BMW gaat de 507 van Elvis Presley restaureren

Auteur: , 16 Reacties

We dachten dat het autohart van The King voornamelijk bij protserige Cadillacs lag, maar ergens in de jaren vijftig wist Elvis een 507 op de kop te tikken. Een auto die binnenkort weer naar zijn oorspronkelijke staat wordt teruggebracht.

Het oog van Elvis viel op de Duitse roadster toen de muzikant gestationeerd was in Duitsland, in de periode maart 1958 – maart 1960. Elvis, toen al landelijk bekend & welvarend, kocht het witte exemplaar dat op de autoshow van Frankfurt had gestaan, en waar Hans Stuck nog in heeft geracet. Bij aflevering kreeg hij hem daarom met een nieuwe motor.

BMW gaat de 507 van Elvis Presley restaureren

Het schijnt dat Elvis de 507 in het rood heeft laten overspuiten omdat hij de talloze telefoonnummers die op de carrosserie werden achtergelaten meer dan beu was. Hoe dan ook, in 1960 werd de auto naar Amerika gehaald, waar de BMW met chassisnummer 70079 in handen kwam van een DJ, die er doodleuk een Chevy V8 inlegde. Na een omweg stond de auto uiteindelijk weg te kwijnen in een opslagruimte, waar BMW hem vorige maand wegplukte. Nu staat hij in het BMW-museum bij het hoofdkwartier te München.

Voordat het restauratieproces begint is de BMW daar de komende tijd te bewonderen. Elvis kocht de roadster destijds voor $3.750, een bedrag dat je nu rustig mag verhonderdvoudigen.16 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Eigenlijk zouden ze de auto zo het museum in moeten schuiven..
@strating: Hij wordt eerst ook nog tijdelijk tentoongesteld voordat hij gerestaureerd wordt. “From July 24 to August 10 the exhibition “Elvis’s BMW 507: lost & found” will take place at the BMW Museum in Munich.”
@coosbmw: Leuk museum ben er afgelopen Mei geweest :) :) :)
Jezus wat een heiligschennis… met een Chevy V8 is niks mis mee, maar dan moet die gewoon lekker in eem Chevy liggen. Niét in een 507!
@rd1991: Je wilt niet weten hoeveel rete zeldzame auto’s ergens in hun leven een Chevy V8 hebben gehad. Een van de eerste afleveringen van Wayne Carini, vind ie bij een kennis een superzeldzaam chassis van een race Ferrari. Die vent vertelde ook dat, nadat iemand de V12 had geploft, er doodleuk een crate V8 van GM ingegooid is. Die blokken passen nou eenmaal overal in :)
Ellevis, wa wahs die gozert goed he.
Niemand kon z’n scheur zo opentrekken als die Gozer he.
Love me tender love me good die-dah-die-dah-doeh.
Zag ém va’morrege noch, in de Geleenstraat, stapte zo in een Cadillac, ik zweer het je !
@desjonnies: tedje van Es???
@rovadepo:
En Dames en Heren………….we hebben een WINNAAR !!!!!
.
@desjonnies: Al was ik meer fan van F. Jacobse. Maar die Tedje die over ” Ellevis ” vertelde was legendarisch
@E34M5Touring, jaa ik weet het. Net als die ouwe Ford V8’en! Ghehe nou in dát geval wil ik er 1 achterin de 126 van me :p
@E34M5Touring hahaha ik kon hem al wel hoor! Gaaf he!
@ricardo: Weet iemand hoeveel BMW voor deze 507 heeft betaald?
Grappig overigens dat Jalopnik gister hier ook een artikeltje aan heeft gewijt maar hierbij vertelde dat de rode 507 een ander exemplaar was dan de witte. Dit, terwijl ze linken naar andere artikels waarin wel staat dat hij was overgespoten.
Wat @ricardo anders claimt tov de andere artikelen is dat Elvis de 507 heeft geleased voor $3750; aangezien dat ding $7160 nieuw zou moeten kosten. Dus Elvis schijnt nooit de eigenaar te zijn geweest.
Een beetje afstoffen en voor de rest niks meer aan doen. Zal wel weer een volledige restauratie worden waarmee de orginaliteit verdwijnt.
Die V8 gewoon låten zitten…
Ja, 507 word gehypt

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).