Bizar ongeluk: huisarts ramt bergingswagen op de A12 [updated]

Auteur: , 38 Reacties

Het was raak op de A12 vanavond: de bestuurder van de auto van de huisartsenpost botste op een sleepwagen.

Huisarts botst op sleepwagen

We zien regelmatig berichten voorbij komen over aanrijdingen met pijlwagens, maar een huisarts die op een bergingswagen klapt, dat is nieuw. Het ongeluk gebeurde vanavond bij knooppunt Maanderbroek, op de A12 bij Ede. Daar staat nu ongeveer twee kilometer file, omdat er drie rijstroken zijn afgesloten.

Het is nog niet precies duidelijk hoe de ambulance op de sleepwagen heeft kunnen botsen. De politie doet op dit moment technisch onderzoek, dus dat zal ongetwijfeld meer uitwijzen. Hopelijk horen we ook snel positieve berichten over de toestand van de bestuurder van de auto van de huisartsenpost.

Update 10-02: de grote boosdoener schijnt een verloren aanrechtblad geweest te zijn, dat op de weg was terechtgeraakt.38 reacties

Tja, hij reed in een Volvo… dat helpt niet zeg maar.
@w0o0dy: waarom zou dat niet helpen?….
Persoonlijk gok ik slaperig van die spannende wagen.
@w0o0dy: Wat voor spannende wagen rijdt jouw pappie dan wel niet?
@piebepost: ROFL, mijn pappie? You serious? De man is 77, hahahaha

Maar goed ik begrijp dat jij laat mocht opblijven omdat papa nog niet thuis is na een akkefietje met de Volvo van de zaak?
@w0o0dy: Gezien het feit dat je twee keer een reactie moet plaatsen om zo je mening te uiten over Volvo, ben jij het niet waardig Volvo te zeggen. En nu naar bed.
@screamgt: hahaha oh dear ik krijg de volvo fundamentalisten achter mij aan! Als ik nou nog maar kan slapen..
@w0o0dy: Hahahaha driedubbele ROTFL. Kijk je uit!?

Haha je wordt ook nog eens naar bed gestuurd. Ze kennen hun rang niet hè?
@w0o0dy: Volvo fanboys: hele enge mensen. Verzuurde vutters zonder sociaal leven die dag en nacht het internet afspeuren om negatieve berichten over Volvo te bestraffen.
@parker: True, zo staat het ook in de dikke van dale
@parker: xc60 owner op 21,xc90 first edition owner op 25, en nu terug fietsen jij
@tom307: eh.. dat zijn de auto’s van je pappa, daarmee niet automatisch van jou..
@parker: als je nu gestudeerd had en een beetje ambitieus was geweest dan had jij waarschijnlijk nog niet het geld gehad ^^) http://www.vttbypassion.com mijn vader is trouwens een Audi rijder
Nou, als hij gewond is kan hij hemzelf in ieder geval snel helpen!
Nog in leven dankzij de Volvo…
@norge: ligt anders aardig aan barrels, ik dacht dat ze zo stevig waren..!?
@parker: “veilig” is wat anders dan “stevig”
@sr20det: kan me anders een 940 crashtest herrinneren waar je niet echt vrolijk van wordt: dat ding werd helemaal aan barrels gereden door een klein moderner bejaardenmodel Renaultje waarvan de kooi itt de Volvo wél intact bleef..
@parker: Gast…
@parker: Oke dan, jij mag in een klein Renaultje head to head met Norge in zijn 240…..Hoop dat je een goede verzekering hebt afgesloten voor je nabestaanden….En nee, ik haal niet eerst mijn motor eruit…
En hij zit in een volvo !?
Auto’s van de huisartsposten worden nooit bestuurd door huisartsen maar door professionele chauffeurs (vaak taxichauffeurs). De huisarts wordt rondgereden en zit achterin of naast de bestuurder.
@367pk: Zijn de chauffeurs ondertussen niet al wegbezuinigd?
@367pk: Oke dat is nieuw voor mij, ik dacht dat het gewoon de ‘dienst auto’ van de dokter was.
@367pk: Hier in Ede zijn het ook nog eens professionals, met een medische achtergrond. Vreemd dat dit met de “Huisartsenpost-van-het-ziekenhuis”-wagen gebeurd is. Arts zit vaak naast de chauffeur.
@367pk: ze rijden ook vaak met blauwe taxi-platen
@367pk: vaak zijn het ambulance broeders en geen taxi chauffeurs. Maar het klopt dat ze nooit door de arts worden bestuurd.
Ben er net langsgereden toevallig, maar niets gezien. Bizar ongeluk eigenlijk, je zal bijna aan alcohol gaan denken.
@gtwillem: of olie op het wegdek. Tis toch een ongeval waar die berger op af komt. Of glad wegdek, of de berger reed eerder nog en moest een noodstop maken. Kun je toch lastig overheen kijken
via iPhone app
@almera-ga16det: daar heb je een punt, maar het zou mij niets verbazen: het is typisch zo’n ongeluk dat je compleet nuchter niet zou overkomen.

Ipv alcohol kun je ook een mobiele telefoon aankruisen: gisteren twee idioten moeten ontwijken die aan SMS’en waren (en daarbij beide rijbanen in beslag namen, top).
Als het een bergingsauto was met zo een flat bed die naar beneden had gestaan, had hij die films kunnen nadoen en hem gebruiken als schans. Hoop natuurlijk dat alles goed is met betrokkenen!
Was er toevallig iemand van Top gear in het spel? Net namelijk de laatste aflevering gezien, en ik zie wat overeenkomsten…..
Gewoon uit nieuwsgierigheid en totaal niet neerbuigend bedoeld, maar is een rijcursus of iets dergelijks verplicht voor deze personen?

Zo mogen toch harder rijden dan de rest, dus zullen ook beter moet anticiperen en de juiste skills moeten hebben…
@pesu: ja alle bestuurders van hulpdiensten moeten om de zoveel tijd een speciale rijtraining doen. Iig bij de brandweer en op een’grote’ ambulance
Guttegut. t zijn soms net mensen.
Een bergingswagen op de linkerbaan? Tenminste, het ziet eruit alsof dit de linkerbaan is.

En mensen hierboven over rijvaardigheidscursussen etc. etc.: misschien kom je er ooit achter dat een ongeluk jou ook kan gebeuren. Zomaar, onverwacht. Terwijl je wel goed kunt rijden. Terwijl je misschien iets doms doet, terwijl iemand anders wat doms doet of zomaar door domme pech. Een ongeluk is zo gebeurd…
Update: aanrijding veroorzaakt door verloren aanrechtblad!
http://www.112vallei.nl/page/Nieuwsdetail/25617/ambulance-betrokken-bij-ongeval-op-de-a12-bij-ede
De tyfus… Heb een update geplaatst.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).