Bizar: 400.000 LEGO-blokken voor Volkswagen T2

Auteur: , 17 Reacties

Een reusachtig bouwwerk.

Wie nog altijd denkt dat LEGO slechts een ontspannende activiteit is, heeft duidelijk nog nooit de enorm gecompliceerde bouwwerken gezien die sommigen ermee maken. Laatst stond er op de North American International Auto Show in Detroit bijvoorbeeld een Chevrolet Silverado bestaande uit bijna 335.000 LEGO-blokjes. De gigantische Amerikaanse pick-up wordt door deze kleinere Volkswagen T2 Bulli echter flink voor schut gezet, want voor het iconische busje zijn liefst 400.000 stukken gebruikt.

Een speciaal team dat geleid werd door Rene Hoffmeister, een van slechts twaalf officiële LEGO-modelmakers, heeft het apparaat in zes weken gemaakt. Om het project tijdig af te ronden heeft het team naar eigen zeggen “negen dagen per week moeten werken”. Aangezien dit feitelijk onmogelijk is, betekent dit simpelweg dat ze meerdere nachten hebben door moeten halen. Het team had echter een bijzonder doel voor ogen: een wereldrecord. Vooralsnog is het niet bekend of het ze ook daadwerkelijk is gelukt.

De bijna volledig uit LEGO-blokken bestaande Volkswagen Camper is 5 meter lang, 1.90 meter breed en grofweg 2 meter hoog. Alles bij elkaar weegt het object ongeveer 700 kg. Ondanks het feit dat de T2 van LEGO is gemaakt, heeft het team wel een werkend schuifdak, een schuifdeur en een aardig net interieur in elkaar weten te zetten.17 reacties

Supergaaf 😍
Knap gedaan hoor ..
Dat is ware Volkswagenpassie👍
@wahltiroler: ik denk ook altijd aan passie als ik weer zo’n neukbus zie ;)
@mikje90: ik stond net nog op een verdwaald legoblokje. Dat geeft me niet de voorkeur voor deze bus 😏
@mikje90: 😂steamy windows Bulli
Vroeger gebruikte ze bij VAG nog metaal ..
@lincoln: scherp 😄
@lincoln: maar het zijn gelukkig wel legosteentjes van zachte aaobare kunstoffen ;-)
Hoe lang zal die bouwhandleiding wel niet worden.. hoe groot wordt de doos en wat zal dit Legosetje gaan kosten? Vragen, vragen, vragen..
De velgen en banden zijn nog het beste gelukt. Niet van echt te onderscheiden.
Ongelofelijk. Ik ben wel benieuwd naar hoe dit berekend en uitgeschreven wordt. Heel gaaf gedaan!
Ben ik de enige die de lay-out niet helemaal snapt?
Waar is foto 4 genomen, kan die niet goed plaatsen.
@kapiteinknalgordel: is de scheidingswand tussen cabine en leefruimte waar het idyllische schilderijtje aan hangt
@pexers: Ah nu zie ik het ook inderdaad, bedankt!
@pexers: Wat vreemd is want werkelijk geen een t2 camper heeft een scheidingswand tussen cabine en leefruimte. Dat is omdat over de stielen van de cabine namelijk een hangmat gehangen kan worden waar iemand in kan slapen. Maar dat deel zal wel te complex zijn geweest om te bouwen denk ik dan.
Als ik Hoffmeister heette, had ik een 7-serie nagemaakt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).