LEGO’s nieuwe 911 RSR is een prima laat kerstcadeau

Auteur: , 28 Reacties

Wees snel, nu kan het nog.

In het laatste LEGO-gerelateerde artikel dat we schreven, vroegen we ons hardop af met wat voor een project de Deense speelgoedfabrikant nu weer op de proppen ging komen. Immers, het laatste exemplaar van de 911 GT3 RS uit de LEGO Technic-reeks werd vorige maand geproduceerd, waardoor er ineens ruimte was voor iets nieuws. Enkele dagen voordat de GT3 van de markt gehaald zal worden, krijgen we dankzij een oplettende lezer (bedankt, @ghost!) te horen welke auto de Porsche heeft opgevolgd.

Nu denk je misschien dat het einde van de vorige zin grammaticaal niet helemaal klopt, maar dit is niet het geval. LEGO heeft de auto namelijk direct op de markt gebracht. Voor een bedrag van 149,99 euro kan men zelf het schaalmodel van de Porsche 911 RSR in elkaar zetten.

Zij die regelmatig investeren in dergelijke LEGO Technic-projecten, zullen ongetwijfeld weten dat dit voor officiële LEGO-automodellen niet buitensporig veel geld betreft. De GT3 RS, bijvoorbeeld, kost 279 euro. De Bugatti Chiron is zelfs nog duurder: 399 euro.

Het is niet zozeer een verrassing dat de 911 RSR voor een aanzienlijk lager bedrag op de kop getikt kan worden. In vergelijking met de twee andere exemplaren die vandaag nog gekocht kunnen worden, is de RSR flink kleiner. De LEGO Technic Porsche 911 RSR is 13 cm hoog, 50 cm lang en 20 cm breed. Het is ook vanwege zijn kleinere formaat dat Porsche de RSR minder gedetailleerd heeft kunnen maken. Hoewel de constructie een werkend differentieel heeft, evenals een zescilinder boxermotor met bewegende zuigers en onafhankelijke vering, zien we duidelijk dat de bolide minder realistisch voor de dag komt. Met name het interieur van de auto valt iets tegen. De auto bestaat in totaal uit 1.580 onderdelen, tegenover 3.599 stukjes voor de Chiron en 2.704 stenen voor de Porsche GT3 RS.

UPDATE: in de comments van ons eerdere artikel werd rees gemeld dat het ging om de Porsche GT3 RSR, met dank aan @carspotter300028 reacties

Een 911 met middenmotor….blijft bijzonder
Wat een lelijke voorbumper! O, wacht…
Ik heb zowel de gt3rs als de chiron, maar laat deze aan me voorbij gaan…
@towi1989: voor mij hetzelfde. Chiron en GT3 zijn prachtig, dit is toch een beetje mèh.
@towi1989: vond de GT3 RS leuk maar de chiron voelt als veel van hetzelfde. De RSR is ook uit proporties voor het technic model. Daarom voor mij sowieso een nee.
@towi1989: ik heb onlangs instructies online gezet voor een kleine 911 carrera 2.7 RS in Speed Champions schaal. Dus als je de stukjes hebt: https://youtu.be/XAJkTI70cNo
@fisto: ontzettend gaaf!
@towi1989: Hier idem dito. Dit model valt gewoon in de categorie kraan of vrachtwagen van Technic Lego niet onder de top modellen in samenwerking met een echte sportautofabrikant.
@venividivici: maar in die hoedanigheid zeker leuk voor de kids toch?
@towi1989: ik heb ook die andere 2 gebouwd. Ik denk dat deze een beetje teleurstellend zou zijn, na die andere 2. Maar wat zou wel een vette opvolger kunnen zijn?
Haha die koplampen
Ik vind het een beetje mislukt overkomen. Lego kan veel beter dan dit resultaat.
Ik vind ‘m wel tof.
Laten we hopen dat Lego ergens in 2019 met een waardige opvolger van de 911 GT3 RS en Chiron komt. Dit is toch wel érg ‘meh’ in vergelijking met die twee sets.
@Edge: wat zou een waardige opvolger zijn? Een dikke lambo of de nieuwste AM?
@mbeye: een LaFerrari of een 488 Challenge of een FXX-K? Past in de branding en zijn leuke modellen
@maximusnl: LaFerrari is inderdaad wel een mooie ja! De andere 2 misschien iets minder bekend bij het grote publiek. Ik dacht zelf nog aan de koenigsegg (buren van de Denen)
Ik snap eerlijk gezegd niet de fun in dit. Koop dan gewoon een modelauto die er 100% vers uit ziet.
@str8six: Het gaat uiteraard om het bouwen met Lego. Uitdagend, niet super moeilijk en altijd perfect resultaat. Erg toegankelijk.
@str8six: Als je de fun van Lego voor volwassenen niet begrijpt reageer dan gewoon niet.
@venividivici: gaat me niet om t proces maar om t resultaat en dat is vrij karig te noemen.
@str8six: that’s what she said! Wooooooo!
@drdre1: meh.
@drdre1: padam tsss!
Die wieltjes onder t ding, met die ondefineerbare voobumper maken het heel raar. Nope for me.
Dit is niet de opvolger hoor, elk jaar brengt lego een model uit als zijnde hun topmodel, nu bijv. De chiron. De nieuwe porsche is een simpele doos zonder al teveel poespas.
@casperh, even bestellen voor wanneer je de GT3 af hebt?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).