BMW 528E met LS1 is de ultieme sleeper

Auteur: , 29 Reacties

Dit oudje ziet er misschien niet meer heel netjes uit, maar onder de motorkap ligt genoeg vermogen om een jongere M5 eruit te rijden.

De 2,7 liter zescilinder met 120 pk werd verruild voor een 345 pk sterke LS1 V8 – inclusief zesbak – uit een 1999 Chevrolet Camaro met iets meer dan 100.000 kilometer op de teller.

Het brein achter deze creatie, die de auto nu voor 11.000 dollar te koop heeft staan op MyE28.com, bouwde het zaakje om met de deugdelijkheid in het achterhoofd en heeft een compleet verslag van het proces geschreven.

Onder de Polaris grijze lak piept hier en daar wat roest door, en ook de kardinaalrode leren bekleding is niet helemaal fris meer, maar dat mag de pret niet drukken. De 528 heeft redelijk zeldzame en lastig te installeren Euro bumpers, een dubbele uitlaat met voldoende demping, een betere koppeling en dikkere remmen.

Voor de rijervaring werden er stabilisatorstangen uit een M5 geplaatst en werd de ophanging volledig onder handen genomen. Achter zit een setje Eibach veren, maar vooraan werden de originele 535-versies ingekort. Een laagje poedercoating werd toegevoegd om het er allemaal netjes uit te laten zien.

Lekker stil, niet meer de mooiste na bijna 30 jaar dienst en betrouwbaar als daily driver (sinds de grote wisseltruc zijn er ruim 24.000 kilometers gereden zonder problemen) maken deze auto tot een geweldige sleeper. Voor 11.000 dollar is hij ook nog eens zacht geprijsd, maar dan moet je wel er zelf nog een setje wielen bij zoeken. De 17 inch BBS E39 “Style 5” velgen houdt de verkoper zelf.29 reacties

Nice!!!
Een LS1 motor in een E28 gooien. Godver, het is net alsof hij een harttransplantatie heeft uitgevoerd en een varkenshart als vervanging heeft gebruikt…

Om dat feit alleen al zou ik ‘m bijna willen opkopen om die fout te corrigeren. Bijna dan hè…
Barrel… Zonde om hier aandacht aan te besteden (wat mij betreft).
Misschien wel de beste voorbeeld voor “hoe mooi kan lelijk zijn”. Met of zonder de aanpassingen, heerlijk spul dit.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Qua geluid is die er iig wel op vooruit gegaan
Toch beetje dubieus…

zo speciaal is het trouwens ook niet. LS1’s liggen overal wel in. Zo’n beetje de populairste swap-motor.
Hang er dan een E39 M5 blok in. Zelfde geluid, minder lui.
@E34M5Touring: geef mij maar die 2002 ernaast
@r32turbo: 2002 of 1602? Lijkt namelijk als twee druppels water op de 1602 die hier een paar jaar geleden op de stoep stond
Een Yanken-blok in een niet-yankenbak hangen; dat kan alleen een Yankee bedenken…
@Emile_Benz: niet helemaal waar, in de jaren 80/90 reden er op de Ned. wegen oa een Lada,een Rover 3500 van der Plas en een Mazdaatje met een dikke Chevy V8. Deze reden voornamelijk in Den Haag rondt.
De lol die er aan een BMW is, zit ‘m in de mooie motoren. En dan met stip op 1 de atmosferische l6-jes, voor hun verfijnde loop, hun kracht en hun geluid.
Zonder dat hart zie ik een uitgewoond hok – met RWD en veel vermogen, dus leuk voor uitjes naar Zandvoort of Zolder. Vooral ook leuk omdat er financieel niet te veel op het spel staat.
Maar ja, dan is een Sierra, MX5, 924 of een 3-serie eigenlijk wel zo fijn.
In NL krijg zo’n ouwe bak niet eens meer door de APK, want er is echt wel wat doorgeroest en gerot na 30 jaar.
@alcantara:

Vandaar dat echt helemaal niemand dagelijks in klassieke auto’s rijdt in Nederland…
@carmasterr: +10 + ik
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Als eigenaar van een BMW E12 528i neem ik hier een beetje aanstoot aan. Anderzijds, liever een mooi onderhouden E28 met American Muscle aan boord dan een E28 op de schroothoop. Zes-in-lijn rules, maar dit is ook wel (enigszins) tof.
Ja, moet zeggen dat ik hier niet echt warm van wordt. Een LS swap, origineel hoor had dan wat aan die 2,7l gedaan of op z’n minst een ander blok. Een LS is zo overdone..
Ik wil niet vervelend zijn, maar de ’99 Camaro heeft géén LS1 blok in het vooronder, maar een ouderwetse LT1. Minder afgesteld op topvermogen, maar wel veul koppel en betrouwbaarheid. Standaard leverde deze tussen de 288pk (Z28) en 325pk (SS Anniversary Edition).
Wikipedia is het met je oneens: http://en.wikipedia.org/wiki/GM_LS_engine
Nou zegt dat ook niet alles…
Echt facking vet
De beste man mag ook zijn auto houden hoeft ie zijn velgen er niet vanaf te halen.

Voor minder heb je klassieke BMW met M5 motor in een mooi staat.
Voor minder heb je een klassieke BMW met M5 motor in een mooie staat.

schaam
Leuk voor de verkoper maar in BE (en ik vermoed ook in NL) haal je je er toch maar enkel miserie mee op de hals bij een keuring.
Zie ik liever een goed getunde 6-in-lijn. Daar moeten toch ook wel iets meer dan een kleine 130 paardjes uit te halen zijn.
Uh, een 528E Autoblog? Er bestaat alleen een 525E (Eta)… Voor de rest allemaal i’ tjes!
@rickr: pssst.. daar aan de andere kant van die oceaan ligt nóg een heel continent! (niet doorvertellen)
@baasbas: Weer wat geleerd! Dacht dat ze hem in het land van de lelijke bumpers ook gewoon 525E noemden :) Eigenlijk logisch want hij heeft tenslotte een inhoud van rond de 2.7L
De ultieme Turken-bak. Met of zonder petje… Maakt niet uit… Oh nee sorry, ik mag zoiets niet zeggen over Turken. Die rijden liever met een aftandse 7 serie.
De voorveren zijn afgezaagd… :-X

Dat blok is top, maar veren zagen is wel beun hoor

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).