder de kap. De sedan is hagelnieuw en heeft slechts 55 mijl op de teller staan. De auto werd geschonken door Alfa Romeo Noord-Amerika. Hoe Webb losging op de sedan werd uitbundig vastgelegd op de gevoelige plaat. Plaatjes kieken doe je in de gallery.

Fotocredit: Elysian Magazine via Facebook19 reacties

Huhh? Een Giulia Veloce diesel zit toch op 210PK? In de advertentie reppen ze over een diesel…
@viezefreddyw: Verderop in de advertentie staat weer dat het om de 280 pk benzine gaat. Diesel lijkt me ook een foutje van de adverteerder. Bij mijn weten levert Alfa de Giulia Diesel niet in Noord-Amerika.
@rubenpriest: Dit lijkt mij gewoon een standaard Giulia voor Amerika? De Veloce wordt daar als “Ti” verkocht en heeft sportievere bumper dacht ik.
@jvg1: Check!
@RubenPriest: Klopt! Heeft iets te maken met gezeik over sjoemelsoftware ofzo.
He bah.
Gaaf! Jammer van die USA refelctors toch weer… maar ben benieuwd hoe de auto er over 100.000 km uitziet! ;)
Koopje, over 15 jaar als AR niet meer bestaat, is dit ding het dubbele waard…
Wat is dit voor mafklappert dan? Apart om dit kunst te noemen, dit noem ik vandalisme
Ziet er op zich leuk uit maar geef mij maar een anoniemer exemplaar.
Als een vrouw dit doet bij dr vreemdgaande man vind men t schande…en nu is t kunst, rare mensen zijn er toch
Dus een soort Ronald McDonald-huis voor volwassenen die spijt hebben dat ze zich vrijwillig (en zelfs betaald) hebben laten neerschieten?
@gulli: Oeh, die is op t randje.. (al ben ik het deels met je eens)
Maar ja, Murica!! t land heeft nou eenmaal een aparte verstandhouding met alles dat ook maar ooit ‘gediend heeft om vrijheid en democratie te brengen’.
Ze zijn er sinds de Vietnam oorlog voor zover ik weet nog nooit in geslaagd, maar das een ander verhaal.

Vwb de Giulia;
Liever een mooie waar die rare kwast niet over geschilderd heeft. Heb in mn hoofd een mooi idee voor een beschaafde wrap, mocht er ooit een Giulia komen :)
Zou er nooit één kopen. Zag er maandag ook al weer één langs de snel weg staan met zo’n mooie gele auto ambulance er voor.
Oh eindelijk eens mooi die auto…
Gelukkig dat ze er dan toch geen Veloce voor opgeofferd hebben.
Na de kleur uitbarsting lijkt de kleur rood te zijn geweest terwijl deze wit was volgens de foto’s das wel vet gedaan?
Als je me had gezegd dat dit vandalisme was had ik het ook geloofd.
Zo. Ik had dus helemaal gemist dat Alfa Romeo al auto’s aan het verkopen was aan de andere kant van de grote plas. Dat is voor mij het nieuws van de dag!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).