Bizar, Pokémon Go achter het stuur blijkt vrij normaal

Auteur: , 33 Reacties

Onderzoek wijst uit dat het spelletje wel degelijk invloed heeft op het verkeer.

Bizar: Pokémon Go achter het stuur blijkt vrij normaal

Zo zou volgens Allsecur een tiende van de Nederlandse Pokémon Go-gebruikers het spelletje spelen tijdens het autorijden. Voor het perspectief: drie weken geleden berichtten de cowboys op Apparata nog dat Nederland maar liefst 2 miljoen spelers telt. Nu is het een beetje kort door de bocht om aan te nemen dat 200.000 man met de telefoon in de ene hand en het stuur in de andere z’n collectie Pokémon uitbreidt, maar er zullen ongetwijfeld een hoop mensen zijn die dat doen.

Voor de liefhebber van ongemotoriseerd verkeer: 64% van de spelers is te voet actief en 16% is niet te beroerd om ook op de fiets achter de beestjes aan te gaan. Verder zegt bijna 40% van de automobilisten weleens hinder te ondervinden van Pokémon Go-spelers. 30% heeft last van spelende wandelaars, 29% ondervindt hinder van gamende fietsers en 7% van de automobilisten zegt last te hebben gehad van andere autobestuurders die doodleuk met het spel in de weer waren. We zijn trouwens benieuwd hoe je dat kunt zien als je er niet bij in de auto zit, maar wellicht is het mogelijk.

Onlangs waarschuwde VVN nog voor gevaarlijke situaties naar aanleiding van Pokémon Go-spelers in het verkeer. We zijn benieuwd of jullie je daarin kunnen vinden of dat de veiligheidsorganisatie wat jullie betreft toch een beetje overdrijft.

Meer Pokemon Go? Check het archief op apparata.nl.33 reacties

Laatst nog een mevrouw van een steen moeten trekken, was met de voorkant op een steen gereden en wist niet wat ze moest doen haha. Was zogenaamd bellen met haar moeder..
Doe het zelf ook! Gotta Crash Em All!
@2wheeler: two ketshem uit wheelertown zal de wonderen wereld rond reizen samen met zijn vrienden om de beste Pokemontrainer van de wereld te worden……
Dit nieuwsbericht lijkt voeding voor:
Verzekeraars: om voor iedereen de premie te verhogen, tenzij men een ‘tracking-app’ installeert om de verhoging als korting terug te krijgen.
De Overheid: voor meer regels..want meer regels.

Meeste PKMN Go spelers zijn ondanks leeftijd toch niet volwassen genoeg om auto te rijden lijkt mij. Dus PKMN Go gebruik in de auto, lijkt mij een gehyped non-probleem.
Zit hier in Bangkok en ik zie met regelmaat mensen het spelletje spelen achter het stuur. Maar geen zorgen… De telefoon zit in een houder, dus dan mag het…
Ik had gehoopt dat deze hype na 2 weken wel over zou zijn.. Ga ik op vakantie zie je al die zombies daar ook rondlopen..
@JamesBond007: Je komt ze overal tegen. In Düsseldorf zag ik dat zelfs een volledige brug was afgesloten voor het verkeer, om Pokémon Go spelers daar meer de ruimte te geven: http://www.youtube.com/watch?v=5HNKZeRGWsw
Meest verontrustend vindt ik dat volwassen mensen besluiten om al rijdend een spel te gaan spelen. Kom op zeg. Ik heb het zelf ook gespeeld maar gewoon lekker op de fiets of lopend maar nog nooit gevaarlijke situaties gezien/meegemaakt.Voordeel is wel dat er in de stad nu eindelijk weer wat te doen is.
Achter het stuur heeft geen nut, zit volgens mij h iets in de app gebouwd dat er dan geen of heel weinig Pokémons komen.
@mrrallycross: Alleen als je onder de 20 km/u rijdt werkt het goed idd. Zag laatst een vrouw in een nieuwe merc cla elf uur s’nachts heel langzaam rijden. Was wel in een rustige woonwijk dus niet echt gevaarlijk ofzo. Maar wel verbazingwekkend wat het met mensen doet.
@redbee5: ik ken een jongen die zowat dagelijks naar Kijkduin afreist om z’n pokehonger te stillen
@ziekegeest: Hahha nou ja zolang die er zelf maar plezier van heeft! Waarschijnlijk zat die anders toch de hele vakantie te gamen op z’n kamer.
@mrrallycross: boven de 20 km per uur telt ie niet meer… je moet een bepaald aantal km lopen om bepaalde pokemons te laten spawnen.
Belachelijk dat mensen een spelletje belangrijker vinden dan hun eigen en vooral van anderen hun veiligheid! Snelheidslimiet erop, ook voor bijrijders!
@badmat: zit er allang op… 20 km per uur.
Ik was vorige week verbaasd en verontwaardigd. Er komt een touran met blauwe lampen stapvoets aanrijden, wij denken die is gewoon aan het patrouileren, vervolgens stopt de agent de auto staat 1 minuutje stil en Begint weer stapvoets te rijden. Op het moment dat hij ons paseerde zagen wij dat de bestuurder en bij rijder rijdend pokemon go aan spelen waren.

@dirkiii: dat doen ze dus van ons belastinggeld
@dirkiii: en? boeven vangen is toch core business voor de politie?
@mashell: nu snap ik het ze waren op zoek naar team rocket. Stom dat ik dat niet door had.
@dirkiii: bij ons stappen ze ook uit en nemen ze de gym met enige regelmaat over. Natuurlijk wel team blauw.
Vooral kansloos dat de app standaard is geblokkeerd boven de 20km/h, maar er al weer apps zijn om dat te omzeilen. Hoe ziek kan je zijn…..
@dutchdriftking: hij is niet geblokkerd boven de 20kmh alleen het optellen van kilometers werkt dan niet meer
Wie doet er sowieso aan die kansloze onzin mee?
Spot liever mooie auto’s en vrouwen….
@bonzoo: maar dat vangen van die vrouwen levert zoveel gezeik op joh
@davelepeef: en er vanaf komen ook! Hahaha
Niet te beroerd om de fiets te pakken? Dat zijn juist de luilakken onder ons!!

#VandaagnaarKijkduin
@888natan: #team mystic!
@redbee5: Indeed
Ik heb een 1737 Gyarados
@dampu020: Dit is niet de plek om de uitslag van je SOA test te publiceren. Maar ik wens je verder veel succes met de behandeling.
@dampu020: noob
Ik vind het gewoon achterlijk. Volwassenen die virtuele dieren vangen?! Geen groot verlies als er eentje tegen een boom knalt dus.
Stelletje debielen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).