Bijzondere occasion: Brabus Unimog U500 Black Edition

Auteur: , 22 Reacties

Op zoek naar een echt brute auto om door het zand te scheuren in Dubai? Look no further!

In 2006 lanceerde Brabus deze bizarre uitvoering van de Unimog U500 met de naam Black Edition. Qua techniek werd er weinig aangepast, want onder de motorkap ligt nog steeds een 6.4-liter V6 dieselmotor met 286 pk en 1.100 Nm. Daarmee kan je een topsnelheid behalen van zo’n 110 km/u.

Wel heeft Brabus er voor gezorgd dat deze Unimog een stuk luxueuzer is dan gebruikelijk. In het interieur zien we zwart leer en veel carbonfiber, ook de buitenkant is opgeleukt met verchroomde details.

De vorige eigenaar heeft de afgelopen 5 jaar zo’n 18.000 kilometer gereden met zijn Unimog uit 2008, wat eigenlijk nog best veel is voor zo’n typische auto. Dit is overigens de laatste van de 5 exemplaren die Brabus gebouwd heeft. Kopen kan bij alainclass.com.22 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Zo’n nieuwe Unimog is eignelijk zo lelijk als de nacht….
Doe mij maar een andere auto uit die prijsklasse en categorie, zoals bijv. de G-klasse 6×6 oid
@nickmercedes: die is de ‘oude’ Unimog, maar de nieuwe ziet er niet veel beter uit hoor ;)
http://www.autoblog.nl/nieuws/mercedes-unimog-is-nieuw-sterker-en-beter-dan-ooit-58543
@robbie: Haha oeps, ik bedoelde eigenlijk meer een moderne, onder oude versta ik die echt oude :p
De nieuwe Unimog is wel beter dan deze.. Maar dat is niet zo moeilijk…
@nickmercedes: Een vrachtwagen is ook lelijk als de nacht, maar wat doe je eraan?
@pjp911: Ik vind een vrachtwagen mooier dan dit gedrocht…
En dan vooral zo’n oud Amerikaans beest! Die zijn wel echt gaaf!!
Maar de gewone moderne vrachtwagen vind ik stukken minder lelijk..
Die dealer heeft wel een mooi scala aan prachtige wagens!!
O.a. een Aston One-77 Q series, Koenigsegg CCXR, een SLR Stirling Moss, meerdere SLR 722’s, Een Rolls Royce door Pininfarina, een Veyron SangNoir, Maserati MC12, een Mercedes C63 bs, SL65 BS, nog een hoop zooi van FAB design, nog een Gamballa Mirage GT, een Ferrari Enzo Gamballa enzovoorts!
Kan daar niet even iemand naartoe om een mooi verslagje te maken oid. serieus zeg, wat een dealer….
@nickmercedes: dat klopt. Er is ook geen ander bedrijf in de wereld die zoveel Supercars verkoopt als hun. Zij hebben 3 showrooms in UAE.
@nickmercedes: inderdaad een aardige voorraad aan auto’s…. ik zou geen bedrijf weteh die daar 123 tegen op kan..
@nickmercedes:
Die Rolls is trouwens de enige echt Pininfarina Hyperion!
@nickmercedes: Heeft Topgear al voor je gedaan: http://www.topgear.com/uk/photos/alain-class-best-supercar-dealer-in-the-world-2011-02-03
@wimp31: Ja oke, maar dat is onderhand al bijna 1,5 jaar geleden en de Maybach op die foto’s is al verkocht, de H1 en de verlengde Merc E-klasse en zo nog een paar andere dingen, en er zijn natuurlijk ook nieuwe bij gekomen..
Daarom zou het wel leuk zijn als er iemand nog een mooi verslagje over schrijft van de huidige stand van zaken daar :)
@nickmercedes: ik ben er in februari geweest (dubai) en d’r staan nog steeds de dikste bakken (wat een machine zeg die Hyperion). De verkoper zei dat de G klassen en de lamborghinis het heel goed doen! De auto’s staan er trouwens wel heel hutjemutje op elkaar daarzo.
Leuke basis voor een expeditiecamper
Carbonfiber in een unimog. Humor :)
Wat voor rijbewijs heb je eigenlijk nodig om zo’n gedrocht te mogen rijden ?
@rickieev: je B rijbewijs volstaat niet… je moet nu minimaal C1 hebben.
@rickieev: Knal er een driehoek achterop, verzeker hem als een traktor en rij op de openbare weg niet harder dan 25km/h. Dan mag je er vanaf je 16e zonder rijbewijs op rijden. Het moet dan wel voor de landbouw worden gebruikt.
@robert110: volgens mij moet er dan voor de RDW ook nogal gedaan worden aan de versnellingsbak; de versnellingen die >25 km/h mogelijk maken moeten worden geblokkeerd.
Bij mij in de buurt rijd er zo een DAF CF bakwagen, géén kenteken, wel een afgepunte driehoek er op… kom je achter dat ding op de N214….. zucht…..
@406_v6: Zover ik weet hoeft een landbouwvoertuig (in tegenstelling tot brommers etc.) niet bergensd te worden. Ik weet het alleen niet zeker. Ik heb ook nog nooit gehoord dat er een landbouwvoertuig is ingenomen of beboet omdat ie te hard loopt. Ik heb wel eens wat gelezen over het aanpassen van de versnellingsbak van een unimog. Maar ook alleen van een unimog. Daarnaast kunnen traktoren standaard al 60km/h en grotere modellen kunnen nog wel eens 90km/h halen. Ook als ze in Nederland geleverd worden. Ik zeg ik weet het niet zeker.
De motor die er in ligt (OM906) is een L6 geen V6.
@Dickie: toch nog iemand die een beetje wakker is
Lache maar niet helemaal de bedoeling van zo’n voertuig. Ik heb liever een 1400 (doe maar google) Met bijbehorende aftakas en hefinrichting voor en achter en bijpassende tractorbanden. Zo zijn ze tenslotte bedoelt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).