BMW 4 Serie Gran Coupé maakt het plaatje compleet

Auteur: , 24 Reacties

Naast de 2 Serie Active Tourer heeft BMW ook nog de 4 Serie Gran Coupé meegenomen als wereldprimeur naar Genève. Wat vinden we van deze donkerblauwe 435i Gran Coupé met M Sport goodies?

BMW 435i Gran Coupé @ Geneve 2014

Met de lancering van de 4 Serie Gran Coupé lijkt het erop dat het gamma van de 3 Serie en 4 Serie volledig is ingevuld. De 3 Serie bestaat uit de sedan, Touring en GT en de 4 Serie voegt daar nog een coupé, cabrio en Gran Coupé aan toe.

Onder de motorkap van de 4GC kunnen kopers kiezen uit drie benzinemotoren (420i, 428i en 435i) en twee dieselmotoren (418d en 420d). Prijzen beginnen in Nederland bij €42.000 voor de 420i. De goedkoopste 4 Serie Gran Coupé met een dieselmotor kost €44.500.

BMW heeft nog niet officieel aangekondigd dat er ook een M4 Gran Coupé komt, maar het ligt wel voor de hand dat die er gaat komen.
24 reacties

Lekker hoor, als ik een sociaal geaccepteerde en zakelijk verantwoorde keuze zou moeten maken ben ik van de CLA af.
Nu koop ik nooit auto’s volgens het bovenstaande criterium dus mijn volgende zal wel een 4C spider worden i.p.v. een 4GC.
Zeer fraaie auto, maar “coupé”? Ik zie een sportief gelijnde sedan.
”Quantity over quality” zou ik zeggen. Modellen lijken allemaal echt te veel op elkaar.
Wat een schitterende auto!
hé de opel vectra is terug, goed gedaan bmw!
Ik vind ‘m niet tof omdat de raamlijn nogal Audiesque is met dat extra zijruitje. Beetje oubollig, zeker voor een ‘coupe’.

Ik herhaal mezelf mbt de 4 GC maar dit had ‘m moeten zijn IMO:

http://www.autoblog.nl/gallery/BMW/0_Divers/BMW_4_Serie_Gran_Coupe_Cabrio/bmw-4-serie-gran-coupe-001.jpg

Tsja…jammer, ik keek er best naar uit zo’n kleinere 6 GC, maar voor mij hebben ze het design verknalt.
@jaapiyo: Helemaal mee eens. Komt nog bij dat ik de achterbumper van de 3/4 te bol en plomp vind. Daardoor lijkt het wel erg plastic van achter.

Maar dat neusje… Heerlijk!
@klephek: Yep ook eens mbt die achterbumper en die naar beneden wijzende ‘winkelhaken’ bij het M-sportpakket vind ik ook geen onverdeeld succes. Maar ik moet zeggen in het echt vind ik het minder storend dan op plaatjes.

Misschien heeft die bumper ook nog wel een functie als in dat het plaatwerk beter beschermd wordt bij lichte botsingen maar erg mooi is anders.

Na de mooie, cleane F01 en F10/11 is BMW een beetje de weg kwijt qua design elementen IMO, ik vind het nou vaak zelfs minder (rommeliger) dan de beruchte bangle dagen waarbij ik sommige creaties ook nog wel kon waarderen.
@jaapiyo: Extra ruitje achter de deur bedoel ik dus.

Qua greenhouse doet deze 4GC me niet alleen denken aan alle Audi sedans en 4 deurs coupes maar ook aan dit gebakje (op zich niet raar want daar associeer Audi sowieso vaak mee, maar dat terzijde):

http://www.parts-specs.nl/photos/0439652-Opel-Vectra-GTS-OPC-2006.jpg
@jaapiyo: of dit gebakje!!…maar ja er staat nu een bmw logo op, dus het zal wel weer verkocht worden.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b0/Opel_Vectra_rear_20080222.jpg
@jaapiyo: Dit kan niet gekkie. Waar is die hofmeister knik nu? De achterste zijruit oogt imo inderdaad erg lang nu ik er zo op let.
Ja, precies zo één zoals hierboven. Zo wil ik hem..


Nu nog wat voor doen pik!
Jongens ik denk dat ik alle bmw modellen niet meer kan onderscheiden. Ook mijn broer zag laatst de 5 serie aan voor een 7 serie.
@AMGS: dan moet je broer nodig langs de oogarts. Er zijn modellen die idd op elkaar lijken. Maar de 5-serie en de 7-serie lijken helemaal niet op elkaar.
Ben hard aan het sparen :-)
Men trekt de sedan en coupe 3-serie eerst uitelkaar in twee verschillende reeksen en achteraf toch een 4-serie uitbrengen met 4 deuren.

Beetje uitmelken die boel
Wat zijn nou de pluspunten tegenover een 3 serie sedan??? Ik snap deze auto gewoon niet.
@jorden: Exclusiviteit, zo lastig is dat toch niet? Net even anders dan een 3 serie, maar niet meteen een sportwagen. Kijk naar de A5 SB, (Passat) CC, CLS, etc.
@lohran: ik ben het daar niet helemaal mee eens, de cls lijkt in zijn geheel niet meer op een e-klasse, zoals ook de cc sterk afwijkt van de passat.
De BMW 4 GC is in mijn ogen een iets aangepaste 3S …
@jorden: dat ie meer kost. Dat betekent namelijk dat je minder “vermogensrendementsheffing” moet betalen en dat is goed. Tot je er over nadenkt natuurlijk.
@jorden: hatchback. Mja, dat is de 3GT ook…
Ik mis de tijd dat We enkel spraken over de 3,5 en 7 series… Er waren toen ook afgeleiden, maar toch makkelijk uit elkaar te houden dan nu. Wat een soep en aanbod aan modellen vandaag… Vind dit beetje saai geworden.
@boomhauwer: Die tijd kan ik me niet herinneren. Er waren 8-series, 6-series en z2,3,4,8 en x5’s en de m1. Toch nooit zo simpel geweest. Maar ik ben het wel met je eens dat er te veel niches worden opgevuld nu.
Moet toegeven dat ik een klein beetje baal dat deze er niet was toen ik mijn CLA bestelde een paar maanden terug. Dan was de keuze toch moeijlijker geweest! Dikke wagen, goede kleur!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).